shutrak
opsenar
- Член од
- 3 јуни 2011
- Мислења
- 37.694
- Поени од реакции
- 31.745
Од истата причина поради кое не сакам да носам негово презиме. Може да падне договор да си го смениме и двајцата во некое наше, ново.
![Пукам од смеа! :ROFLMAO: :ROFLMAO:](/styles/default/xenforo/smilies/roflmao.png)
![Си свиркам :свиркам: :свиркам:](http://forum.kajgana.com/styles/default/xenforo/smilies/whistling.png)
Од истата причина поради кое не сакам да носам негово презиме. Може да падне договор да си го смениме и двајцата во некое наше, ново.
Законот?Каква припадност па ако земеш негово презиме не значи дека си негова сопственост напротив брачните другари се рамноправни согласно законот.
значи другите жени грешат-па јас не сум сретнал жена со изгубен идентитет поради промена на презиме туку сум сретнал жени со изгубен идентитет поради малоумност тоа ти е нешто како метилави овци всушност има жени кои се гордеат со новото презиме.Тоа што мнозинството го прави, не значи дека е во ред
Понижувачко е некој да бара од мене да си мењам идентитет.ne deka neshto posebno me interesira., no spored ovoa shto go pishuvash e poprilichno ponizhuvachko za sakaniot tvoj //ako voopshto imash bidejki retko koj bi te podnesuval so vaka arogantni stavovi ., bash naprotiv ako ti mislish deka samiot chin na prevzemanje na prezimeto e ponizhuvachko., ti direktno ponizhuvash lichnost shto bi ja sakala ako voopshto znaesh shto e sakanje i ljubov ajt vo manastir tamu ke si ostanesh svoja za naveka//ako si od druga konfesija izvini //
Геј не е, можда е бисексуалец, дојди, ќе проверимеДа не е геј![]()
Затоа што тој не е сопственик на семејството.Зошто не сакаш да носиш негово презиме???
Освен ако има некое поатрактивно презиме, така беше?Затоа што тој не е сопственик на семејството.
И не е дека не сакам да го носам неговото - би се договорила да го додадам.
Но од моето, тешко би се откажала.
А кога станува збор за децата - или двете, или ново. Во никој, никаков случај неговото. Не е тој повеќе родител од мене!
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 01:21 ---
И по пат - вие можете да јадете трици, факт е дека и јас, и AnFem имаме партнери![]()
Токму така-законот за семејство е јасен,рамноправноста е гарантирана.Затоа што тој не е сопственик на семејството.
Причина?И не е дека не сакам да го носам неговото - би се договорила да го додадам.
Но не си и ти повеќе од него,и не заборавај вие не цепите дрва,не гинете во рудници(во Кина гинат над 2200 рудари а во светски рамки...А кога станува збор за децата - или двете, или ново. Во никој, никаков случај неговото. Не е тој повеќе родител од мене!
Ново????А кога станува збор за децата - или двете, или ново
Јас нигде не реков дека немате партнери а ако партнерот ти откаже тука сум јасИ по пат - вие можете да јадете трици, факт е дека и јас, и AnFem имаме партнери![]()
toa novoto prezime imeto od svekortiЗатоа што тој не е сопственик на семејството.
И не е дека не сакам да го носам неговото - би се договорила да го додадам.
А кога станува збор за децата - или двете, или ново. Во никој, никаков случај неговото. Не е тој повеќе родител од мене!
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 01:21 ---
И по пат - вие можете да јадете трици, факт е дека и јас, и AnFem имаме партнери![]()
Јок, мешавина од на мајка ми и мајка му имињата...toa novoto prezime imeto od svekortiima i takvi sluchaevi ., e stvarno si dzhek p., puma ., izvini shto do sega ne te razbravme
., pusa //drugarska//
Токму така-законот за семејство е јасен,рамноправноста е гарантирана.
Причина?
Но не си и ти повеќе од него,и не заборавај вие не цепите дрва,не гинете во рудници(во Кина гинат над 2200 рудари а во светски рамки...
Понатаму не служите војска(добро во израел да но ги знаеме причините за тоа),не правите малтер или се на се си ја вршите вашата работа предодредена согласно природата.
Ново????
значи само да не е татковото-ова е прилично радикално не либерално.
И чие дете ќе биде тоа.
Јас нигде не реков дека немате партнери а ако партнерот ти откаже тука сум јас![]()
Во тој случај би размислила пред да одлучам.... Ништо не е сигурноОсвен ако има некое поатрактивно презиме, така беше?![]()