Анархија

• Креатор на темата Креатор на темата anarchy
  • Време на започнување Време на започнување
И јас сум Анархист. Ама не од оној панкерски тип. Повеќе сум како Типот лево на сликата.
tumblr_ll1hzvRkDH1qztsh3o1_500.gif

Може да сањаат панкерите дека они ќе бидат газди во Анархија.
anarchy.gif

И колку изгубени души имаше?

Двајца без тројца.

Патем плаќате данок за книгите,списанијата и останатата литература која реално не нуди знаење.
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 21:27 ---

Нека ги видат комшииве на Југ.

Значи не се предаваш, нели? Ти реков, лечи фрустрации на друго место и престани да ме следиш по теми со цел да ми контраш (што имавме лично, расчистивме, т.е. очигледно ти не си расчистил)!

Да не бидат другите во заблуда, не не беа двајца без тројца, имавме гости од Балканот. Имаш право да критикуваш само доколку си бил присутен таму, а не си бил...
И не плаќаме никаков данок, затоа што книгите, списанијата и останатата литература не оди во продажба. Во врска со знаењето, тоа што ти се правиш смарт ес и глумиш арогантност, не значи дека некој нема да научи и не научул нешто од нив. Мене ли ми кажуваш, што имам секојдневно искуство во врска со влијанието на литературава? Ако не си способен да ги промениш работите, барем не им сери на оние кои се трудат на свој начин да го направат тоа, каков и да е, се трудат. Што правиш ти? Какаш безвеза по форуми...

И јас сум Анархист. Ама не од оној панкерски тип. Повеќе сум како Типот лево на сликата.

Може да сањаат панкерите дека они ќе бидат газди во Анархија.

„Пропагандата“ на групите како Секс пистолс умре! Сега има многу бендови со добра лирика. Не се сите панкери хаос панкери (жалосен е фактот дека голем дел од нив не знаат зошто го носат она (A) на нив, ама сепак...).

Значи не се предаваш, нели?

„Пропагандата“ на групите како Секс пистолс умре! Сега има многу бендови со добра лирика. Не се сите панкери хаос панкери (жалосен е фактот дека голем дел од нив не знаат зошто го носат она (A) на нив, ама сепак...).

Погрешната интерпретација е лоша работа-штета.

Мене ли ми кажуваш, што имам секојдневно искуство во врска со влијанието на литературава?

Тоа не е литература туку пропаганден материјал каде сретнав и глупости за вакцините,за хемтрејлс и злите капиталисти-нигде не сретнав КАКО ЌЕ СЕ ПРОМЕНИ....НИГДЕ!

Ако не си способен да ги промениш работите, барем не им сери на оние кои се трудат на свој начин да го направат тоа, каков и да е, се трудат.

Кои се трудат-тинејџери со 5-6 единици начколо,лица со дијагноза акутна мрза и неработис или можеби неспособност за работа.

Да не бидат другите во заблуда, не не беа двајца без тројца, имавме гости од Балканот.

И што решивте?

Што правиш ти?

Постојат само неколку луѓе на светов кои ја знаат мојата агенда а тоа е нормално со причина.

Постојат само неколку луѓе на светов кои ја знаат мојата агенда а тоа е нормално со причина.
Дали заработуваш ти од сето тоа, е уште поинтересно од тоа колку луѓе ја знаеле твојата агенда.

Премногу сакаш да знаеш.

Него кажи ми ти мислиш дека нашиве анархисти влијаат позитивно односно дека се некој вид на контролор нешто налик таен синдикат за борба за човекови права или пак се само башибозук?

Кои услови треба да се исполнат прво за во случај на укинување на државата да не настане безредие ? Anyone ?

Што значи скоро невозможно е да се воспостави анархија во блиска иднина?

Каква анархија бре,не е прашањето само до свест,нужно е слабостите на државата да дојдат до израз да дотаму истата веќе не може да се одржи и неминовно да биде заменета со нов систем-тоа е невозможно од неколку причини

_Религиите.

_Традициите,образованието со кое се лоботомира младината.

-Различните интереси на поединците(да се потсетиме во ерата на дивјаштвото луѓето биле организирани во пошироки заедници па за да опстанат алтруизмот бил двигател....денес го имаме оној самец,егоист кој гледа да профитира по секоја цел односно интересите се различни,стави го ова на макро ниво и мозаикот се комплетира.
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 23:52 ---
Зависи од околностите и како ќе се одвиваат работите. Јас се надевам на зголемен број на невработени, покачени цени итн.

Јас на напад на Иран-една од оските на злото.

Сигурно ќе се покачат цените,тоа е природен феномен а.к.а инфлација додека енергетската криза никој не ја негира..
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 23:54 ---
Ако ти каже, ќе мора да те убие.

Ти велам дека џвакам орбит а уствари купувам џунга лунга и ти си ветила дека нема да ме издадеш-ќе го сториш тоа или ќе си стоиш на зборот како етички добро потковано човечко битие??

Каква анархија бре,не е прашањето само до свест,нужно е слабостите на државата да дојдат до израз да дотаму истата веќе не може да се одржи и неминовно да биде заменета со нов систем-тоа е невозможно од неколку причини

_Религиите.

_Традициите,образованието со кое се лоботомира младината.

-Различните интереси на поединците(да се потсетиме во ерата на дивјаштвото луѓето биле организирани во пошироки заедници па за да опстанат алтруизмот бил двигател....денес го имаме оној самец,егоист кој гледа да профитира по секоја цел односно интересите се различни,стави го ова на макро ниво и мозаикот се комплетира.
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 23:52 ---

Јас на напад на Иран-една од оските на злото.

Сигурно ќе се покачат цените,тоа е природен феномен а.к.а инфлација додека енергетската криза никој не ја негира..
Не долази у обзир анархија. Најглупавото нешто што сум го слушнал. Пред се морална одговорност и висока свест! Можам само да замислам на што би личел градов утре ако нема закони(држава). Излози, станови, коли отидоа. Тек тогаш ќе видиме што значи „кај што има сила нема правдина“.

Не долази у обзир анархија. Најглупавото нешто што сум го слушнал. Пред се морална одговорност и висока свест! Можам само да замислам на што би личел градов утре ако нема закони(држава). Излози, станови, коли отидоа. Тек тогаш ќе видиме што значи „кај што има сила нема правдина“.

„Анархија е ред без контрола“
Ако дојде до „кај што има сила, нема правдина“, тогаш не се работи за анархија.

„Анархија е ред без контрола“
Ако дојде до „кај што има сила, нема правдина“, тогаш не се работи за анархија.
Ама длабоко во себе знаеш дека е невозможно да има „ред без контрола“ нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom