Новинар од Алфа: Куршумот ми помина покрај глава

• Креатор на темата Креатор на темата Mjolnir
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Локација
Скопје, Обединета Македонија
Датум: 17.02.2012, 14:57
Сведочење на новинар од Алфа: Куршумот ми помина покрај глава
2C7486E79593CF43A7C7D8202CADA899.jpg

Куршумот ми поминал буквално покрај главата. Среќа е како не сме настрадале. Ова е сведочењето на новинарот Зоран Фидановски од ТВ „Алфа“ каде денеска пред 13 часот два куршуми завршија во кругот од телевизијата. Едниот проектил го оштетил телевизиското возило, а другиот завршил во прозорец од телевизијата.
- Го чекав возачот да одиме на работна задача во Центар. Бев пред влезот од телевизијата кога во еден момент чув силен заглушувачки звук кој наликуваше на истрел од огнено оружје. Забележав дека проектилот заврши во телелевизијата. Подоцна го видов и проектилот кој завршил во прозорецот. Тој поминал покрај нашите глави и лесно сме можеле да настрадаме - вели Фидановски за „Дневник“.
Тој не сакаше да шпекулира дали телевизијата била мета на напад или пак станува збор за заталкан куршум . Во моментов полицијата врши увид на местото и разговара со сведоците.
#

Доколку не е заталкан куршум (а според изјавиве тешко да е), можам само да погодувам, ама нешто многу ме влече опцијата дека сторител е газда на една фирма од Визбегово кој пред три дена им ја искрши камерата на Алфа затоа што ги снимале полицајците и ЕВН како му ја гасат струја затоа што диво се приклучил на мрежата. Ако е така само остро ќотек и затвор нека гние говедото.

Мене накај ЕВН би ми залутал куршумот...
ЕВН се малку појаки и подалеку се башка:-) Знаеш како викаат кога не можеш по магарето удри по самарот. На овие "газди" им пречат телевизии и медиуми и општо сите што им се мешаат у јаките бизниси.

Во меѓувреме газдата од Визбегово...
disappointed-so-close-freddie-mercury.svg
Фала богу дека сите на нив ќе се сомневаат, само што прочитав насловот ми текна за што станува збор. А и Алфа е критички настроена телевизија.

Случајно залутале два куршуми :icon_lol:.
--- надополнето: 17 февруари 2012 во 17:29 ---
Мене накај ЕВН би ми залутал куршумот...

Покажи малку љубов и разбирање кон ЕВН корпорација, немој само мрачни мисли.

Уште малце и ќе го надминеме Милошевиќ кога се работи за медиумите.

В чело на новинарот да му завршел пак на крај ќе испадне дека е залутан куршум , како што сами си палиме цркви , непознати сторители едно 4-5 пати знаме запалија
Па дивиот запад не бил олку див

и мене ми иде накај момците од ВИЗБЕГ тоа е класична шалбанска работа -.- како бе од сите места на свет тука ги бапнаа племе грозно со нив да живееме -.-....

Случајно залутале два куршуми :icon_lol:.
--- надополнето: 17 февруари 2012 во 17:29 ---

Покажи малку љубов и разбирање кон ЕВН корпорација, немој само мрачни мисли.
мрачни улици, мрачни мисли...

Датум: 17.02.2012, 14:57
Сведочење на новинар од Алфа: Куршумот ми помина покрај глава
2C7486E79593CF43A7C7D8202CADA899.jpg

Куршумот ми поминал буквално покрај главата. Среќа е како не сме настрадале. Ова е сведочењето на новинарот Зоран Фидановски од ТВ „Алфа“ каде денеска пред 13 часот два куршуми завршија во кругот од телевизијата. Едниот проектил го оштетил телевизиското возило, а другиот завршил во прозорец од телевизијата.
- Го чекав возачот да одиме на работна задача во Центар. Бев пред влезот од телевизијата кога во еден момент чув силен заглушувачки звук кој наликуваше на истрел од огнено оружје. Забележав дека проектилот заврши во телелевизијата. Подоцна го видов и проектилот кој завршил во прозорецот. Тој поминал покрај нашите глави и лесно сме можеле да настрадаме - вели Фидановски за „Дневник“.
Тој не сакаше да шпекулира дали телевизијата била мета на напад или пак станува збор за заталкан куршум . Во моментов полицијата врши увид на местото и разговара со сведоците.

Доколку не е заталкан куршум (а според изјавиве тешко да е), можам само да погодувам, ама нешто многу ме влече опцијата дека сторител е газда на една фирма од Визбегово кој пред три дена им ја искрши камерата на Алфа затоа што ги снимале полицајците и ЕВН како му ја гасат струја затоа што диво се приклучил на мрежата. Ако е така само остро ќотек и затвор нека гние говедото.

Кон Алфа Тв било пукано со намера
icon_at_textsize.gif
Alfa-TV%20vn.jpg
Кон зградата на скопската телевизија „Алфа“ било пукано со намера, објави телевизијата повикувајќи се на информации од полициската истрага.

Два куршуми вчера нешто по пладне завршија во возило и во прозорец на телевизија Алфа во момент кога пред зградата стоеле неколкумина вработени.

-Според првичните сознанија на крим-техниката куршумите се испукани кон телевизијата. Следејќи ја траекторијата, увидната екипа констатираше дека е стрелано кон објектот оти патот на проектилите е хоризонтален. Најверојатно куршумите се испукани во близина на телевизијата, а според претпоставките на полицајците кои вршеа увид можеби е пукано и од возило во движење.-објави телевизијата.

Полицијата работи на расчистување на случајот.

OhridNews​

18.02.2012 00:03​

Прочитана е : 106 пати​

© 2012 Ohridnews.com​

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom