- Член од
- 28 мај 2008
- Мислења
- 3.231
- Поени од реакции
- 4.104
Да одлучував јас во Прилеп, ќе ставев стубчиња на тротоарите, да нема паркирање на нив, од Табана до Липа... Ете две катни гаражи и сега подземна гаража.Не можев од некоја причина да видам страницата што ми ја отвори, ама небитно ми објасна за што се работи. Ниту сакам да го споредувам Амастердам со Прилеп ниту пак можам, ти го оставив линкот како демант на твојата изјава дека на запад нема пајак служби.
Мене ми е апсолутно јасно дека единствено нешто за што се заинтересирана локалната самоуправа е да заработи со овој проект, да не си помислиш дека ги бранам или многу го љубам.
Ајде вака да ти ја објаснам уште еднаш ситуацијата и ти дај ја солуцијата за проблемот како човек кој се занимава со оваа проблематика. Јас чисто само со помош на некоја моја логика мислам дека е подобра солуција паркинг зоната за доброто на градот.
Центарот на Прилеп се две улици, односно една која се паралелно поставени и уште две мали уличиња кој ги сечат истите како што можеш да видиш и самиот.
Во центарот на Прилеп пред неколку години кога не функционираше паркингот беше пренатрупано со коли и причината што локалните фраери ги тргаа од таму е што многу ги сереа чавки, инаку истите беа паркирани тука со денови.
Со воведување на паркинг службата малку се растерети паркингот, но сеуште има доста паркирани возила од причина што беше 30 денари за едно паркирање. Единствен плус е што се намалија кражбита по автомобили од причина што паркинг вработените се нон стоп тука.
Со оваа измена и имплементација на зонското паркирање мислам дека уште повеќе ќе се растерети центарот од промет.
Чисто сакам да го слушнам како ти би ги решил гужвите во центар и дали имаш солуција за проблемот. Ако си заложник на тоа да нема никаков ред и да биде башибозук тогаш имаме два дијаметрални ставови и нема што повеќе да дискутираме.
За Берлин побарав нешто на интернет ама не можев да најдам конкретно ништо, се споменуваше некаков беџ, би ценел ако објасниш поподробно.
За кого ја праеја катнана, празна да стои... Ама таму ако паркираат локалниве „шерифи“ (читај: мизерни кљошарчиња) никој нема да им ги гледа крнтиите што ги свлечкале од плацевите од Бугарија. А вака на „реклами“ секој ги гледа.
Тротоарите не се наменети за паркирање! Никаде во свет. Затоа се катните гаражи и паркинзите. Ама нашава локална самоуправа да можат и од снегов што падна пари ќе исцедат.