Кабала и нејзината симболика

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Хебрејски мистицизам е збир на науки на Светото Писмо, и т.н. Кабала. Торино код. Како што некои од овие концепти од поголемите круг на љубопитни решив да лесно се протолкува што е во смисла на тоа како на мистицизам и што е поврзано со истите луѓе кои не знаат хебрејски, што беше и останува основа на наука хартија.
Уран, симни се на земјата... Мислам хелоу :)

Член од
27 декември 2011
Мислења
39
Поени од реакции
7
Како така бре?!?:( Требаше да се консултираш првин со пријателов, според неговите магиски закони, никако не смее тоа! Фаќа урок до трето колено....и седмо ребро!
Јас жив се изедов кога разбрав дека аватрот мој да ти бил чин во КАБАЛАТА и АЛХЕМИЈАТА!:place:

AJDE AKO OBJASNIS STO ZNACI ZNAKOT SO GO IMAS STAENO NA AVATAR JAS NEMA POVEKE DA PISUVAM NA FORUMOV.........I KOJ GO IZMISLIL TOJ ZNAK I STO ZNACI AJDE...CEKAM ODGOVOR - SITE SE SVEDOCI TUKA
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 03:02 ---
Јас ќе се пофалам дека слободната волја ме натера на грбот да го истетовирам Пентаграмот што го има Тетраграматон како Аватар.

BRAVO BE DRUZE SO UBAVO NEKA E MADA MENE NE MI SE SVIGA BAS OVOJ ZNAK.........A KAKO NA OPACKI ILI DZVEZNA KAKO SO SI E SO VRVOT GORE???

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
А како јас ова да го протолкувам, да ја барам професорката по Македонски? Останатото не го прочитав оти премногу апстрактно ми е, како да е пишувано во изнад Кетер состојба.
Абе што разбираш ти :)
Јас не разбирам не пак ти... :)

Ете поставив прашања, да видиме дали ќе ни разобличи Уран за мистериите што ме мачат :)
Откако ќе заврше со преписките од нет :)
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 03:06 ---
Во вакви ситуации, и со вакви ликови сваќам зошто некој сака да донесе закон како АКТА......не е за секого интернет....
Мисли му ја сега, сите сме сведоци што ставаш такви знаци по аватар!!! :D
А па кога ќе дознаат овие од О.Т.О., тешко тебе :)
Сите магиски закони ги уништо со ова! :)
Уф, премногу сарказам, ќе прегорам!

Член од
27 декември 2011
Мислења
39
Поени од реакции
7
Зошто Тет е патеката која ги врзува Милоста со Строгоста и vice versa?
Зошто Руах е испреплетен со Формативниот свет?

KAKO DA TI DADAM ODGOVOR NA PRASANJE STO GO ZNAES I SAMIOT.......ME TESTIRAS ILI STO E RABOTATA....MOZE DA PORAZGOVARAME NA PRIVATE MESSSAGE NO VAKA E DEGUTANTNO ((AJDE JAS KE TE PRASAM KOJ SE BUKVITE OD TABELATA NA DIRIER I KOJ BROJ GO DAVAAT VO SITE PRAVCI KOJA GODINA E OBJAVENA?))

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
KAKO DA TI DADAM ODGOVOR NA PRASANJE STO GO ZNAES I SAMIOT.......ME TESTIRAS ILI STO E RABOTATA....MOZE DA PORAZGOVARAME NA PRIVATE MESSSAGE NO VAKA E DEGUTANTNO ((AJDE JAS KE TE PRASAM KOJ SE BUKVITE OD TABELATA NA DIRIER I KOJ BROJ GO DAVAAT VO SITE PRAVCI KOJA GODINA E OBJAVENA?))
Те тестирам, нормално... ете одговори...
Зошто Ламед ги врзува Убавината со Строгоста? :)
Зошто е црвена боја сферата на Строгоста?
Колку светови има според кабалистичките учења?
Која е разликата помеѓу АМА и АИМА и Што значи тоа во пракса?

Сакаше кабала, повели малку практична кабала :)
Чекам одговор...

Член од
27 декември 2011
Мислења
39
Поени од реакции
7
Абе што разбираш ти :)
Јас не разбирам не пак ти... :)

Ете поставив прашања, да видиме дали ќе ни разобличи Уран за мистериите што ме мачат :)
Откако ќе заврше со преписките од нет :)
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 03:06 ---

HAHAHAHA NEMOJ BRAT DA PREGORUVAS KE NAPRAVIS DEBALANS U UNIVERZUMOT PLUS BES TEBE KE NEMA KOMENTAR POVEKE NA FORUMOV HEHEHE//// SE ZEZAM BE NE SE LJUTI ODMA KO LJUT KECAP SI

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
HAHAHAHA NEMOJ BRAT DA PREGORUVAS KE NAPRAVIS DEBALANS U UNIVERZUMOT PLUS BES TEBE KE NEMA KOMENTAR POVEKE NA FORUMOV HEHEHE//// SE ZEZAM BE NE SE LJUTI ODMA KO LJUT KECAP SI
И ќе имаме одговори или ќе ми вадиш смешни преводи?
Слободно одговори во приватна порака ако ти е страм од форумџиите :) погледни понаназд имаш доволно прашања :)

Член од
27 декември 2011
Мислења
39
Поени од реакции
7
HEPTAGRAM IDAM DA SPIJAM BRAT.......DA RAZMISLAM PA KE TI ODGOVORAM NA PRASANJEVO UTRE ZADUTRE AKO IMAM VREME A TI PROGUGLAJ ZA TOA SOI TE PRASAV JAS ZA TABELATA PA KE SPOJME ZNAENJA VAZI....POZZZ

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
HEPTAGRAM IDAM DA SPIJAM BRAT.......DA RAZMISLAM PA KE TI ODGOVORAM NA PRASANJEVO UTRE ZADUTRE AKO IMAM VREME A TI PROGUGLAJ ZA TOA SOI TE PRASAV JAS ZA TABELATA PA KE SPOJME ZNAENJA VAZI....POZZZ
Немам поима за никакви табели :)
Освен Liber 777 ;)
Ајде оди одмори... добра ноќ

Член од
27 декември 2011
Мислења
39
Поени од реакции
7
TABELATA NA DIDIER - EMORAL TABLET - KAKO NEMAS TOA 777 E THELEMATA CELA OVAA NAUKA E PROIZVOD NA PLOCATA NA HERMER TRISMAGISTIS KOJ GO VIKALE HERMES AZARA ZNAES LI???????AJDE SAKAM DA TI OTKRIJAM EDNA GOLEMA TAJNA PA D PRODUZIME POSLE SO BILO KAKOV RAZGOVOR NA TEMAVA

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
TABELATA NA DIDIER - EMORAL TABLET - KAKO NEMAS TOA 777 E THELEMATA CELA OVAA NAUKA E PROIZVOD NA PLOCATA NA HERMER TRISMAGISTIS KOJ GO VIKALE HERMES AZARA ZNAES LI???????AJDE SAKAM DA TI OTKRIJAM EDNA GOLEMA TAJNA PA D PRODUZIME POSLE SO BILO KAKOV RAZGOVOR NA TEMAVA
Немам поима, ајде откриј ми ја тајната... Само да не е она Како горе така и долу, како внатре така и надвор!
Ќе те тепам! :)
Сигурно после толку години сум пропуштил нешто
А и ние старите забораваме знаеш... умот е зезната машина :)

П.С. EMORAL TABLET? Да не е некако друго името? :)

Член од
27 декември 2011
Мислења
39
Поени од реакции
7
EHHHHH SEA ME RAZOCARA---NEZNAES ZA EMORAL TABLATA HEHEHEE------CELA NAUKA KABALA ALHEMIJA THELEMA I REDOT ZLATNA ZORA POTEKNUVA OD EDNO MNOGU STARO UCENJE IZVOR --- SMARAGDNATA PLOCA NA HERMES TRISMAGISTIS ---SMARAGDNATA PLOCA JA NAOGA ALEKSANDAR MAKEDONECOT POSLE BITKATA VO PERSIJA IIII JA IZUCUVA I JA KRIE NEGDE VO PUSTINATA NIKOJ NE ZNAE KADE! EDEN DEL OD SPISITE PREPISANI MU GI PRAKA NA ARISTOTEL ARISTOTEL GI ZAPISUVA VO EDNA NEGOVA ZBIRKA!!!!!ALEKSANDAR MAKEDONSKI VIKAN ISTO TAKA I HERMES AZARA ------ PROGLASEN ZA SIN NA AMON RA ------GO OBNOVIL HRAMOT NA RA I NAPRAVIL ZLATNA STATUETGA VO CEST NA RA------DELOVI OD PLOCATA NE SE ZNAE KADE SE USTE TOGAS FALELE------ ALBERT DIDIER PRV JA OBJAVUVA EMORAL TABLET NA DELOTO MELANHOLIJA KOCKATA KOJA SITE BROJKI OD LEVO KON DESNO I OBRATNO GORE DORE DAVAAT BROJOT 34 -----34 E BROJOT NA SPOMENICI VO PROEKTOT 2014 A VO CEST NA ALEKSANDAR I BOGOT RA SE GRADI MOSTOT OKO SDO GO SPOJUVA GRADOT SO MUZEJOT KADE KE BIDAT IZLOZENI NAJVREDNITE ARTEFAKTI NA MAKEDONIJA :) DOSTA E ZA VECER POZZZ
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 03:51 ---
DA NE SE ZBUNI NESTO ILI???POZZZ

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Иии бесрамник... ја издаде тајната на рабините кабалисти :)

ок, малку сериозно: имаш некаква пракса или само си читаш инфо од ваму таму?
Овие информации ги имаш по нет, така да тајната твоја е чиста псевдо-историја :)
И малку далеку од темата...

Ајде малку кабала, тоа е подфорумов... Ќе чекам да ми одговориш на претходните прашања па ќе знам како да муабетиме

П.С. И без проекти Скопје 2014 на темава :)Во кабинетот на Груевски се кабалист до кабалист! Орфејски мистерии... Офлеле млади :) Ништо од божественото :(

П.П.С. НЕ е Emoral (нема врска со морал) tуку EMERALD (смарагдна) ! ;)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
:place::place::place:
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 12:21 ---
AJDE AKO OBJASNIS STO ZNACI ZNAKOT SO GO IMAS STAENO NA AVATAR JAS NEMA POVEKE DA PISUVAM NA FORUMOV.........I KOJ GO IZMISLIL TOJ ZNAK I STO ZNACI AJDE...CEKAM ODGOVOR - SITE SE SVEDOCI TUKA
Ќе ти кажам, ама вети дека ќе продолжиш да пишуваш! Ваков експерт како тебе одамна немало а се сомневам и дека ќе има, огромна загуба ќе биде за кајгана ако си одиш!:(

Член од
27 декември 2011
Мислења
39
Поени од реакции
7
MI E KRIVO SEA SO ISKONTAKTIRAV SO VAKVI LUGE KAKO VAS........STVARMO MI E TESKO DURI KAKO DEMONJACI POSTOJAT - NEUCTIVI,SAMO DA IZNEGIRAAT NEKOGO,DA PONIZI NE E TAKA,,,,,,,,,KATASTROFA,,,,,,,,SAMO DAJ KAZETE MI KADE DA GI IZBRISAM KOMENTARIVE magnus pisi mi pls NEMA KADE DA GI IZBRISAM..POZZZ

Kajgana Shop

На врв Bottom