Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Случајно најдов на страната и ова го вика :
Редовен студент на Економски факултет може да добие потврда за редовен студент по сопствено барање. За таа цел, студентот треба да ги поднесе следниве документи до службата за студентски прашања:
  • индекс
  • пополнет формулар за издавање потврда
  • уплатница од 100 денари на сметката на факултетот

Сигурен си дека треба молба ?

Треба и молба (имаш молби пред влезот кај раководителката за студентски шрашања, ако нема таму имаш во книжарата). Јас вадев потврда пред 2 недели и ми бараа и молба и потврдата да ја пополнам во 2 примерока (едниот примерок останува во студентски, а на вториот ќе ти стават печат со потписот на деканот и одма ќе ти го вратат).

Добро, кој дел од НЕ ТРЕБА МОЛБА не го разбирате??? Пред две недели требаше, се поднесуваше молба, две потврди и платени 100 денари и таксена марка од 50 денари. Сега пак е сменето. Треба само една потврда и платени 100 денари, исто како што беше и претходно, со позитивна страна што сега се завршува веднаш, а не се чека еден ден. И доста веќе со таа молба, 100 нотификации дневно на Фејсбук добивам за неа, па и тука да читам по 100 мислења за едно те исто.

За сите да знаат само Уплатница за 100 ден на факултетот треба и формулар од студентски за потврда за редовен студент !

Ај да си прашам јас Економика. Вчера седнав да учам ама некако не ми одеше :D
Од првата тема се паѓаат многу прашања на колоквиум? Мислам, овај кажал ова, онај кажал она....10 дефиниции за претпријатие има.:cautious:

Од првата тема се паѓаат многу прашања на колоквиум? Мислам, овај кажал ова, онај кажал она....10 дефиниции за претпријатие има.:cautious:
Земи си скрипта од Либро и полагаш сигурно,не се замарајте со учебнико.

Не ги учи сите дефиниции, не треба да знаеш кој теоретичар што кажал, треба да ја знаеш само болдираната дефиниција, тоа што е „Според нас, претпријатие/економика/блабла е...“

А можам уште да го променам изборниот?

Koлеги околу семинарската деловно планирање, си бираме дали сакаме да направиме бизнис план, или пак стратегиски, тоа ми е јасно. Ама кој е за зелен проект, кој за некоја постоечка компанија?

И маркетинг на услужни дејности, пријавив практичен труд, ама нешто како да има измени околу тоа. Кој е поинформиран за семинарскиве нека пише додека е време, да се уходаме.

Ми треба информација кои се професори по Индустриска Политика, и Јавни Финансии, фала.

Колеги, може ли некој да ми каже за ZEPHYR . Се логирав, но незнам како да пребарувам. Ми треба за математички методи да видам што има професорката поставено. Инаку, одам на предавањата и искрено баш ништо не разбирам. Се надевам на вежбите ќе биде поинаку. Дали има некаде да се најдат задачите со решение од учебникот, или барем со некакви насоки за решавање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom