Зимска полова еднаквост

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.500
Некои еманципација ги мава во глава па се занесуваат, што би рекол Миле Паника - „Пушти ја кокошка се занаса“.
Сосема добро кажано, полова еднаквост.
А штом сме на темава:
„...НЕМОЖЕТЕ...“ во случајов ќе да требало да биде „...не можете...“

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Не ја тераме де, затоа и те брецкав :)
Мора ли да имам ставови дека машка обврска е да пие пиво игра фудбал да ждрига и пцуе и некогаш да се истепа за да не личи дека нечие женско срце треба да се освои ;)?

Чим се спомне став во прилог на женско одма се лепат етикети дека имаш задни намери :).

Ако и е ќеиф нека чисти снег ама тоа секогаш ќе го сметам за машка обврска :).

A

AnFem

Гостин
Мора ли да имам ставови дека машка обврска е да пие пиво игра фудбал да ждрига и пцуе и некогаш да се истепа за да не личи дека нечие женско срце треба да се освои ;)?

Чим се спомне став во прилог на женско одма се лепат етикети дека имаш задни намери :).

Ако и е ќеиф нека чисти снег ама тоа секогаш ќе го сметам за машка обврска :).
Полека, не објаснувај, нели темава беше во ЧДА? :)

P

Princ

Гостин
Полова еднаквост е и ние да правиме домашни работи ама нас не ни се пегла, чисти и готви така да порадо ќе чистам снег цел ден него да се маткам со алишта и манџи по дома :).
Мажите не бараа полова еднаквост - жените бараа. Нека почнат они први со лопата снег да чистат, па ќе размислам да пеглањето.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Полека, не објаснувај, нели темава беше во ЧДА? :)
Е готово више бидна, ти ме испровоцира ама сега знам ако ми згусти со снегов да знаеш ќе те викам, лопата имаш од мене гратис :icon_mrgr:.

Мажите не бараа полова еднаквост - жените бараа. Нека почнат они први со лопата снег да чистат, па ќе размислам да пеглањето.
Мене ниедна не ми барала еднаквост, а за пеглање нема шанси, еднаш до два пати да испеглам може, за почесто нема шанси па 100 снега да се у прашање ;).

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Ќе чистам снег бре нека знаат жените зошто неможат без мужи.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Полова еднаковст - само за високи функции директорки ова она.
Џентлменство - за се друго мажот треба да правам.

Резултат? Дискриминација на машкиот пол.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Полова еднаковст - само за високи функции директорки ова она.
Џентлменство - за се друго мажот треба да правам.

Резултат? Дискриминација на машкиот пол.
Пази што бараш да не се каеш :D.

Замисли си го денот од сабајле наместо фудбал и кладилница со друштво, те чекаат куп алишта за перење, одење на пазар и готвење ручек, ставање веш на сушалка, пеглање на едно брдо алишта, чистење на цел стан и да не заборавам купатило и шоља.

Ако ти се прај се ова викај дека си дискриминиран, јас ќе си ќутам :D.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Замисли си го денот од сабајле наместо фудбал и кладилница со друштво, те чекаат куп алишта за перење, одење на пазар и готвење ручек, ставање веш на сушалка, пеглање на едно брдо алишта, чистење на цел стан и да не заборавам купатило и шоља.
Зошто некој би сакал вака да си го замисли денот?

Kajgana Shop

На врв Bottom