И така Пумата се откажа од сите свои идеали, само за да има што е можно по-уникатно презиме...Моето презиме ми е важно зошто е ретко, ако најдам некој со уште поретко или уникатно презиме... Why the hell not?
И така Пумата се откажа од сите свои идеали, само за да има што е можно по-уникатно презиме...
Ако ова не е дефиниција за attention-whore, тогаш не знам што е.
Некаде прочитав дека во недостиг на аргументи, форумџиите обично се фаќаат за граматиката. Нејсе. Муабетот на темава ти е само ego-boosting, немаш издржани аргументи зошто презимето не би го менувала. Некои тоа го нарекуваат удирање глава в ѕид.
Некаде прочитав дека во недостиг на аргументи, форумџиите обично се фаќаат за граматиката. Нејсе. Муабетот на темава ти е само ego-boosting, немаш издржани аргументи зошто презимето не би го менувала. Некои тоа го нарекуваат удирање глава в ѕид.
Имаше еден одговор поназад на темава кајшто велиш дека демек ако детето го носи презимето на таткото тоа тебе би те направило помалку родител? Мислам дај те молам секаде каде стигнеш истакнуваш дека студираш психологија (или слично нешто) и ова е твојот аргумент?
Дека детето ако ги носи презимињата од двајцата родители, тоа ќе значи дека сте рамноправни?
Можеби, но во твојата глава... Презимето нема ама никаква врска со тоа (рамноправноста), барем ти треба да знаеш, нели си во долга врска? Презимето ќе те прави горда пред општеството, дека си рамноправна? Истото тоа општество за коешто не ти е гајле што мислат за тебе? Многу контрадикторна си... или не знаеш што сакаш?
Друга работа ако презимето толку ти прави проблем со идентификацијата на твоето дете (или твоја), тогаш проблем ти е исто така што во сите документи го пишува татковото име? Ете тоа е закон, така е пропишано.
Или целата поента ти е само да не си како другите? Го разбирам и тоа, но немој со вакви потези со коишто директно ќе влијаеш врз растот и развојот на твоето дете.
Многу ми е смешно кога некој ќе се повика на тоа ,,студираш психологија, вака-така,,. Рамноправноста ништо не значи, ако не е на хартија. Кај мене не игра улога ,,леле, го љубам, му верувам,, а уште помалку имам намера некому да хранам его.Некаде прочитав дека во недостиг на аргументи, форумџиите обично се фаќаат за граматиката. Нејсе. Муабетот на темава ти е само ego-boosting, немаш издржани аргументи зошто презимето не би го менувала. Некои тоа го нарекуваат удирање глава в ѕид.
Имаше еден одговор поназад на темава кајшто велиш дека демек ако детето го носи презимето на таткото тоа тебе би те направило помалку родител? Мислам дај те молам секаде каде стигнеш истакнуваш дека студираш психологија (или слично нешто) и ова е твојот аргумент?
Дека детето ако ги носи презимињата од двајцата родители, тоа ќе значи дека сте рамноправни?
Можеби, но во твојата глава... Презимето нема ама никаква врска со тоа (рамноправноста), барем ти треба да знаеш, нели си во долга врска? Презимето ќе те прави горда пред општеството, дека си рамноправна? Истото тоа општество за коешто не ти е гајле што мислат за тебе? Многу контрадикторна си... или не знаеш што сакаш?
Друга работа ако презимето толку ти прави проблем со идентификацијата на твоето дете (или твоја), тогаш проблем ти е исто така што во сите документи го пишува татковото име? Ете тоа е закон, така е пропишано.
Или целата поента ти е само да не си како другите? Го разбирам и тоа, но немој со вакви потези со коишто директно ќе влијаеш врз растот и развојот на твоето дете.
Значи ли ова дека треба по секоја цена да морам да прифатам нешто што не ми се допаѓа и да одам против себе, само затоа што било традиција?е сеа и ти со ниски провокации геј да не бил -.- .... него остај тоа анфем има нешто наречено традиција и традицијата е таква каква што е женското го зима презимето од машкото енд оф стори
ноу не нема потреба да одиш против себе , ама нема ни потреба тоа да не ти се допаѓа најобична работа е ..... машките го продолжуваат презиметоЗначи ли ова дека треба по секоја цена да морам да прифатам нешто што не ми се допаѓа и да одам против себе, само затоа што било традиција?
ете... не ми се допаѓа. Имам причини, наведов некои од нив. А и за моја среќа, никогаш не сум била роб на традицијата (освен кога моите „одлучуваа што ќе облечам“).ноу не нема потреба да одиш против себе , ама нема ни потреба тоа да не ти се допаѓа најобична работа е ..... машките го продолжуваат презимето
bah арогантни зборови ... традиција е нешто што останало од минатите генерации никој не е роб на неа , никој не те тера да ја следиш облекувај се како сакаш прави што сакаш никој ништо не те тера ама има некој работи којшто треба да се поштуваат за атер на минатите генерации е сеа можеш ти и да бунтуваш против тоа океј , еве да речеме мажот ти нека го земе твоето презиме , што ќе кажат неговите роднини за него што ќе кажат твојте роднини ? шо нешо мн "кул" ќе биде ако си различна и ако одиш "против" традицијата ?ете... не ми се допаѓа. Имам причини, наведов некои од нив. А и за моја среќа, никогаш не сум била роб на традицијата (освен кога моите „одлучуваа што ќе облечам“).
Да те прашам, дали твоите родители се секогаш во право? Искрено, моите роднини, па и неговите, имаат други теми за зборување, покрај нашите постапки, кои се неразбирливи за нив, за некои и се, небитно. Така да презимињата им се најмал проблем Децата/детето... припаѓа на двајцата и ќе го носи и моето и неговото. И не, нема да биде во стилот „Хосе Инглесиас Пичкематерине...“, понатаму може да си го мењава како сака, ако сака и нека носи 3 презимиња наеднаш, негова/нејзина работа.bah арогантни зборови ... традиција е нешто што останало од минатите генерации никој не е роб на неа , никој не те тера да ја следиш облекувај се како сакаш прави што сакаш никој ништо не те тера ама има некој работи којшто треба да се поштуваат за атер на минатите генерации е сеа можеш ти и да бунтуваш против тоа океј , еве да речеме мажот ти нека го земе твоето презиме , што ќе кажат неговите роднини за него што ќе кажат твојте роднини ? шо нешо мн "кул" ќе биде ако си различна и ако одиш "против" традицијата ?
а може уствари и секој да си го задржи своето презиме ама малце збунувачко е така кое презиме би го земале децата