Дали атеизмот е заснован на вера или на наука?

• Креатор на темата Креатор на темата Keiko
  • Време на започнување Време на започнување
Ако можеш линк до тој твој пост, би било убаво, оти мене ќе ми треба пуно време да го најдам и него и темата.

Ако го најдам линкот, ќе го поставам.
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 13:38 ---
Сега ќе испадне дека не треба да ги користиме медицинските услуги:eek:

Не сите, треба да ги користиме само оние корисните и небогоборните.
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 13:39 ---
Се повеќе мислам дека според тебе, а очигледно според православната црква истото, дека уствари ние назадуваме во развојов, дека уствари наукава и технологијава не уназадува :eek:

А воа јас да Ти го кажев, немаше да ми веруваш, така?

А воа јас да Ти го кажев, немаше да ми веруваш, така?

Хехе демек јас го заклучив тоа:confused:
Убав обид:P

Телевизорот беше демонски, и компјутеров е демонска направија , така беше нели?

Се повеќе мислам дека според тебе, а очигледно според православната црква истото, дека уствари ние назадуваме во развојов, дека уствари наукава и технологијава не уназадува :eek:
Па не знаеш ти? Мики1 на пергамент со креда уште ги црта плановите за куќи од кал и пештери :P

Па не знаеш ти? Мики1 на пергамент со креда уште ги црта плановите за куќи од кал и пештери :P

Ништо батка не испуштил Бог од раце, како обичен неодговорен родител кој го испуштил од раце своето дете.

Не сите, треба да ги користиме само оние корисните и небогоборните.
Значи бог ако замислил да немаш пород, не треба да се лечиш, а ако ти дал маларија треба да се лечиш. Ебеш таква логика.

Значи бог ако замислил да немаш пород, не треба да се лечиш, а ако ти дал маларија треба да се лечиш. Ебеш таква логика.

Нема лечење за пород, ќе викаш комшиите еден по еден на помош за да биде богоугодно:pos:

Наместо "+", стави "x".... зошо вака ми изгледа на математичка грешка.. жими све!
математички е грешно ама информатички не :P x=x+1

Ако можеш линк до тој твој пост, би било убаво, оти мене ќе ми треба пуно време да го најдам и него и темата.

Погледни во оваа тема, толку успеав да најдам во моментов:

http://forum.kajgana.com/threads/МПЦ-не-благословува-бебе-од-епрувета.17122/
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 14:10 ---
Наместо "+", стави "x".... зошо вака ми изгледа на математичка грешка.. жими све!

Признавам, е математичка грешка!
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 14:12 ---

Погрешно...

Ако немам пород, треба да барам чаре за тоа, ама не кај „матичниот„; туку на вистинското мето-во Црквата. Ако и во Црквата, Творецот не ме удостои со пород, тогаш тоа го прифаќам за Божја волја.

Да, ако „фатам„ маларија, и тогаш ќе треба да се лечам.

Хехе прво се појавиле протестантите па после тие еволуирале во Атеисти:confused:

Ја не добив таков впечаток тука на форумов:P

Баш тука на форумот не можеш а да не ја видиш еволуцијата на дело.

Од Мики1 во Мики1976 при што 1976>1 (математичка егзакност). По прогресија следниот најплаусибилно треба да е Miki1976(ранг)-173.

Телевизорот беше демонски, и компјутеров е демонска направија , така беше нели?

Не, не беше. Ниту ТВ-то ниту ПЦ-то се демонски „направии„, туку човечки, но со однапред предодредена цел, која сигурно не е ниту „хуманистичка„ ниту „ренесансна„, туку богоборечка.

Да, ако „фатам„ маларија, и тогаш ќе треба да се лечам.
Погрешно
Aко фатиш маларија, треба да бараш чаре за тоа, ама не кај „матичниот„; туку на вистинското мето-во Црквата. Ако и во Црквата, Творецот не те удостои со оздравување, тогаш тоа го прифатиш за Божја волја и ќе си одиш при бога.

Погрешно
Aко фатиш маларија, треба да бараш чаре за тоа, ама не кај „матичниот„; туку на вистинското мето-во Црквата. Ако и во Црквата, Творецот не те удостои со оздравување, тогаш тоа го прифатиш за Божја волја и ќе си одиш при бога.
хеахехахехе еееее мало морген тука :)

Погледни во оваа тема, толку успеав да најдам во моментов:

http://forum.kajgana.com/threads/МПЦ-не-благословува-бебе-од-епрувета.17122/
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 14:10 ---

Признавам, е математичка грешка!

Мики она што ми падна у очи е тоа дека не го одобруваш ин витро поради причина што не е создадено при телесно спојување во брак одобрен од црква, без присуство на светиот дух и одобрување од Бога.

Еми тоа дете зарем од Рогатиот ќе биде одобрено ?

Не, не беше. Ниту ТВ-то ниту ПЦ-то се демонски „направии„, туку човечки, но со однапред предодредена цел, која сигурно не е ниту „хуманистичка„ ниту „ренесансна„, туку богоборечка.
MIKI1: ама мораме да ги користиме и ние верниците, шо да прајме.. :facepalm:

Значи и ти како корисник на технологијава - нит си хуман, нит ренесансен туку - wireless богоборец, или грешка сум?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom