- Член од
- 25 септември 2011
- Мислења
- 6.448
- Поени од реакции
- 18.283
И ништо тоа презиме заврши. Они си земаа од своите партнери презиме.
И ништо тоа презиме заврши. Они си земаа од своите партнери презиме.
ОК разбрав, само каде е тука драмата и трагедијата?И ништо тоа презиме заврши. Они си земаа од своите партнери презиме.
Драма е во твојата тастатура и твоите реплики. Јас дадов пример што не ти е јасно ?ОК разбрав, само каде е тука драмата и трагедијата?
Тастатурата ми е сосем во ред. Исто и репликите, не се пали како млад мајмун. Даде пример дека некој го загубил презимето, и кажа дека не би сакал тоа тебе да ти се случи. Во ред. Сега те прашуваат зошто, што е толку страшно ако твоето презиме никој после тебе не го носи? Каде е драмата?Драма е во твојата тастатура и твоите реплики. Јас дадов пример што не ти е јасно ?
Е така постави прашање. Страшно е за мене, сакам да се одржи континуитет и да ми трае презимето и семејната историја.Тастатурата ми е сосем во ред. Исто и репликите, не се пали како млад мајмун. Даде пример дека некој го загубил презимето, и кажа дека не би сакал тоа тебе да ти се случи. Во ред. Сега те прашуваат зошто, што е толку страшно ако твоето презиме никој после тебе не го носи? Каде е драмата?
Од кога ќе ги фрлиш чевлите, ништо од сето тоа нема да биде важно, најмалку како било твоето презиме. Само бесмислен редослед на букви за коj на никого нема да му биде гајле...Е така постави прашање. Страшно е за мене, сакам да се одржи континуитет и да ми трае презимето и семејната историја.
Леле многу е страшно, ептен.Е така постави прашање. Страшно е за мене, сакам да се одржи континуитет и да ми трае презимето и семејната историја.
За мене е страшно и тоа си е мој став. Нема потреба никој да се прозива по мене не би сакал тоа да се случи.Леле многу е страшно, ептен.
Што ако еве на пример утре твоите деца одлучат нивните деца да се прозиват по тебе, ете решиле да ти направат чест и ти ќе одбиеш.
Мене оваа фама што се крева околу презимињата стварно не ми е јасна. Јас кога ќе се омажам најверојатно ќе се презивам како мажот ми и децата ќе го носат неговото презиме. Но еве ќе го кажам случајот кај мене во фамилијата, ние сме две деца јас и брат ми. Брат ми се ожени и неговото дете се прозива по татко ми, тие имаат различно презиме. Така си одлучија, така направија. Никој не се лутеше што семејното презиме не продолжило, туку напротив на тако ми му беше ќеф што ете така брат ми и снаа ми решија.
Што ако ова ти се случи и тебе, ако имаш ќерки и не ти продолжи презимето, ќе бидеш очаен и нема да можеш да се помириш со судбинатаНе би сакал да изгубам презиме. Ова му се случи на дедо ми од страна на мајка ми. Човекот има ќерки и секоја си создаде семејство неговото презиме никој не го зема да го наследи и заврши со него.
Ќе бидам среќен што оставам потомство, против некој работи не се може, ќе ми биде криво ама тоа е што еШто ако ова ти се случи и тебе, ако имаш ќерки и не ти продолжи презимето, ќе бидеш очаен и нема да можеш да се помириш со судбината
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 20:54 ---Еве јавно на форум кажувам - кога ќе се мажам ќе те поканам на свадба, а на форум ќе ставиме слики Може?
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 19:14 ---
wow ...ako do sega si gi chitala moite postovi po vakvi prashanja bi trebalo da znaesh shto mislam za ovie raboti., i sekogash naglasuvajki deka sum veke 30g vo brak., koj vo sekoj sluchaj ne bi se odrzhal ako bi bilo se po moe .....i da ne nabrojuvam shto ushte ne napishav deka razumnosta vo brakot i "lastikot"se osnova na eden brak....no wow .sega me zaskochi i me fati nespremen i prijatno iznenaden.....od sega pa nataka vnimavaj i imaj na um shto tuka pred cel forum javno si ne samo kazhala tuku i<> vetila < > vo se nadevam pobliska idnina ke dobijam pokana za edna prekrasna rabota shto mozhe da ti se sluchi a za fotki tuka siurno a ako sakash ., stavame i na kako li go narekuvate yutube de ustvari facebuke li beshe ej devojko navistina prijatno me iznenadi a ako chitnam tuka deka ti chestituvaat neshto a mene me nemalo povikano., eden od nas dvajca ke bide patoshen
Сигурно тепихот ти се вика Аменофис IV-ти Олаф Танге - Омерагиќ Сениор.Јок.
Мислам дека ми е поубаво, позвучно. Ме познаваш, креативно суштество сум, и не можам да ја поднесам едноставноста и обичноста. На се морам да дадам значење, и тоа - посебно значење. Макар бил и обичен тепих.
Како погоди???!!!Сигурно тепихот ти се вика Аменофис IV-ти Олаф Танге - Омерагиќ Сениор.
Никој не ја оспорува традицијата ни кај нас, ни во останатите делови од светот. ОК, во Холандија има геј бракови... во Македонија такво нешто е незамисливо.--- надополнето: 7 февруари 2012 во 20:54 ---
neshto malku okolu ovoa prashanje ne se raboti samo za tradicija samo kaj nas tuku i vo cel svet se raboti za nekoe nepishano pravilo kade zhenata a posebno decata go nosat prezimeto na mazhot iako vo zakonska forma se e mozhno ., pa duri i koga decata ke narasnat polnoletni imaat pravo samite da si odluchuvaat za svoeto ime i prezime pa duri ni roditelite pojma da nemaat shto se sluchilo., ima i takvi sluchaevi.,
prvo i edinstveno e da potomstvoto e zhivo i zdravo a se drugo e relativna rabota., i voopshto ne e bitno dali ke se narekuvaat trajko /trajanka., elizabeta / ili joni/nemislam na kuche/ sekoe ime si ima svoja ubavina osnovno e da ima razbiranje a lastikot e osnova na se .....
Е сега да речеме, начекам сопруг кој исто така, си сака продолжение на лозата (и си има право на тоа), може ќе остриме копја некое време, ама најинтересно ќе биде ако имаме близнаци, па едниот Трпевски, едниот Стојановски.....Не би сакал да изгубам презиме. Ова му се случи на дедо ми од страна на мајка ми. Човекот има ќерки и секоја си создаде семејство неговото презиме никој не го зема да го наследи и заврши со него.
Ставот на Пума е нејзин став си има право на истиот. Не ме бива за хипотетички ситуации, едно е да препоставам како ќе биде во иднина ама друго е кога ќе сакам некоја и ќе треба да се донесе одлука. Во стилот на Хорхе ( компримис ама не по секоја цена )
А може ќе имаш ќерка како мене, шо знајш.Ќе бидам среќен што оставам потомство, против некој работи не се може, ќе ми биде криво ама тоа е што е
- Дефинитивно ќе кршиш копја тука, ти ќе сакаш едно тој друго. Тука не компромис, тука ќе треба и Нимиц да посредуваЕ сега да речеме, начекам сопруг кој исто така, си сака продолжение на лозата (и си има право на тоа), може ќе остриме копја некое време, ама најинтересно ќе биде ако имаме близнаци, па едниот Трпевски, едниот Стојановски.....
--- надополнето: 8 февруари 2012 во 01:43 ---
А може ќе имаш ќерка како мене, шо знајш.