leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
Бројот на лигуши во последните години рапидно расте. Несигурни во себе причината ја бараат секогаш на другата страна: абе брат да имав пари ќе имав илјада девојки. Он копук од игриците неможеш да го кренеш со кран пари да имал сакал. Маж на 25 и кусур години кој уште чека на мама и на тато да му дадат 100 денари за искачање не е маж. Мажи кој во својата девојка ја бараат мајка си, мажи кој ако му повишеш глас плаче како девојче, лигуши кој само пред другарите си го јачаат егото а дома ќутат како неми. Без свое јас, без ориентација каде оди, што треба да направи, вечни деца чија амбиција се испоистоветува со онаа на тинејџер, се некој друг е крив, цел свет е погрешен, сите се против него. Мажи кој на 30 години уште живеат со мама, мама му готви, го пере, го пегла, сигурно и газот им го брише во ве це. А он мајкиниот закон по дома, си иде, си фрла, си остава кај што ќе најде, чат пат ќе повиши глас колку да се знае кој е синот во куќа и тоа е достигнувањето. WOW!
Уста отворена, сета ја разбира, се знае, се видел, како да има 80 години. Абе споредба со твоето искуство нема шанси, он на времето кога испил три пива и кога блуел пред Колосеум кај си била ти. Најмногу што прошетал е по соседниве земји, но затоа знае како живеат во Германија, какви се журките на Ибица, знае дека Италијаните се педери и слични муабети.
Потоа знае каква жена сака, но секогаш спие или оди со погрешна. Сака убави, ебе грди, сака мирни оди со гласни, сака невина се жени со бившата на другарот. Вечно контрадикторни.
За жал поретки се оние кој што знаат што сакаат прво од себе си во животот, потоа од партнерката, што сигурно газат на земја, заработуваат со своја глава, гледаат во иднината, имаат свое јас, не потпаѓаат под туѓи влијанија, балканот во себе го убиле, имаат разбирање, почит, нежност и слушаат што им се зборува. Сепак на крај две глави се попаметни од една. И ќе заборавев, никогаш не ги почнуваат речениците со „ЈАС“.
Уста отворена, сета ја разбира, се знае, се видел, како да има 80 години. Абе споредба со твоето искуство нема шанси, он на времето кога испил три пива и кога блуел пред Колосеум кај си била ти. Најмногу што прошетал е по соседниве земји, но затоа знае како живеат во Германија, какви се журките на Ибица, знае дека Италијаните се педери и слични муабети.
Потоа знае каква жена сака, но секогаш спие или оди со погрешна. Сака убави, ебе грди, сака мирни оди со гласни, сака невина се жени со бившата на другарот. Вечно контрадикторни.
За жал поретки се оние кој што знаат што сакаат прво од себе си во животот, потоа од партнерката, што сигурно газат на земја, заработуваат со своја глава, гледаат во иднината, имаат свое јас, не потпаѓаат под туѓи влијанија, балканот во себе го убиле, имаат разбирање, почит, нежност и слушаат што им се зборува. Сепак на крај две глави се попаметни од една. И ќе заборавев, никогаш не ги почнуваат речениците со „ЈАС“.