морам....се чуствувам како
Се чуствувам како незабележителен во очите на луѓето,како никој да не ме погледнува,како никој да не е заинтересиран,шознам.....едноставно осамено,и кога се движам низ улиците. Посебно во очите на женските на моја возраст,просто како да сум одбивен и со нешто невидливо ги одбивам од мене.
Ne si nezabelezitelen, nikako. Duri i da ti se cini deka e taka, veruvaj mi deka ne e taka.
A nie lugeto sme cesto povrsni, go gledame onoa sto galami, sto sjae, a toa voopsto ne znaci deka ona sto e zatvoreno ne vredi. Samo sto toa sto e zatvoreno treba da se otvori malku.
Vazno e da porabotis malku na veruvanjeto vo sebe, a pravilo za ova ti e "Don't care".
Zboruvaj koga si vo drustvo sto sakas i koga sakas. kazi sto ti e na um. Lugeto kako da namirisuvaat deka nekoj ima manjak na samodoverba. I voopsto nemoj da se opteretuvas koj sto misli za tebe, dali izgledas cudno, dali si smesen. I koga zboruvas so nekogo a ti deluva cudno, nikogas ne mozes da pogresis. I da pocne da se smee, pocnuvas i ti da se smees. Ne e tesko
--- надополнето: 1 февруари 2012 во 22:19 ---
Како прво ви благодарам на сите за вашите мислења!
Како второ јас сум таква личност што неможам сам да му се “тупнам“, некако страм ми е, ако не ме викни некој друг ќе имам чувство дека му сум потрчко, како некој напор, не знам дали ме разбирате што сакам да кажам. Инаку, кога ќе размислувам подлабоко, себеси се наоѓам како најголем и единствен виновник. Ќе се прашате зошто? Во прва година, додека беше оној “жар“ за оформување друштва, стекнување пријателства и сл, како што имам напоменето, бев единствено со тие двете особи и сметав дека засекогаш ќе останиме заедно како сега и не ми се потребни други “друштва и другари“. Не дека не се спријателив со никого, напротив, меѓутоа онака површно-колку за на училиште само. И кога се скаравме, останав на цедило. Другите два/две се сега со прекрасни другари/друштва, среќни и спокојни, само јас останав со прстот в’уста. Морав да преминам во “свет“ каде што ни 1% неможам да се препознам самиот себеси, се уништував, запустував...
И сега токму сакам да излезам од оваа ситуација, и јас малку да бидам среќен, оти верувајте ме МНОГУ Е ТЕШКО!
Sto e tuka e. Sega znaes kako treba
Zapisi se na nekoj kurs bilo kakov, toa sto tebe te privlekuva, na nekoj sport koj sto go sakas, jazik, igraorana, ma bilo sto sto ti lezi.
Tamu, logicno, ke zapoznaes luge koi ja sakaat istata rabota sto i ti. Ete veke edna tema za muabet. Pikiraj si nekogo koj ti e najsimpaticen, koj mislis deka ti odgovara kako drugar i prasaj go kade uci/raboti, sto pravi vo slobodno vreme i sl. Pokani go posle kursot koj go posetuvate na kafe/sok/sladoled...
Istoto vredi ne samo za drugar, tuku i za devojka sto ja simpatiziras. Ako odbijat, ne se zamaraj. Ima drugi.
Za ova sto vikas deka ne sakas da se nametnuvas: Nemoj da cekas da te viknat. Moze mislat deka ne ti se simpaticni. Vikni gi ti.