Атина гори, над 50 повредени од кои повеќето полицајци

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Не ги оградувам. Некои од нив (зависи, има и пацифисти) палат, ама не палат обични куќи или обични возила, туку палати и коли што пониската класа не може да си ги дозволи ;)
Не фрлаат молотови на обичните луѓе, туку на оние наоружани говеда што им ја одземаат слободата, ги тепаат и ги прскаат со секакви работи. Тоа е нешто кое се вика САМООДБРАНА.
Обични и необични куќи ??? WTF
А какви "необични" коли нивната пониска класа не може да си ги дозволи со 4000 евра месечно?
Да,да,сега ми текна,во самоодбрана ја убија и бремената жена пред година ипол......пошто била "необична":tapp:

A

AnFem

Гостин
Обични и необични куќи ??? WTF
А какви "необични" коли нивната пониска класа не може да си ги дозволи со 4000 евра месечно?
Да,да,сега ми текна,во самоодбрана ја убија и бремената жена пред година ипол......пошто била "необична":tapp:
Пишав какви обични и необични. Ај просветли ме, не знам за случајов со бремената жена.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Пишав какви обични и необични. Ај просветли ме, не знам за случајов со бремената жена.
http://www.telegraph.co.uk/news/newsvideo/7683563/Greece-crisis-pregnant-woman-among-Athens-dead.html

BTW не палат "палати" ти како што кажуваш туку палат се што ќе видат во моментот.Тоа не се приватни палати туку повеќето се институционални објекти (околу 50 згради изгореа),а си ја запалија и една од најстарите кино сали.

Треба да си глуп да палиш нешто што е изградено од твои пари и секако ќе биде реновирано од твои пари.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Јас го поддржувам мислењето на Славјански.
Се накако ми мириса дека овие протести повторно им се театар да исцицаат уште некое евро од Европа пред да и удрат клоца.
Боље со 400 милијарди да си банкрот него ли со 250.
Не се будали Грците, они се мајстори на измамата.

Еве да го земеме примерот со името Македонија.
До крајот на 20 век тоа беше забрането во Грција, не смееше М да се спомне.
Денеска они успееа својто народ да го убедат дека се и Македонци но и го убедуваат и светото во тоа ако таа теорија е идиотска.
Зад театрот за божемни спонтани изливи на гнев, за бранење на човеково право и достоинство (за какво достоинство зборуваме кога овие буквално јадат леб од прос(титуц)ија) стојат најзасегнатите во моментов - водачите на најголемите политички партии во Грција, со цел да се задржат на политичката сцена и после го*ната во кои сами се доведоа.
Народот рекол "Многу арно не е на арно".

И не ми го оправдувајте "обичниот" грчки народ. Тој обичен народ свесно убиваше, дискриминираше и сеуште дискриминира, негираше и сеуште негира, одземаше и сеуште одзема човекови права...
Неможе да не терате да сочувствуваме со вакви (не)луѓе.
Мора да поминат низ процес на прочистување, да разберат дека без работа нема лапачка, и дека кога кај газдите ќе снема леб слугите први остануваат гладни.
Треба да си глуп да палиш нешто што е изградено од твои пари и секако ќе биде реновирано од твои пари.
Освен ако не си длабоко во себе свесен дека тоа и не биле твои пари.

A

AnFem

Гостин
http://www.telegraph.co.uk/news/newsvideo/7683563/Greece-crisis-pregnant-woman-among-Athens-dead.html

BTW не палат "палати" ти како што кажуваш туку палат се што ќе видат во моментот.Тоа не се приватни палати туку повеќето се институционални објекти (околу 50 згради изгореа),а си ја запалија и една од најстарите кино сали.

Да не се повторувам, читај назад што пишував.

Јас го поддржувам мислењето на Славјански.

Зад театрот за божемни спонтани изливи на гнев, за бранење на човеково право и достоинство (за какво достоинство зборуваме кога овие буквално јадат леб од прос(титуц)ија) стојат најзасегнатите во моментов - водачите на најголемите политички партии во Грција, со цел да се задржат на политичката сцена и после го*ната во кои сами се доведоа.
Народот рекол "Многу арно не е на арно".

И не ми го оправдувајте "обичниот" грчки народ. Тој обичен народ свесно убиваше, дискриминираше и сеуште дискриминира, негираше и сеуште негира, одземаше и сеуште одзема човекови права...
Неможе да не терате да сочувствуваме со вакви (не)луѓе.
Мора да поминат низ процес на прочистување, да разберат дека без работа нема лапачка, и дека кога кај газдите ќе снема леб слугите први остануваат гладни.

Освен ако не си длабоко во себе свесен дека тоа и не биле твои пари.

Значи ти тврдиш дека ги познаваш сите што живеат во Грција?

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
АнФем, ајде тогаш Германците од време на втората светска војна да не ги викаме фашисти, па и кај нив имаше поединци кои беа хумани и цивилизирани.
Германците ја признаа грешката и си ги сносија последиците, јас тоа го почитувам.
Едни други нивни сојузници кои па ја окупираа Македонија тој настан го слават како ослободување.

Јас секогаш сум ја сакал поделбата на добри и лоши а никако по верска, национална и било каква друга поделба.
Незнам колку ја познаваш историјата, во 1948 рамо до рамо беа Македонците и Грците против монархофашистите.
Кај грчките комунисти преовлада националното и ја предадоа таа борба, многу Македонци изгинаа.
Војната завршуваше а деца од 14 до 16 години повторно беа регрутирани во бегалските кампови од источно европските земји за да се сотре македонското.

За време турско што се случуваше во беломорска ?
Турскиот аскер ќе го опколеше селото, турските топови прво ќе го разурнеа селото а после влегуваа грчите чети. Одредени западни дипломати тие колежи ќе ги опишат како варварство кое не е видено ниту во земјите каде има канибализам.

На Беломорска Македонија и е сменета етничката структура за 100%.

Дали Грчкиот народ побара прошка, дали створи услови да се исправи таа историска неправда, дали плаќа некакви репарации, не бре ?
Тие сакаат во корен да не сотрат, го викаа Милошевич за да ги нацртаат новите карти.

Грчката држава е фашистичка творба а во нејзе живеат и добри луѓе.
Нека изгори во пламен таа творба а добрите луѓе нека ги чува господ.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Имаше уште видеа, не можам да ги најдам, сигурно ги имаат избришано.
Од видеото не открив зашто овие групи се гневни на обичните граѓани.
Зарем го оправдуваш ова дивјаштво. Замисли да се случува во Македонија, кола со заштеда од барем половина живот за половина час да ја изгорат некои дечишта во име на "човекови права". Првин кои се тие човекови права за кои се борат?

A car burnt out by anarchists. The ‘before’ photo can be seen

Или бомбата испратена во грчката (и други 2) амбасада во Рим зад која стојат анархистите.

An Italian group called the Informal Anarchist Federation claimed responsibility for the defused letter bomb, as well as for two letter bombs that exploded at the Swiss and Chilean embassies to Rome on Dec. 23, seriously injuring two people.

A

AnFem

Гостин
АнФем, ајде тогаш Германците од време на втората светска војна да не ги викаме фашисти, па и кај нив имаше поединци кои беа хумани и цивилизирани.
Германците ја признаа грешката и си ги сносија последиците, јас тоа го почитувам.
Едни други нивни сојузници кои па ја окупираа Македонија тој настан го слават како ослободување.

Јас секогаш сум ја сакал поделбата на добри и лоши а никако по верска, национална и било каква друга поделба.
Незнам колку ја познаваш историјата, во 1948 рамо до рамо беа Македонците и Грците против монархофашистите.
Кај грчките комунисти преовлада националното и ја предадоа таа борба, многу Македонци изгинаа.
Војната завршуваше а деца од 14 до 16 години повторно беа регрутирани во бегалските кампови од источно европските земји за да се сотре македонското.

За време турско што се случуваше во беломорска ?
Турскиот аскер ќе го опколеше селото, турските топови прво ќе го разурнеа селото а после влегуваа грчите чети. Одредени западни дипломати тие колежи ќе ги опишат како варварство кое не е видено ниту во земјите каде има канибализам.

На Беломорска Македонија и е сменета етничката структура за 100%.

Дали Грчкиот народ побара прошка, дали створи услови да се исправи таа историска неправда, дали плаќа некакви репарации, не бре ?
Тие сакаат во корен да не сотрат, го викаа Милошевич за да ги нацртаат новите карти.

Грчката држава е фашистичка творба а во нејзе живеат и добри луѓе.
Нека изгори во пламен таа творба а добрите луѓе нека ги чува господ.
Мило ми е што не генерализираш. Господ не постои, кој ќе ги спаси добрите?

Зарем го оправдуваш ова дивјаштво. Замисли да се случува во Македонија, кола со заштеда од барем половина живот за половина час да ја изгорат некои дечишта во име на "човекови права". Првин кои се тие човекови права за кои се борат?

Или бомбата испратена во грчката (и други 2) амбасада во Рим зад која стојат анархистите.

An Italian group called the Informal Anarchist Federation claimed responsibility for the defused letter bomb, as well as for two letter bombs that exploded at the Swiss and Chilean embassies to Rome on Dec. 23, seriously injuring two people.

Одговорите на твоите прашања ги напишав пред тоа, со видеата те цитирав за да се дообјаснам. Види, по природа сум многу мирољубива и алтруист. Ме боли и самата помисла да повредам некој, не па да го сторам тоа. Исто такка и ми се лоши од хаос. Некои работи се неизбежни, а јас не можам да дозволам неправда. Како поинаку? Тие со камења, ние со рози? Инаку не, не ми е ок ако на некој му отиде заштедата, ама во овакви случаи, се жртвуваат многу нешта, работите изглегуваат од контрола...

Член од
8 август 2011
Мислења
232
Поени од реакции
79

И овие биле некакви антички грци :pos::pos:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Некои работи се неизбежни, а јас не можам да дозволам неправда. Како поинаку? Тие со камења, ние со рози? Инаку не, не ми е ок ако на некој му отиде заштедата, ама во овакви случаи, се жртвуваат многу нешта, работите изглегуваат од контрола...
Не ми личат дека се само некои работи излезени од контрола, целосно се вон контрола. Цел паркинг простор е превртен наопаку...дали се борат за права или толку деструктивност и гнев е вгнезден во нив та што првиот киоск, излог или возило ќе го превртат и запалат. Дали ти му префрлаш на граѓаните во Македонија што не палат возила на свои сограѓани, дали си ги начекала протестите низ цела Македонија? Јас така те сфатив.
Околу 2.000 маскирани лица, прават пустош низ Атина,...
Не знам каков пример се овие за нас, 2000 маскирани лица од над 10 милионски народ...
Нашите работници (иако секогаш некој друг ќе ги искористи протестите) барем имаа јасна причина за што протестираа. Им ги одзедоа работните места, ги оставија на улица и ги присвоија фирмите во кои работниците и граѓаните имаа право на свој дел.

Овие (и други слични групи во други држави) со палење приватен имот за што се борат?

A

AnFem

Гостин
Не ми личат дека се само некои работи излезени од контрола, целосно се вон контрола. Цел паркинг простор е превртен наопаку...дали се борат за права или толку деструктивност и гнев е вгнезден во нив та што првиот киоск, излог или возило ќе го превртат и запалат.
Нашите работници (иако секогаш некој друг ќе ги искористи протестите) барем имаа јасна причина за што протестираа. Им ги одзедоа работните места, ги оставија на улица и ги присвоија фирмите во кои работниците и граѓаните имаа право на свој дел.
Овие со палење приватен имот за што се борат?
Голем број на протестанти се, не можам да кажам за сите, претходно зборував од анархистичка гледна точка. Не е поентата да бидеме деструктивни, гневот е производ на континуираното угнетување од страна на богаташите и власта, нивни објекти би требало да се уништуваат.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ја разбирам потребата од демонстрации. Знам дека помошта во пари е условена со гласање на се построги и построги мерки. Некои мерки задираат и во фискалниот суверенитет на државата. Некои мерки значат и помали плати, одрекување од некои бенефиции кои ги уживале со години. Сето тоа е во ред. Но едно нешто нема да подржам и не можам да го оправдам а тоа е следново. Како може да си ги палат своите згради, продавници и некои други објекти. Кој е тој револт некој на некого да уништи приватна сопственост. Зарем мислат дека некој ќе ги обештети. Пред некој ден го слушав професорот Томе Неновски кој го рече следново. Кризата не е до сега. Таа е од пред 30 години. Владите си земале кредити, па кредит да се врати земениот кредит , па камата па нов кредит за таа камата, па нов кредит за тој кредит и така во круг. Сега тоа пукна. Кој им е крив што не ја испочитувале онаа народната пушти ги нозете колу што ти е долга чергата.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Јаделе големи пари. Башка од тие пари се финансирани активности против Македонија така да...нека си ја изораат и државата ако сакаат, нивни проблем...

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Голем број на протестанти се, не можам да кажам за сите, претходно зборував од анархистичка гледна точка. Не е поентата да бидеме деструктивни, гневот е производ на континуираното угнетување од страна на богаташите и власта, нивни објекти би требало да се уништуваат.
Не ме зезај, па со оваа парола беше створен најозлогласениот општестесвен систем кој некогаш постоел, земајќи на душа 100 пати повеќе луѓе отколку што земала инквизицијата и крстоносните војни заедно. И најмалку 4 пати повеќе одколку двете светски војни заедно.

A

AnFem

Гостин
Не ме зезај, па со оваа парола беше створен најозлогласениот општестесвен систем кој некогаш постоел, земајќи на душа 100 пати повеќе луѓе отколку што земала инквизицијата и крстоносните војни заедно. И најмалку 4 пати повеќе одколку двете светски војни заедно.
И што имам јас со тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom