Фан Клуб: Рома

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
дволичен..

секогаш кога ќе го спомна Освалдо во меѓусебната дискусија веднаш почнува да кажува дека врска нема,дека е неписмен,дека не знај да игра фудбал и дека дал таму гол и пол за Болоња во милион натпревари и дека Матри:pos::pos: бил подобар од него

Викаш лице прави :D .. а па кај зборувал лошо за Освалдо јас не сум прочитал :)

... значи девиејнџел педерчее !! :cool:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506

Остај заедно ја гледавме Рома-Јувентус 1-1 кога заврши Освалдо го отепа од колнење како најголем душман да му е:pos:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.709
Поени од реакции
17.601
дволичен..

секогаш кога ќе го спомна Освалдо во меѓусебната дискусија веднаш почнува да кажува дека врска нема,дека е неписмен,дека не знај да игра фудбал и дека дал таму гол и пол за Болоња во милион натпревари и дека Матри:pos::pos: бил подобар од него
за мене Матри е подобар Poacher од Освалдо не буни поими , во дриблинг подобар е освалдо а за болоња освалдо кој го пратеше појма немаше да биди реални. моето мислење си го кажав а ти ако имаш нешто против комотно можиш да одебиш ;)
--- надополнето: 6 февруари 2012 во 23:19 ---
Остај заедно ја гледавме Рома-Јувентус 1-1 кога заврши Освалдо го отепа од колнење како најголем душман да му е:pos:
Па ке го колнам како да не го колнам против нас треба од топката да се сопнува :))
--- надополнето: 6 февруари 2012 во 23:26 ---

Ми ги повреди чувставата ко овај погоре :pos::pos::pos:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
Ај бе што е битно, ќе видиме кој ќе игра за репрезентација тој е подобар ;) дали Матри или Освалдо :)

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Освалдо е подобар :P

Баш сум среќен што и ДеРоси потпиша нов договор, сега се концентрираме само на следните утакмици.

Со трето место би бил задоволен сезонава, а од следната

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.709
Поени од реакции
17.601
Ај бе што е битно, ќе видиме кој ќе игра за репрезентација тој е подобар ;) дали Матри или Освалдо :)
било кој само да е моќна Италија =)) сепак тоа не е знак на пример Ди Натале никогаш не е ценет, Липи не го викаше Касано итн :))

за она со гаго во претходниот пост не мислев да навредам некој туку креативноста и пасовите на Пиѕаро > Гаго за мене после Пирло во серија А пиѕаро е зверот :)

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
Кога се доигрува мечот со Катанија? Да не го даваат на стримингот на Рома?

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
било кој само да е моќна Италија =)) сепак тоа не е знак на пример Ди Натале никогаш не е ценет, Липи не го викаше Касано итн :))

за она со гаго во претходниот пост не мислев да навредам некој туку креативноста и пасовите на Пиѕаро > Гаго за мене после Пирло во серија А пиѕаро е зверот :)

Ди Натале за мене е кукавица и пичка .. тој во голем тим неможе, истото се случува и во репрезентацијата, тој се губи кога игра за Италија, не е тој Ди Натале, го мава некој јак притисок, така да треба да заборавиме на Ди Натале ;)
-Пизаро е тип кој сака да ја држи топката и тоа добро го прави, пасовите му се одлични, посебно кога ќе даде висока топка .. но тоа е спротивно од она што го бара Енрике, тој не сака да се држи топката во еден играч, само кратки и брзи пасови, затоа Пизаро си отиде, плус оваа кодина и кондициски слаб беше, кога играше го минуваа како сакат, порано барем со глизачи зафат ги стасуваше, сега тешко и тоа, Пизаро сега би гил корисен, но за некоја друга екипа, не за Рома :)
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 14:55 ---
Кога се доигрува мечот со Катанија? Да не го даваат на стримингот на Рома?
незнам каде ќе го даваат, ќе си бараме стримови :)
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 15:04 ---
Де Роси со новиот договор стана трет најплатен играч во Калчото, само Ибра и Буфон земаат повеќе од него ;)

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.709
Поени од реакции
17.601
Ди Натале за мене е кукавица и пичка .. тој во голем тим неможе, истото се случува и во репрезентацијата, тој се губи кога игра за Италија, не е тој Ди Натале, го мава некој јак притисок, така да треба да заборавиме на Ди Натале ;)
-Пизаро е тип кој сака да ја држи топката и тоа добро го прави, пасовите му се одлични, посебно кога ќе даде висока топка .. но тоа е спротивно од она што го бара Енрике, тој не сака да се држи топката во еден играч, само кратки и брзи пасови, затоа Пизаро си отиде, плус оваа кодина и кондициски слаб беше, кога играше го минуваа како сакат, порано барем со глизачи зафат ги стасуваше, сега тешко и тоа, Пизаро сега би гил корисен, но за некоја друга екипа, не за Рома :)
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 14:55 ---

незнам каде ќе го даваат, ќе си бараме стримови :)
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 15:04 ---
Де Роси со новиот договор стана трет најплатен играч во Калчото, само Ибра и Буфон земаат повеќе од него ;)
И јас го мислам истото за Ди Натале но талентот е тука мислам дека тој е уште еден Џовинко.
Квајарела е совршен тип на играч кој никогаш не добил фер шанса за репрезентација. Пиѕаро сепак мислам поке ке ви се најдеше за кратки пасови гледам во иднина Џигарини во вашиот клуб не знам зошто ма да слушам и Верати е блиску.
Пиѕаро и веќе остаре штета иначе после Пирло беше мајстор

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
И јас го мислам истото за Ди Натале но талентот е тука мислам дека тој е уште еден Џовинко.
Квајарела е совршен тип на играч кој никогаш не добил фер шанса за репрезентација. Пиѕаро сепак мислам поке ке ви се најдеше за кратки пасови гледам во иднина Џигарини во вашиот клуб не знам зошто ма да слушам и Верати е блиску.
Пиѕаро и веќе остаре штета иначе после Пирло беше мајстор
Што знам за Квајарела ... за во Италија се знае кои напаѓачи се главни, Касано, Роси, Пацини и Балотели .. на Пацини малку му е падната формата, Роси а посебно Касано се мачат со повреди, така да можно е Матри и Освалдо да влезат во комбинација или па Тоти ќе им го украде местото :D

А незнам тој Верати што талент е ама многу го фалат, ма да ја не мислам дека е нешто поквалитетен од нашиот Вивиани ;)

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
Што знам за Квајарела ... за во Италија се знае кои напаѓачи се главни, Касано, Роси, Пацини и Балотели .. на Пацини малку му е падната формата, Роси а посебно Касано се мачат со повреди, така да можно е Матри и Освалдо да влезат во комбинација или па Тоти ќе им го украде местото :D

А незнам тој Верати што талент е ама многу го фалат, ма да ја не мислам дека е нешто поквалитетен од нашиот Вивиани ;)
Jaс мислам дека кој и да биде тренер на Италија, за Тоти секогаш ќе направи место во тимот(како стартер или на клупа), без разлика колку години има. Видовте и што кажа Прандели пред некој ден. Мислам дека поголема репутација во Италија од него и Буфон, нема никој. Матри и Освалдо имаат уште многу леб да јадат, пред се' немаат искуство во национален тим. Пацини мацини, Роси се пак далеку од нивото на кое играа Тоти и Дел Пиеро. Некој што може да прави разлика во утакмици, е Балотели, само малце му диши главата нему, па и не е многу стабилна персона кога треба најмногу :) Има уште време за докажување пред Еуро, ќе видиме како ќе биде.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.709
Поени од реакции
17.601

Следи ги Пескара следната утакмицата и види ги верати со имобиле ... Верувај верати е неверојатен талент предобар е во неговата позиција, дали ке го исполни тој потенцијал со труд и работа тоа е друго прашање :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
Lazio: 'Roma project a flop'

:pos::pos::pos:
-Едвај сечак дерби да дојде да видат тие што значи флоп!! :cool:

И сме купиле некој талент од Црвена Ѕвезда, го кажуваат добар, ама сеуште е мал, за тој резултати ќе чекаме за 3-4 години :D
Roma net new Prosinecki
--- надополнето: 8 февруари 2012 во 12:40 ---
Следи ги Пескара следната утакмицата и види ги верати со имобиле ... Верувај верати е неверојатен талент предобар е во неговата позиција, дали ке го исполни тој потенцијал со труд и работа тоа е друго прашање :)
Ама тој Имобиле е прв стрелец во Сериа Б како што гледам на Раи Уно се тој дава голови и ваш играч е нели ? .. сега во Пескара отиде и Капрари, голем талент од Рома, играч кој веќе од лани има настапи за првиот тим на Рома и после Вивиани е најголем талент кој испаднал од нашата школа :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
Нов 20 годишен талент од Ривер Плата Ezequiel Adrián Cirigliano велат дека 99% ќе заврши во Рома на лето, игра на позицијата деструктивец и оваа година редовно играл за Ривер, друг кој можеби би завршил во Рома исто така од Ривер е некој си Окампос кој бил малце поскап .. Рома и Ривер Плата имаат одлични односи по трансферот на Ламела, кажав еднаш, изгледа имаат постигнато договор со кој Рома е клубот кој има право пред секој клуб во светот да купи играч од Ривер Плата ... кажав јас Сабатини за тие работи е мајстор, не е само работа да се купи играч, туку и да се има добри односи со останатите клубови, еве на ПСЖ им го дадовме Менез за 8мил немаше некое натегање, Сабатини веднаш се согласи, можеби не е многу таа цифра, сепак при крај беше со договорот, ама сигурно можеле барем уште 2-3мил да извлечат, но управата на ПСЖ е свесна за оваа "услуга" па некогаш можеби ќе испаднат во пресрет за некој играч, оти тие купуваат многу ѕвезди а не секој играч ќе се погоди ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom