Најдобрите ромови за Samsung Galaxy i9000

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Најдобрите ромови за Samsung Galaxy i9000.
Aјде да направиме една мега тема во врска со ромови и модување кај најкористениот телефон во нашава држава од GSM манијаците.

Кој ром го користите, зошто го користите и сл.
Мене до сега највеќе ми направи по дизајн MIUI и Darky's v9.3 Extreme Edition.
Еве ви и линкови за да ги симнете:
Darky's: http://www.multiupload.com/8Z04J6BBB2
Changelog v9.3 Final

Completely based on XWJS5
ROM is faster / snappier & smoother [confirmed by many people]
ROM is performing better in 3D Apps [Games etc.]
ROM consumes less battery [I know, there are always people with battery issues]
Added 2-Way Call Recording [heavy modded by antsm]
Fixed MVNO (Mobile Virtual Network Operator) Support which prevents high Roaming costs [this is the first ROM which fixed it]
First ROM / Theme which is completely reworked on XWJS5 [took countless days...]
Added Automatic ROM Installation Procedure [Darky App]
Fixed some scripting bugs
Updated the scripts
Fixed possible /data bug

Completely rewritten framework / theme [much cleaner & less issues]
New Bootanimation by Goldieking [Green Android]
New 5 Lockscreen Modification [adding Rotary Unlock]
Made the new Rotary Unlock the default unlock screen
Modified many System Apps to have better contrast when pressing the Menu buttons
Modded lots of Samsung apps so that icons display better on dark menu background
Tweaked dialer app tabs + dialer background [better look]
New square pop-up toast notifications!
Touched up the expanded notification bar for a cleaner look
Slightly tweaked progress bars
Fixed quick contacts badge aspect ratio (no more .9.png issues)
Fixed all draw 9 patch images
Accurate GingerBread battery indicator without the percentage.
Fixed Graphical Scrolling Bug in the Contacts App
Fixed Padding of Wireless Icon in the Settings App
Modded TW Launcher menu icons
Fixed Android Lockscreen
Tweaks to Epic Lockscreen
Fixed Browser Bookmark Icon [correct size]
Tweaked a lot of Apps to match the Gingerbread Style
Tweaked Calendar Graphics
Tweaked Clock Graphics
Tweaked Calculator Graphics
Tweaked TaskManager Graphics
Tweaked Dialer Graphics
Tweaked My Files Graphics
Tweaked MediaProvider [Media Scanner] Graphics
Tweaked TouchWiz Graphics
Tweaked Video Player Graphics
Tweaked Voice Recorder Graphics
Fixed Statusbar Icons [clock, vibrate etc.]
Tweaked Extended Power Menu [no more scrolling - cleaner]

Speeded up XWJS5 Email App
Reduced Browser Size [more speed]
Possibly fixed WiFi Ad-Hoc [wpa_supplicant updated to 6.1]
Fixed many many many small bugs which you could see in the logcat [cleaner system]
Fixed Exchange Server Account >> Contacts >> Supports now: Birthday and Email Subscription

Fixed Browser Icon
Fixed Auto-Rotation Text so it's not cropped for some languages
Fixed Contrast for the SMS Application
Fixed Contrast for the DLNA Application
Tweaked dialer further [better bottom icons]
Fixed SD-Card issues for other devices than the I9000
Fixed TouchWiz's shared preferences to prevent empty docks and settings getting lost
Fixed the Phone App's shared preferences to prevent cracking sound and other issues
Fixed the Market's shared preferences to prevent several issues
Fixed Microbes LiveWallpaper
Included "Wallpaper Set and Save" [set uncropped pictures without color banding]
Changed default wallpaper [brown texture]
More finetuning here and there [cleanup]
Update Google Maps to 5.x
Updated Voodoo App
Updated SpeedMod Kernel to K13C 500Hz
Update Market to 2.3.2
Modified Nexus S Live Wallpaper is back [choose Live Wallpapers with the Darky App]
Modded GTG Launcher has been removed - Stock XWJS5 TW Launcher is back
Default Launcher is back to Gingerbread 3D Launcher

Updated all available Apps
Updated all Darky Addons to XWJS5
Updated Kernel for I9000 and I897
Removed a few unneeded Apps [Layar etc.]

Пред инсталација full wipe или Wipe cache и dalvik cache ако доаѓате од постара MIUI верзија

1. Stock MIUI 1.51Ghz (included).

2. CM Kernel 1.8Ghz CFS fixed for MIUI

v.3
- Fixed date and time in status bar does not have space issue
- Improved strings in:
Backup.apk
CloudService.apk
Monitor.apk
MiuiMusic.apk
Phone.apk
Mms.apk
Settings.apk

更新说明:

【本周推荐】
1.短信第三版新UI
2.音乐第三版新UI
3.锁屏界面下长按Home键可快速使用手电

http://iloveabath.co.uk/index.php?dir=ROMs/MrGarak/

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Јас ставив и го гористам Team ICSSGS RC3.1 Ice cream sandwitch 4.0.3 ром и многу сум задоволен. Телефонот ми е многу побрз него на Gingerbread 2.3.3 и добив резултат 1400 на Quadrant benchmark. Ромот е многу стабилен, работи се перфектно, досега не сум имал ниту еден проблем, батеријата ми трае подолго во споредба со 2.3.3, многу е подобрен квалитетот на звук посебно со слушалки (читај многу јак бас), екранот е поосетлив на допир него ли предходно. Едноставно како да добив нов телефон. :) Еве кој сака нека проба :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1398223

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
DarkyROM 10.4.2
http://www.darkyrom.com/community/index.php?threads/darkyrom-v10-4-2-xwjw1.6577/
досега најбрз и батеријата ми држи 6-9 дена наспроти 10.2.2 околу 5-6 дена,најверојатно е поради тоа што 10.2.2 имаше touchwiz 4 а овој нивот е вратен на touchwiz 3
Ама си на GSM мрежа без пуштен 3G, така ?? Mене со 3G и data enabled (е-mail, weather, FB, updates, итн.) пуштено нон-стоп ми трае едвај 2 дена. :)

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Ама си на GSM мрежа без пуштен 3G, така ?? Mене со 3G и data enabled (е-mail, weather, FB, updates, итн.) пуштено нон-стоп ми трае едвај 2 дена. :)
без 3г,и background data го исклучувам кога не го користам андроид маркет,а не ми е јасно зошто и кога ми е исклучен background data, во позади сеуште ми стигнуваат нотификации за фејсбук и гмаил

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
без 3г,и background data го исклучувам кога не го користам андроид маркет,а не ми е јасно зошто и кога ми е исклучен background data, во позади сеуште ми стигнуваат нотификации за фејсбук и гмаил
Не би требало така да ти се случува ако се ти е исклучено, да не е нешто до ромот ?? Јас го немам тој проблем. Само што апдејтирав на ICS 4.0.3 RC4.1 и уште е побрз телефонов. Мислам дека треба и ти да ставиш ICS и да завршиш работа. Плус не доаѓа со Touch Wiz што е позитивна ствар, истиот изглед како Galaxy Nexus. :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Не би требало така да ти се случува ако се ти е исклучено, да не е нешто до ромот ?? Јас го немам тој проблем. Само што апдејтирав на ICS 4.0.3 RC4.1 и уште е побрз телефонов. Мислам дека треба и ти да ставиш ICS и да завршиш работа. Плус не доаѓа со Touch Wiz што е позитивна ствар, истиот изглед како Galaxy Nexus. :)
сега за сега не,кога ке излезе darky верзија и батеријата ке држи барем 6 дена тогаш ке се префрлам на ics :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
сега за сега не,кога ке излезе darky верзија и батеријата ке држи барем 6 дена тогаш ке се префрлам на ics :)
Darky ICS rom не се појави на XDA барем не до сега (другите сите излегоа) и мислам дека тешко ке се носи со конкуренцијата. Моментално најпопуларен е Team ICSSGS и лом прават дечките. Единствен ром кој е направен по open source-от директно од Google, значи не е порт од некој друг телефон, специјално е правен за Galaxy S, значи нешто како официјален ром. Еве тука може повеке да видиш :

За батеријата многу тешко дека на ICS некогаш ке трае 6 дена, освен ако не го користиш телефонот. :) Мене ме чуди како и сега ти трае толку, ај не користиш 3G како што кажа ама сигурно збориш на него. Јас на пример правам по 30 мин. дневно разговор а камо ли другите работи e-mail, sms, market, музика, сурфање, weather, нон-стоп 3G итн., за 6 дена може само да сонувам. :confused:

M

Muranyi

Гостин
Ај да прашам зашто сум нов корисник на андроид систем,ако напишам глупост не ми замерувајте:) .Поточно имам Samsung Galaxy i9000 скоро месец дена,го рутирав со ICS 4.0.3 и се заебав зашто не знаев дека нема повеќе да ми важи гаранцијата.Тоа не е ни битно,туку вчера еден другар ми пушти бубачка зошто не сум го флешувал телефонот со CM9.Гледав на интернет и сретнав коментари дека може да ми го оштети телефонот,дури и трајно.Дали е тоа вистина?И што би добил јас ако го флешувам со овој РОМ мојот мобилен?Дали има подобри ромови од CM9?
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 18:06 ---
И уште нешто,гледам дека има две опции а јас како лаик не разбирам која е за мене:
Part I: Installing over a stock Samsung ROM (Eclair, Froyo or Gingerbread). (Follow Part II of the guide instead if you are on CM7/MIUI/previous versions of Teamhacksung’s ICS or Onecosmic’s ICS ROM)
Part II: Installing over CM7/MIUI/previous versions of Teamhacksung’s ICS or Onecosmic’s ICS ROM
Да повторам рутиран ми е мобилниот со ИЦС 4.0.3.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ај да прашам зашто сум нов корисник на андроид систем,ако напишам глупост не ми замерувајте:) .Поточно имам Samsung Galaxy i9000 скоро месец дена,го рутирав со ICS 4.0.3 и се заебав зашто не знаев дека нема повеќе да ми важи гаранцијата.Тоа не е ни битно,туку вчера еден другар ми пушти бубачка зошто не сум го флешувал телефонот со CM9.Гледав на интернет и сретнав коментари дека може да ми го оштети телефонот,дури и трајно.Дали е тоа вистина?И што би добил јас ако го флешувам со овој РОМ мојот мобилен?Дали има подобри ромови од CM9?
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 18:06 ---
И уште нешто,гледам дека има две опции а јас како лаик не разбирам која е за мене:
Part I: Installing over a stock Samsung ROM (Eclair, Froyo or Gingerbread). (Follow Part II of the guide instead if you are on CM7/MIUI/previous versions of Teamhacksung’s ICS or Onecosmic’s ICS ROM)
Part II: Installing over CM7/MIUI/previous versions of Teamhacksung’s ICS or Onecosmic’s ICS ROM
Да повторам рутиран ми е мобилниот со ИЦС 4.0.3.
Ништо страшно што си го флешувал со custom rom, со root се губи гаранција ама пак затоа има и unroot и се си враќаш како што било. Верувај CM9 не ти треба, ич не е стабилен во моментов и многу работи не работат сеуште е во alpha верзија , да не спомнувам колку лош интерфејс има. Јас лично имам инсталирано ICSSGS RC 4.2 ISC rom со Devil 14.2 Led кернел и работи феноменално и никогаш не би го сменил, Gingerbrad 2.3.3 сега ми изгледа смешно. Еве ти линк и флешни го :

Еве ти линк од CM9 колку да споредиш колку работи не работат на овој ром, скролај подоле и ке стигнеш до Known Issues :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1363593

M

Muranyi

Гостин
Ништо страшно што си го флешувал со custom rom, со root се губи гаранција ама пак затоа има и unroot и се си враќаш како што било. Верувај CM9 не ти треба, ич не е стабилен во моментов и многу работи не работат сеуште е во alpha верзија , да не спомнувам колку лош интерфејс има. Јас лично имам инсталирано ICSSGS RC 4.2 ISC rom со Devil 14.2 Led кернел и работи феноменално и никогаш не би го сменил, Gingerbrad 2.3.3 сега ми изгледа смешно. Еве ти линк и флешни го :

Еве ти линк од CM9 колку да споредиш колку работи не работат на овој ром, скролај подоле и ке стигнеш до Known Issues :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1363593
ок фала.Само да те прашам-веќе е рутиран,само треба да го флешнам без претходно рутирање?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Препорачајте ми некои брзи ромови за С2 да не отворам само за тоа тема.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
ок фала.Само да те прашам-веќе е рутиран,само треба да го флешнам без претходно рутирање?
Не знам на кој ром си сега т.е. од кој developer, а на телефонот веке имаш root, нели ??. Jaс го флешнав од официјален Gingerbread 2.3.3 по предходен root.
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 22:48 ---
Препорачајте ми некои брзи ромови за С2 да не отворам само за тоа тема.
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1204

M

Muranyi

Гостин
Ве молам да ми препорачате добар РОМ за Samsung Galaxy S?Кој е според вас најдобар во моментов?

Kajgana Shop

На врв Bottom