Дали атеизмот е заснован на вера или на наука?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ако можеш линк до тој твој пост, би било убаво, оти мене ќе ми треба пуно време да го најдам и него и темата.
Ако го најдам линкот, ќе го поставам.
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 13:38 ---
Сега ќе испадне дека не треба да ги користиме медицинските услуги:eek:
Не сите, треба да ги користиме само оние корисните и небогоборните.
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 13:39 ---
Се повеќе мислам дека според тебе, а очигледно според православната црква истото, дека уствари ние назадуваме во развојов, дека уствари наукава и технологијава не уназадува :eek:
А воа јас да Ти го кажев, немаше да ми веруваш, така?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А воа јас да Ти го кажев, немаше да ми веруваш, така?
Хехе демек јас го заклучив тоа:confused:
Убав обид:P

Телевизорот беше демонски, и компјутеров е демонска направија , така беше нели?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Се повеќе мислам дека според тебе, а очигледно според православната црква истото, дека уствари ние назадуваме во развојов, дека уствари наукава и технологијава не уназадува :eek:
Па не знаеш ти? Мики1 на пергамент со креда уште ги црта плановите за куќи од кал и пештери :P

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Па не знаеш ти? Мики1 на пергамент со креда уште ги црта плановите за куќи од кал и пештери :P
Ништо батка не испуштил Бог од раце, како обичен неодговорен родител кој го испуштил од раце своето дете.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не сите, треба да ги користиме само оние корисните и небогоборните.
Значи бог ако замислил да немаш пород, не треба да се лечиш, а ако ти дал маларија треба да се лечиш. Ебеш таква логика.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Значи бог ако замислил да немаш пород, не треба да се лечиш, а ако ти дал маларија треба да се лечиш. Ебеш таква логика.
Нема лечење за пород, ќе викаш комшиите еден по еден на помош за да биде богоугодно:pos:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ако можеш линк до тој твој пост, би било убаво, оти мене ќе ми треба пуно време да го најдам и него и темата.
Погледни во оваа тема, толку успеав да најдам во моментов:

http://forum.kajgana.com/threads/МПЦ-не-благословува-бебе-од-епрувета.17122/
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 14:10 ---
Наместо "+", стави "x".... зошо вака ми изгледа на математичка грешка.. жими све!
Признавам, е математичка грешка!
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 14:12 ---
Погрешно...

Ако немам пород, треба да барам чаре за тоа, ама не кај „матичниот„; туку на вистинското мето-во Црквата. Ако и во Црквата, Творецот не ме удостои со пород, тогаш тоа го прифаќам за Божја волја.

Да, ако „фатам„ маларија, и тогаш ќе треба да се лечам.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.003
Поени од реакции
24.478
Хехе прво се појавиле протестантите па после тие еволуирале во Атеисти:confused:

Ја не добив таков впечаток тука на форумов:P
Баш тука на форумот не можеш а да не ја видиш еволуцијата на дело.

Од Мики1 во Мики1976 при што 1976>1 (математичка егзакност). По прогресија следниот најплаусибилно треба да е Miki1976(ранг)-173.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Телевизорот беше демонски, и компјутеров е демонска направија , така беше нели?
Не, не беше. Ниту ТВ-то ниту ПЦ-то се демонски „направии„, туку човечки, но со однапред предодредена цел, која сигурно не е ниту „хуманистичка„ ниту „ренесансна„, туку богоборечка.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да, ако „фатам„ маларија, и тогаш ќе треба да се лечам.
Погрешно
Aко фатиш маларија, треба да бараш чаре за тоа, ама не кај „матичниот„; туку на вистинското мето-во Црквата. Ако и во Црквата, Творецот не те удостои со оздравување, тогаш тоа го прифатиш за Божја волја и ќе си одиш при бога.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Погрешно
Aко фатиш маларија, треба да бараш чаре за тоа, ама не кај „матичниот„; туку на вистинското мето-во Црквата. Ако и во Црквата, Творецот не те удостои со оздравување, тогаш тоа го прифатиш за Божја волја и ќе си одиш при бога.
хеахехахехе еееее мало морген тука :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Погледни во оваа тема, толку успеав да најдам во моментов:

http://forum.kajgana.com/threads/МПЦ-не-благословува-бебе-од-епрувета.17122/
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 14:10 ---

Признавам, е математичка грешка!
Мики она што ми падна у очи е тоа дека не го одобруваш ин витро поради причина што не е создадено при телесно спојување во брак одобрен од црква, без присуство на светиот дух и одобрување од Бога.

Еми тоа дете зарем од Рогатиот ќе биде одобрено ?

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Не, не беше. Ниту ТВ-то ниту ПЦ-то се демонски „направии„, туку човечки, но со однапред предодредена цел, која сигурно не е ниту „хуманистичка„ ниту „ренесансна„, туку богоборечка.
MIKI1: ама мораме да ги користиме и ние верниците, шо да прајме.. :facepalm:

Значи и ти како корисник на технологијава - нит си хуман, нит ренесансен туку - wireless богоборец, или грешка сум?

Kajgana Shop

На врв Bottom