По кој критериум цениме дали еден маж е добар маж или не е?

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Ама ти кога си одел во школо не било толку страшно низ улиците како сега. Мајка ти била доволно сигурна да те праќа сам на училиште. А сега на секој чекор има тепачки, вадат ножеви, пиштоли, не знаеш што може да те сполета... Море не до 5-то има до 8-мо да ги носам (здравје ако ги родам :) ) и тоа со панцири.
Децата не стануваат мамини синови поради тоа што родителите се грижат за нив. Според мене едно дете е слика на родителот, monkey see monkey do... Ако родителите се посилни, не се страшливи, си ја преземаат работата во свои раце и не чекаат на другите, тогаш и детето ќе биде такво.
Нема врска, не е пострашно сега. Многу плашлив народ сме еј, ако во Ск е страшно шо да кажат луѓето што живеат во поголеми земји, не сте свесни изгледа колку е мирно и убаво за живеење во Ск и цела Македонија. После немало вистински мажи, епа ќе нема :D не го носи ни во школо, плати дома да ти доаѓаат професори да го учат, а тие додека му предаваат ти имај ги на нишан со калаш :D

N

Nessa Alcarin

Гостин
Нема врска, не е пострашно сега. Многу плашлив народ сме еј, ако во Ск е страшно шо да кажат луѓето што живеат во поголеми земји, не сте свесни изгледа колку е мирно и убаво за живеење во Ск и цела Македонија. После немало вистински мажи, епа ќе нема :D не го носи ни во школо, плати дома да ти доаѓаат професори да го учат, а тие додека му предаваат ти имај ги на нишан со калаш :D
Ами другарчиња како ќе си направи ако дома го чувам... :( И не ми викај!!!
Да Скопје е страшно, и јас барем ја имам таа среќа, децата мои да растат во помал град. :P

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.378
Поени од реакции
4.193
Мислам дека вкусовите и критериумите на девојките (а и на машките) се менуваат со текот на годините, односно девојка едно сака кога има 20 години, друго кога има 30 и сосем трето кога има 40... Кога се помлади девојките сакаат дечкото да биде ,,шизик,, а како стареат се повеке сакаат ,,домакин човек,, односно со годините сваќаат што е битно во животот и некој на форумов спомна ,,дека најдобрите девојки имаат девојки говеда,, а тоа е така затоа што говедото го фатиле за дечко кога биле помлади и не им било јасно што е добар маж додека некоја постара девојка многу потешко може да се лизне и да падне на говедо (освен ако говедото има енормно многу пари а таа е љубител на многу пари па свесно се продаде на говедо)

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Ами другарчиња како ќе си направи ако дома го чувам... :( И не ми викај!!!
Да Скопје е страшно, и јас барем ја имам таа среќа, децата мои да растат во помал град. :P
Ахаха не ти викам :pos:
Не му требаат другарчиња, шо ќе му се, од кај знаеш какви ќе бидат тие другарчиња, можда се лоши деца, еве ти биди му и родител и другарче :D
И Скопје не е страшно, ТИ СИ ПЛАШЛИВА. :D

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Мојата дeфиниција за добар маж е: „Добар е оној маж што го сакаш и со којшто можеш да бидеш она што си.“

Кога бев тинејџерка имаше митови каков ттреба да биде дечкото: црн со сини очи, висок 190цм, да биде паметен и образован, да биде добар.
И така си пишуваш у лексиконот на другарка ти, а се зацепуваш у суштество што сушта споротивност на сето тоа.

Среќна сум што уште многу млада сфатив дека НЕМА ФОРМУЛИ ни за пријателства, ниту за врски, ни за среќа! Тоа се нешта што се случуваат.

Сум сретнала:
-многу убави мажи кои престанувале да бидат тоа после првите две реченици,
-многу паметни мажи не само по образование, а се смртно досадни,
-многу интерсни мажи, ама ја немало искрата.

Последниве години не живеам во Македонија и имав шанса да им раскажувма на странциве за нашиот начин на живот, за жените, мажите етц и кога и да зборував за мажите, имав чувство дека ги претставувам пребалкански и имав грижа ан совест, а после секое мое излагање коментарите беа следниве:
-Навистина ли се мажите кај вас текви принцови?
-Одиме во Македонија!!!

На почетокот мислев дека е недоразбирање, ама со тек на време сфатив дека на жените им е смачено од еднаквост, има е смачено од бричени мажи, мускулисти, како фотошпирани, многу повеќе заинтересрани за себе отколку за жените :)

Имам пријателка вљубена во Македонец и најмногу ја привлекува е тоа што е вистински маж. Тој е првиот со којшто се чувствува како жена.

Еве интересен цитат, кој расветлува многу нејаснотии:
„Every woman adores a Fascist,
the boot in the face, the brute
Brute heart of a brute like you."
Sylvia Plath

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Мислам дека вкусовите и критериумите на девојките (а и на машките) се менуваат со текот на годините, односно девојка едно сака кога има 20 години, друго кога има 30 и сосем трето кога има 40... Кога се помлади девојките сакаат дечкото да биде ,,шизик,, а како стареат се повеке сакаат ,,домакин човек,, односно со годините сваќаат што е битно во животот и некој на форумов спомна ,,дека најдобрите девојки имаат девојки говеда,, а тоа е така затоа што говедото го фатиле за дечко кога биле помлади и не им било јасно што е добар маж додека некоја постара девојка многу потешко може да се лизне и да падне на говедо (освен ако говедото има енормно многу пари а таа е љубител на многу пари па свесно се продаде на говедо)
Како расте таа без говедо исто така расте и таа со говедо, така што не и е тешко на втората да остане без говедо на нејзини 30.
На онаа го говедото со пари ама ич не и е битен карактерот, ниту однесувањето, нејзе и е најубав на свет.

И многу дискутабилно е што подразбираме под говедо.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Социјалната структура на женските од форумов не соодветствува со реалната социјална структура на жените во македонското општество, така да разните постови овде во врска со тоа по кој критериум жените ценат дали еден маж е добар или не, се нерелевантни.

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Жените не почитуваат критериум за
“добар“ маж..тој треба да биде совршен маж(ко мене на пример)ама пак и јас не и гелдам во очи ако нема реципроротет.За да бара треба да дава или поседува

L

Ligeia

Гостин
Социјалната структура на женските од форумов не соодветствува со реалната социјална структура на жените во македонското општество, така да разните постови овде во врска со тоа по кој критериум жените ценат дали еден маж е добар или не, се нерелевантни.
Дечко не сме Еднооки...реални ликови сме зад никовите-по некоја случајност.:D

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.378
Поени од реакции
4.193
Како расте таа без говедо исто така расте и таа со говедо, така што не и е тешко на втората да остане без говедо на нејзини 30.
На онаа го говедото со пари ама ич не и е битен карактерот, ниту однесувањето, нејзе и е најубав на свет.

И многу дискутабилно е што подразбираме под говедо.
Па ако не ја прелаже да се омажи за него до 30 години обично ги оставаат говедата (ако имаат ум и храброст посебно храброст оти говедото обично не работи ништо друго туку само ,,јебе пие и бие,, посебно ,,бие,,)

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Па ако не ја прелаже да се омажи за него до 30 години обично ги оставаат говедата (ако имаат ум и храброст посебно храброст оти говедото обично не работи ништо друго туку само ,,јебе пие и бие,, посебно ,,бие,,)
А што ако наидеш на профи говедо кое во текот на врската е само да го посакаш, за откако ќе те земе на твои искусни 30 почне да пие и бие.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А што ако наидеш на профи говедо кое во текот на врската е само да го посакаш, за откако ќе те земе на твои искусни 30 почне да пие и бие.
ајдее од малце ќотек никој не умрел

Член од
31 јануари 2012
Мислења
12
Поени од реакции
3
Ама ти кога си одел во школо не било толку страшно низ улиците како сега. Мајка ти била доволно сигурна да те праќа сам на училиште. А сега на секој чекор има тепачки, вадат ножеви, пиштоли, не знаеш што може да те сполета... Море не до 5-то има до 8-мо да ги носам (здравје ако ги родам :) ) и тоа со панцири.
Децата не стануваат мамини синови поради тоа што родителите се грижат за нив. Според мене едно дете е слика на родителот, monkey see monkey do... Ако родителите се посилни, не се страшливи, си ја преземаат работата во свои раце и не чекаат на другите, тогаш и детето ќе биде такво.
Istoto go kazuvas jas sto go kazuvam znaci i ako i ti ne bi se plasela da gi pustas decata sami da odat taka i oni nema da se plasat i nema da se razmazat a i toa deka denes nz sto bilo mnogu opasno abe sedi gledam jas sekoj den se vrakam modar doma i ke kazes ti si golem nvm ako sum golem ako nekoj ti namisli kolkav sakas bidi :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ма тепањето ич не смета, битно е дали тепа со лева или со десна.
по малце со двете да бидат равномерни и симетрични знаците од тепањето.
Јас сум противник на тепање на жена без причина. Значи онака од ќеиф или без везе. Ќотекот мора да биде строго во воспитна и дисциплинска улога во еден модерен брак. Исто така треба да се има на ум дека во прашање се жени, кои природно се послаби, понежни и инфериорни во секој поглед кон мажот така да и ќотекот треба да се прилагоди кон физичката конституција, да не е со стап, да не е со тупаници... После ќотекот, то ест после воспитните мерки, нек поминат 3-4 дена нек се изгубат трагите и може жената да се однесе негде да не пати многу емотивно, на скара на пример, па после луна парк... рингишпил... во некои случаеви и да и се купи нешто, нова шамија, локуми... за да пак се разгори љубовта и страста. Пошто ако не се оди на ваков психолошки пристап може жената да се запусти скроз и после да не ја бива за ништо. Како куче на пример, загар земаш и го тепаш и му викаш во секоја ситуација и без причина и тој станва невротичен, агресивен, и не го бива за на лов а не мојш ни да го продадеш таков.

Kajgana Shop

На врв Bottom