Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
5 август 2008
Мислења
6.017
Поени од реакции
5.342
Значи неќе нешѕо да ми реже незнам што му е проблемот.. симнав неро 11 го интсалирав пробав несака.. сеа симав неро 9 пак пробувам несака. пробав преку nero burning room, nero start smart, nero exspress и цело време ми го дава овој проблем!

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Значи неќе нешѕо да ми реже незнам што му е проблемот.. симнав неро 11 го интсалирав пробав несака.. сеа симав неро 9 пак пробувам несака. пробав преку nero burning room, nero start smart, nero exspress и цело време ми го дава овој проблем!
Гледам режиш со брзина х16 а двд незнам дали има со х16 брзина барем засега кај нас во македонија а фајлот ти е 2гб значи на ЦД неможеш да го режеш. Види да не е нешто од ова :)

Член од
5 август 2008
Мислења
6.017
Поени од реакции
5.342
Гледам режиш со брзина х16 а двд незнам дали има со х16 брзина барем засега кај нас во македонија а фајлот ти е 2гб значи на ЦД неможеш да го режеш. Види да не е нешто од ова :)
Само толку ми дава.. по неакд и со х8 повеќе не.. ама џабе несака

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
16х двд-а постојат ехехе од кога, а да пробаш со JetBee програмот?

Член од
5 август 2008
Мислења
6.017
Поени од реакции
5.342

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.750
Поени од реакции
27.755
Aj да ми одговори некој кој е запознаен со торенти и тракери и слични тракатанци :)

Правам торент во уторент, ставам едно 5-6 тракери..и после торентот го аплоудирам на една страна за симнување.. и се тоа,ама после кога се вади торентов нејќе да мрдне од 0.0 % ..што е финтава со ова неможам да сватам ?
има уште 3 страни, не сум видел може некој веќе ти објаснил но еве ќе ти пишам

откако ќе го креираш торентот сам и ќе го аплоудираш на некоја страна, ќе треба да го избришеш торент фајлот од торент клиентот(bit torrent/utorrent) и torrent file-от што ти е на десктоп, и сега треба да го симнеш торентот од каде што си го аплоудирал, да го отвориш со торент клиентот и ако те праша каде да го симнеш, да ја одбереш локацијата каде што ти се фајловите од торентот... ако не те праша и се вклучи директно, ќе му отидеш десен клик, advanced -> set download location(вака е во utorrent, ваљда е слично и на некој друг торент клиент), ќе ја одбереш локацијата каде што ти се фајловите и торентот ќе си чекира и ако си напраил се ко шо треба ќе биде 100% спремно за seed.

Член од
26 мај 2010
Мислења
135
Поени од реакции
4
едно прашање лаптоп немам никогаш користено а и не е кајмене во моментов ...... го форматирале лаптопчето арно ама неможат да се конектираат на интернет е сега што треба да се симне драјвери ова она

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
едно прашање лаптоп немам никогаш користено а и не е кајмене во моментов ...... го форматирале лаптопчето арно ама неможат да се конектираат на интернет е сега што треба да се симне драјвери ова она
Шо оперативен систем има лаптопчето?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Па лаптопот ќе го најдеш на страната за подршка од таа фирма и од делот за драјвери ќе ги симнеш тие што ти требаат. Пр ако имаш лаптоп од Asus гуглаш аsus support и таму си пишуваш кој модел го имаш и симнуваш дрјавери.

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Па лаптопот ќе го најдеш на страната за подршка од таа фирма и од делот за драјвери ќе ги симнеш тие што ти требаат. Пр ако имаш лаптоп од Asus гуглаш аsus support и таму си пишуваш кој модел го имаш и симнуваш дрјавери.
Ako имал вин7 би требало потребните драјвери автоматски да се инсталираат...

Туку дали некој знае како да направам апдејт на биосот? Пошо ми е стар веќе две години...

M

Mr.InF3ction

Гостин
Ako имал вин7 би требало потребните драјвери автоматски да се инсталираат...

Туку дали некој знае како да направам апдејт на биосот? Пошо ми е стар веќе две години...
Па зависи до лаптопот. За некои модели мора да инсталираш софтвер за да работи безжичен интернет, камера итн.
А за биосот..што матична имаш?

M

Mr.InF3ction

Гостин
ass rock :D сериозно тоа не дава баш некои информаци. Мој совет не прави никаков апдејт на матичната бидејќи после ќе си бараш нова матична :icon_lol:

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
ass rock :D сериозно тоа не дава баш некои информаци. Мој совет не прави никаков апдејт на матичната бидејќи после ќе си бараш нова матична :icon_lol:
Во еверест програмата само тоа го пишува.

Kajgana Shop

На врв Bottom