По кој критериум цениме дали еден маж е добар маж или не е?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Бројот на лигуши во последните години рапидно расте. Несигурни во себе причината ја бараат секогаш на другата страна: абе брат да имав пари ќе имав илјада девојки. Он копук од игриците неможеш да го кренеш со кран пари да имал сакал. Маж на 25 и кусур години кој уште чека на мама и на тато да му дадат 100 денари за искачање не е маж. Мажи кој во својата девојка ја бараат мајка си, мажи кој ако му повишеш глас плаче како девојче, лигуши кој само пред другарите си го јачаат егото а дома ќутат како неми. Без свое јас, без ориентација каде оди, што треба да направи, вечни деца чија амбиција се испоистоветува со онаа на тинејџер, се некој друг е крив, цел свет е погрешен, сите се против него. Мажи кој на 30 години уште живеат со мама, мама му готви, го пере, го пегла, сигурно и газот им го брише во ве це. А он мајкиниот закон по дома, си иде, си фрла, си остава кај што ќе најде, чат пат ќе повиши глас колку да се знае кој е синот во куќа и тоа е достигнувањето. WOW!
Уста отворена, сета ја разбира, се знае, се видел, како да има 80 години. Абе споредба со твоето искуство нема шанси, он на времето кога испил три пива и кога блуел пред Колосеум кај си била ти. Најмногу што прошетал е по соседниве земји, но затоа знае како живеат во Германија, какви се журките на Ибица, знае дека Италијаните се педери и слични муабети.
Потоа знае каква жена сака, но секогаш спие или оди со погрешна. Сака убави, ебе грди, сака мирни оди со гласни, сака невина се жени со бившата на другарот. Вечно контрадикторни.
За жал поретки се оние кој што знаат што сакаат прво од себе си во животот, потоа од партнерката, што сигурно газат на земја, заработуваат со своја глава, гледаат во иднината, имаат свое јас, не потпаѓаат под туѓи влијанија, балканот во себе го убиле, имаат разбирање, почит, нежност и слушаат што им се зборува. Сепак на крај две глави се попаметни од една. И ќе заборавев, никогаш не ги почнуваат речениците со „ЈАС“.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
1. Пие
2. Навива за Арсенал

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Понатаму, мамините синчиња, кои никогаш нема да ја откријат разликата меѓу девојка/сопруга и мајка, што вели една пријателка, што многу ја почитувам ,,смачено ми е да одгледувам нечии туѓи, пораснати деца од по 25+ години,,. Ваков нема свој став и мислење за ништо - главно мото му е ,,ам, како сакаш ти...,, Дали сакаш шток или сокче од боровинка?! Дали сакаш шницла или овошна салата?! НЕ ЗНАМ, ти како ќе одлучиш... И најголема амбиција му е да биде усвоен од некоја доминантна жена, која ќе го камшикува - на сите начини кои ќе си ги замислите...
Се надевам дека нема да налеташ на "Марфи" и да станеш жртва на неговите правила.....:)
Затоа што сум имал прилика сето ова да го слушнам, и да бидам сведок како и покрај сите овие причини, работите си останаа исти.....иако алтернатива постоеше.
Кај многу девојки, важи некоја реверзибилна логика....каде се она што е кажано, во реалноста се случува обратно....

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Се надевам дека нема да налеташ на "Марфи" и да станеш жртва на неговите правила.....:)
Затоа што сум имал прилика сето ова да го слушнам, и да бидам сведок како и покрај сите овие причини, работите си останаа исти.....иако алтернатива постоеше.
Кај многу девојки, важи некоја реверзибилна логика....каде се она што е кажано, во реалноста се случува обратно....
Ја разбирам поентата, ама прв предуслов за да се заштитиш од она што не го сакаш - е да знаеш, јасно и недвосмислено, дека истото не го сакаш :) .

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
За секс сум пропуштила, најголеми ебачи, ебе дури 3 минути, после 50 минути зборува како добро ебел. Дури по еднаш, ако му се посреќи и по двапати им траат сексуалните контакти од што се јаки љубовници. Али клуч си е клуч нели момци :icon_lol:
За споредба сака да знае ама може да слуша само ако е прв на листата, вечно верува дека е најдобар од претходните, али мрази лажење :)))

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ја разбирам поентата, ама прв предуслов за да се заштитиш од она што не го сакаш - е да знаеш, јасно и недвосмислено, дека истото не го сакаш :) .
Ако судам од лично искуство, критериум за добро машко кај една девојка никогаш небило тоа што свесно го кажува, иако може да е до бескрај искрена и убедена во тоа.
И покрај тоа што тука се плука по машките кој немаат амбиции, кој се неучтиви, кој ги третираат девојките како безвредни и слично, во реалноста девојките трчаат токму по такви машки.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
темава е за критериумите по кои сметате кои мажи се добри, а не за лигуши и колку мажите не чинат

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
темава е за критериумите по кои сметате кои мажи се добри, а не за лигуши и колку мажите не чинат
ок и кој е надвор од темата, сите критериуми обратно од наведените се добри што не ти е јасно

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Ако судам од лично искуство, критериум за добро машко кај една девојка никогаш небило тоа што свесно го кажува, иако може да е до бескрај искрена и убедена во тоа.
И покрај тоа што тука се плука по машките кој немаат амбиции, кој се неучтиви, кој ги третираат девојките како безвредни и слично, во реалноста девојките трчаат токму по такви машки.
Секогаш имало и ќе има луѓе кои се доследни на тоа што го зборуваат, ама и такви кои едно зборуваат, а сосема спротивно постапуваат...

А, во однос на тоа дека девојките се со такви машки е разбирливо, бидејќи истите се помногубројни, а згора на се‘ има и девојки кои се пронаоѓаат себеси во улогата на мајки на своите дечковци и на некој чуден мазохистички начин наоѓаат сатисфакција во дисфункционалните врски...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Секогаш имало и ќе има луѓе кои се доследни на тоа што го зборуваат, ама и такви кои едно зборуваат, а сосема спротивно постапуваат...

А, во однос на тоа дека девојките се со такви машки е разбирливо, бидејќи истите се помногубројни, а згора на се‘ има и девојки кои се пронаоѓаат себеси во улогата на мајки на своите дечковци и на некој чуден мазохистички начин наоѓаат сатисфакција во дисфункционалните врски...
Па не би се сложил дека недостиг на избор е причината, според мене причината за тоа повеќе лежи во тоа да се гледа во врската тоа што сака да се види, ако на тоа се додаде и доволно време, тогаш и навиката се вгнездува и станува причина плус.......

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Значи ова жениве едвај чекаја ваква тема, да испцујат се живо диво што им лежи на душа, исто како гладен пес пред касапница :icon_lol:

B

Black Guard

Гостин
Значи ова жениве едвај чекаја ваква тема, да испцујат се живо диво што им лежи на душа, исто како гладен пес пред касапница :icon_lol:
Море во право се,па у пичку матер знам 23- до 35 год пријатели кои се како бебиња,мрзливи до немај каде,на тој другарот(23 годишен) од што не можев да ја гледам собата таква ја исчистив,а имаше прашина колку сакаш,лажици амбалажи од јогурт...ма катастрофа интересно сепак некои женски трчаат по него.

Па толку неработачи немам видено тоа се паразити-ејјј да те мрзи да се испереш или да фанеш со правосмукалка,јајца да не знаеш да испржиш,компир или супа јуфки тарана..ватева јас еве веќе 5 години сам се средувам па мајка ми е над 60 години и не може.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Море во право се,па у пичку матер знам 23- до 35 год пријатели кои се како бебиња,мрзливи до немај каде,на тој другарот(23 годишен) од што не можев да ја гледам собата таква ја исчистив,а имаше прашина колку сакаш,лажици амбалажи од јогурт...ма катастрофа интересно сепак некои женски трчаат по него.

Па толку неработачи немам видено тоа се паразити-ејјј да те мрзи да се испереш или да фанеш со правосмукалка,јајца да не знаеш да испржиш,компир или супа јуфки тарана..ватева јас еве веќе 5 години сам се средувам па мајка ми е над 60 години и не може.
Во право си, но овде би требало да кажат кој се добрите страни,а не само лошо дртај овде дртај дали дртај.:icon_lol: Додуша во право се некој, ама шо е ептен ептен е.

Kajgana Shop

На врв Bottom