Мрчаторство за почетници

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.676
Поени од реакции
59.802
поголеми глупости немам прочитано (не се заебавам) хахахаха btw мрчење и тролање исто му доаѓа а?
Мене ми личи дека добивме соодветен превод на Македонски.

Мрчење = Тролање
Мрчатор = Трол

Темава корисна ќе испадне :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Хејтерс гона хејт, тролс гона трол...

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Мрчење и тролање не е исто, не се залажувјте.
Мрчењето е заземање реален став, со подлога и аргументирани факти....тролањето е само серење врз туѓата желба да се постигне некаков ефект.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Мрчење и тролање не е исто, не се залажувјте.
Мрчењето е заземање реален став, со подлога и аргументирани факти....тролањето е само серење врз туѓата желба да се постигне некаков ефект.
Да, ама проблемот е што е и голем дел од троловите мислат дека се мрчатори, затоа што нивното с. го сметаат за аргументиран и реален став. :)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Добро прашање.

Мрчење е само иницирачки акт на деградирање на туѓиот став (по можност мнозниснкиот) и паралелно и понекогаш инертно истакнување на сопствениот поради слепата егоцентрична причина дека ти си најпаметен а сите други се глупи.
Ти бате или си на филозофски или на електро! Погодив?

S

Sheldon Cooper

Гостин
Треба да се отвори школа за мрчаторство за да добиеме квалитетни мрчатори со диплома а не тука троловите да ни го земаат ќарот и ние пак остануваме деградирани. Нема правда

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Следно на темава е именување на мрчаторите форумов или што?
Не гледам поента...

(I hope i got it right :P)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Истакнати Македонски мрчатори.

p.s: овие подоле се ужасно успешни мрчатори но се негативен пример за мрчаторство затоа што јадат говна буквално и кога се е супер и кога се е срање....сдсм има историја на вадење квалитетни мрчатори но за жал без сопствена свест за расуда и размислување туку само се програмирани да јадат говна на велико....

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.918
Поени од реакции
11.715
Новиве генерации немаат ни М од мрчење.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Мрчењето не е наука, мрчењето е уметност. Затоа јас си мавам фристајл на све и свашта, не секад у негативна кононтација. Кој ме знае, може да потврди дека можам да мрчам и за обична даска која седи у ќошето и ништо не прави...

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Мрчењето подразбира контрање, инаетење без потреба кое често завршува со расправија и навредливи постови. Најголемиот дел од мрчаторите јадат трици на провокативни теми. Многу ретко ги посетуваат форумите (хит на денот , играчница- да избројме до 100 000 , хумор- охридски, кумановски речник и сл.) Единствна цел им е влезат во Филозофија и Психологија ,Мистерии, Религија или Свет и да цитираат одредени ликови при што ќе гуглаат 200 работи само да го демантираат цитатот на дотичниот. И почнува кавга контра реплика со уште 10 контра мислења само да го убедат дека е тоа така, а мрчаторот и да знае дека е тоа така никогаш нема да попушти(тоа му е испод ниво). Болдираат 2 реченици од пост долг пола страна и одма тука се крева тензија( Лол ар ју кидинг ми, види вака чоек, ова страмота е да го помислиш а не пак да го напишеш, како си можел оваа страна да ја посетуваш кога сите информации и се неверодостојни итн.)
Мрчаторите претставуваат виртуелни стенд ап комедијанти, хејтаат се што ќе прочитаат, нивниот речник е збогатен со иронија и сарказам а при секој 3 пост ги ублажуваат ударите( абе јас тоа го разбирам ама не се тие потполно во право, те разбирам што сакаш да ми кажеш ама пак види овој научников што вика). Значи сакаат да се контраат но не сакаат да стекнат непријатели, само да и докажат дека тие се попаметни и поначитани затоа нивниот вокабулар мора да е обемен на секој факт мора да се изнајде теорија што го побива фактот.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ја нема да коментирам пошо темава е за почетници...
А ја, нали...

Kajgana Shop

На врв Bottom