P
PewDiePie
Гостин
Вистина е ова до негде. Инаку не бркаат албанче туку албанка.Мислам океј се мразиме меѓу себе ама немора да не покажува на исто ниво пошо не сме , светлосни сме години над Албанците да бидеме реални

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вистина е ова до негде. Инаку не бркаат албанче туку албанка.Мислам океј се мразиме меѓу себе ама немора да не покажува на исто ниво пошо не сме , светлосни сме години над Албанците да бидеме реални
Филмов е катастрофа како прво не става на ниво на Албанците ако не и пониско што е недозволиво ... Прикажува како бркаат некое си албанче таму значи живи глупости премногу е нереален и во позитивно светло ги прикажува Албанците односно ги прикажува како нормални мирни цивилизирани луѓе какви што не се (најреално ако гледаме...) , а нас Македонците како дивтари и пушкаџии какви што исто така не сме. Мислам океј се мразиме меѓу себе ама немора да не покажува на исто ниво пошо не сме , светлосни сме години над Албанците да бидеме реални
Абе види да океј он сакал да прикаже вечните борби на балканот или вотевр ама не поистоветил со Албанците што мене лично ми е навреда недозволиво е тоа да не поистоветува со дивуриите што палеа цркви у струга .Значи филмов може слободно да се посматра и како типична балканска приказна. Не е насилството единствено нешто во филмот, има многу подлабока приказна, не е само бркање и колење, си има и филозофија, значи треба внимателно и посуштински да се набљудува филмот, а не само она што се гледа на екранот. Според мене многу погрешно си го разбрал филмот, ама тоа е вкус и секој различно си ги перцепира работите.
п.с. филмов го гледав пред некој 5-6 години(кога сум имал 13тина години) не го паметам убаво ама мање више тоа е тоа што не ми се свиѓа и тоа е тоа што е прикажано
мој совет ти е да го изгледаш уште еднаш филмот ама онака внимателно. не е ова акционен филм, а дека дете од 13 години би го сватил не верувам, што и се покажа дека е така.Филмов е катастрофа како прво не става на ниво на Албанците ако не и пониско што е недозволиво ... Прикажува како бркаат некое си албанче таму значи живи глупости премногу е нереален и во позитивно светло ги прикажува Албанците односно ги прикажува како нормални мирни цивилизирани луѓе какви што не се (најреално ако гледаме...) , а нас Македонците како дивтари и пушкаџии какви што исто така не сме. Мислам океј се мразиме меѓу себе ама немора да не покажува на исто ниво пошо не сме , светлосни сме години над Албанците да бидеме реални
Се сложувам дека не сум го сфатил филмот ипак сум бил копук , ама како што памтам ужасно не има преставено нас Македонците и би го прегледал пак за да видам дали сум во правомој совет ти е да го изгледаш уште еднаш филмот ама онака внимателно. не е ова акционен филм, а дека дете од 13 години би го сватил не верувам, што и се покажа дека е така.
филмот е многу комплексен, сложен, претставува како било не така оддамна и како е тогаш.
прикажува и уште еден куп други работи ама подобро прегледајго уште еднаш мноогу мноогу внимателно, и излези од стереотипите на скопскиот или градскиот живот. не живеат сите како во скопје или како во градовите.
п.с таа албанката воопшто не е ни албанка ако земиш така, ама изгледа тоа го имаш пропуштено.
па мал си бил и не ги паметиш тие времиња, ама не е битно тоа.Се сложувам дека не сум го сфатил филмот ипак сум бил копук , ама како што памтам ужасно не има преставено нас Македонците и би го прегледал пак за да видам дали сум во право![]()