Дежурна Ординација! #2

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
МЕ ИСКИНА ЗАБОВ, МЕ ИСКИНА (6-ката доле ми се чини дека е) .. Што да правам освен ебаниот забар ???

На ладно ми се смирува (држам ладна вода врз забот)... чим ја тргнам почнува да ме кине ...
odi vo apteka i kupi VENTOR apcinja pomagaat
a stom te bli do tolku zavadenje ti e jas imav roblem takov 2 noki nespiev i placev od sto me bolese i samo piev voda ko lud direktno na zabar na vadenje

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
odi vo apteka i kupi VENTOR apcinja pomagaat
a stom te bli do tolku zavadenje ti e jas imav roblem takov 2 noki nespiev i placev od sto me bolese i samo piev voda ko lud direktno na zabar na vadenje
Ќе пробам ајде со овие апчињава ВЕНТОР ... Делуваат велиш а?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ќе пробам ајде со овие апчињава ВЕНТОР ... Делуваат велиш а?
Јас би ти препорачала аналгин/кетонал, вентор не зошто во повеќе држави забранет е леков. Ама и да одиш на забар што побрзо зошто да не испадне по некое време ни лек ни мраз да не помага :)

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
Јас би ти препорачала аналгин/кетонал, вентор не зошто во повеќе држави забранет е леков. Ама и да одиш на забар што побрзо зошто да не испадне по некое време ни лек ни мраз да не помага :)

zabranet e lekov i jas koga go zemav imav malku oteznato disenje ali mi pomogna a deka ima i negativni malku dejstva ima ali minimalni se

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
zabranet e lekov i jas koga go zemav imav malku oteznato disenje ali mi pomogna a deka ima i negativni malku dejstva ima ali minimalni se
Абе да ми помине забов битно ми е .. Ако сака после и нека се задушам ... Не се трпи ова ..
Ако ни тоа не помогне следува опцијата .... (морничава музика) ... Забар !
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 15:27 ---
Земав Беналгин ... немаше ова другиов лек .. Да видиме колку ќе помогне ..

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Јас би одбрал прво забар оти и да ти ја смири, после дејството обично пак ќе боли...а инфекцијата нема да се излекува туку ќе напредува. Ама ти си знаеш :)

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Нон стоп и лето и зиме имам шлајм.. баш сега на зимава на вечер ептен отежнато ми е дишењето, а и на сабајле го плукам шлајмот со крв..ама не толку често.

Некој совет да исчезни..?

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
Нон стоп и лето и зиме имам шлајм.. баш сега на зимава на вечер ептен отежнато ми е дишењето, а и на сабајле го плукам шлајмот со крв..ама не толку често.

pocni da sportuvas ne pusi ine pij gazirano

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
Да, тешки оштетувања на бубрези и црн дроб се минимални indeed :cautious:
ako gleame taka nema lek so nema side effect a ventorot e epten opasen ako zimame non stop a od edno dve nema niso da ti bide
--- надополнето: 11 февруари 2012 во 00:58 ---
Трчам, не пушам и не пијам газирано, ептен ретко се случува тоа.
nezz ako kako mala si imala tuberkoloza mozno e i od toa ednoto krilo na belite drobovi da ti e zeznato
mene taka kako mal imav tuberkoloza i sea levoto belodrobno krilo koa e poladno taka me stega ali koe e i plukam ponekogas slajm ali normalno pojava e toa 80 % od site so gi znam momentalno kaslaat i senastinati od vremevo ludo:S

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
ako gleame taka nema lek so nema side effect a ventorot e epten opasen ako zimame non stop a od edno dve nema niso da ti bide
--- надополнето: 11 февруари 2012 во 00:58 ---

nezz ako kako mala si imala tuberkoloza mozno e i od toa ednoto krilo na belite drobovi da ti e zeznato
mene taka kako mal imav tuberkoloza i sea levoto belodrobno krilo koa e poladno taka me stega ali koe e i plukam ponekogas slajm ali normalno pojava e toa 80 % od site so gi znam momentalno kaslaat i senastinati od vremevo ludo:S

Не не сум немала туберкулоза, и кај мене не е понекогаш шлајмот, секој ден го искашлувам некогаш и по 2-3 пати на ден. И тоа во текот на целата година не само на ладново..

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
Не не сум немала туберкулоза, и кај мене не е понекогаш шлајмот, секој ден го искашлувам некогаш и по 2-3 пати на ден. И тоа во текот на целата година не само на ладново..
moj sovet ako ti se desava ova pocesto odi na lekar i napravi snimanje na belite drobovi..
drugo nezz...

G

galaxy

Гостин

А имаш прашано лекар? Ако немаш консултирано, да одиш кај матичниот.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
А имаш прашано лекар? Ако немаш консултирано, да одиш кај матичниот.
Нема ништо од времето тие. Јас и велам ама нон стоп мие така. Седи бе ништо не е..
Работава да не појдиш на лекар. Баш денес бев за раката преглед ми вели херпес имаш и маст ми даде и еве вечерва одвај ја движам раката...

Kajgana Shop

На врв Bottom