Фан Клуб: Фиорентина

Член од
19 јуни 2011
Мислења
95
Поени од реакции
28
ja seushte mislam deka ce upikame liga evropa ama....toa e moe mislenje :) inace za vtor napagac bas sea ni go nudat Pinnila i mora da ja iskoristime shansava pa da raspuka maliov so Stevo i Amauri plus izgleda i ce dojde mojot omilen igrac Kevin Konstant od Genova :vozbud:
Forza Viola

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Se nadevam deka Amauri ke se preporodi vo Fiorentina.Podobar e Gilardino drvoto.Znae bar so noga da sutne i dobro igra so glava.Jovetic moze odlicni asistencii da mu dava.Sega treba eden kvaliteten igrac od sredina.I uste eden napagac za na klupa ama koga ke vleze da znae da dade gol a ne ko Silva(iako mislam deka e dobar,edinstveno ne se snajde vo Firenza)

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
silva kolku za info bese i vo 2001 vo italiansko i toa vo dresot na kievo...ne mu e prv pat da ne se snajde vo calcoto...mislam deka nema kvalitet za vakvo tesko prvenstvo i zasluzeno e nazad vo amerika....ajde stvarno sega pinilla da go zemat i ke bideme tp vo napad...plus candreva ili parolo za vo sredina i top sme....inace i jas sum za trampa cerci-constant..

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Fiorentina navodno go potpisala Gvido Pizzaro od Lanus.Argentinec,igra sredina,21 god.Cena 3 milioni evra,no i toj kako Egipcanecov doaga na leto.
Bar koga ne se raboti sega,neka krojat plan za na leto
--- надополнето: 27 јануари 2012 во 18:30 ---
Fiorentina navodno go potpisala Gvido Pizzaro od Lanus.Argentinec,igra sredina,21 god.Cena 3 milioni evra,no i toj kako Egipcanecov doaga na leto.
Bar koga ne se raboti sega,neka krojat plan za na leto

Член од
7 септември 2008
Мислења
828
Поени од реакции
35
опааа конечно нешто се случува, после амаури изгледа го потпишале и тој ѕверот од ајакс. супер.
сега стварно мислам дека има на располагање играчи делио да направи супер тим и да го уигра, да го врати јоветич како полушпиц и да ја среди средината.
ах.. како не бев јас тренер хахаха
значи јас би играл со 4-2-3-1 или 4-3-1-2
боруч-;касани/лдс-гамби-насташич-пасквал;бехрами-монто;вергас-јоветич-ел хам;амаури; или
боруч-;касани/лдс-гамби-насташич-пасквал;бехрами-монто-вергас;јоветич;амаури-ел хам;

тоа е моја желба, би ги играл сите, али делио осеќам ќе форсира со таа 3-5-2 и нема да ги игра сите :S

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
zverot navistina dojde kolku i da ne mi se veruva na mene..:vozbud: ova e golemo zasilvanje za nas , a voedno raduva toa sto i gazdite malku pocnuvaat poseriozno otkolku dosega i poztivno me iznenadija...sigurno ke ima uste eden nov u sredina..najverojatno olivera od lecce ,no ke vidime...isto taka kupivme uste eden centarfor roden 94 godina od kopenhagen..se raboti za kenneth zohore koj bi bil zasiluvanje za klincite...inace ocekuvam mnogu od zverot EL HAMDAOUI....POZZZ I FORZA VIOLA!

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Vaka stojat rabotite

El Hamdaoui od Ajax e veke nas
Zohore od Copenhagen vcera pominal lekarski(ovoj zaPrimavera)
Gvido Pizaro od Lanus,za nego se ceka EU pasos do sreda,ako ne doaga sigurno vo juni
Oliveira od Lecce treba vo ponedelnik da dojde,trampa so Babacar -pozajmica
Plus se ceka na nekoja razmena Cerci so nekoj igrac na Genova

Член од
7 септември 2008
Мислења
828
Поени од реакции
35
победа, но не сум задоволен со прикажаното, не смеат такви зицери да промашуваат.
прво, лазари во прво полувреме нешто со глава се обиде наместо да ја смири на 2м од гол, а во второ амаури исто од 5м шутира во голман, а толкав гол пред него.
овој Oliveira мене многу ми се свиѓаше кога играше во јувентус, ако сеуште е толку добар ќе биде повеќе од добра замена за бескорисниот лазари.
не го знам овој аргентинецот и останува да се види како ќе ги игра делио.
исто, не ми се допадна што нон стоп акциите идат преку левата страна со нафрлања на пасквал, касани на десно е сосема солиден имаше само едно добро нафрлање, топката за лазари. ни фали таму играч, ал хам се надевам ке игра таму или некој друг не знам. исто варгас не го игра пошто не знае како да го игра.
играме под нашите можности.

друго, деновиве имало јавна презентација за новиот стадион, што не му се допаднало на дела вале, пошто нели била јавна, а тој сакал се за него. местото кај што треба да се гради исто не му се допаднало пошто било мало, немало баш место за хотели и трговски центри како што сакал иако местото е поголемо од новиот стадион на јувентус. властите во фиренца сакаат да останат главни сопственици на тие малку продавниците и стадионот што ќе се градат и затоа е јавно надавањето за да можат и други да аплицираат. не е како што сакал дела вале, тој да биде газда на се, така да работава останува како што беше и предходно, прашањето е дали сега дела вале ќе одлучат да си отидат или не!

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Ostalo je jos manje od 19 sati prelaznog roka! Stanje je sledece:

DOSLI: Amauri (Juventus),Olivera (Lecce)
OTISLI: Gilardino (Genoa), Romizi (Bari), Santiago Silva (Boca Juniors),Seferovic (Lecce)

... Corvino ce danas imati pune ruke posla,nadamo se da ce odraditi posao kako treba!

Sto se tice El Hamdouia,Fiorentina je sve dogovorila sa igracem,on je odradio ljekarske preglede,ostaje samo da Corvino sa Ajaxom dogovori neke sitnice i bice zvanicno igrac FIorentine!

Pizaro iz Lanusa,Fiorentina je sve dogovorila sa Lanusom,kao i sa igracem! On je odradio ljekarske preglede,Lanus je izbacio vijest da je on novi igrac Fiorentine! Problem je u tome da li moze da sredi papire do veceras u 19! Njemu je majka talijanka i to je velika sansa da dobije papire EU! Ako kojim slucajem to ne zavrsi do 19:00,stize u junu!

Zohore iz Kopenhagena je odradio ljekarske preglede i potpisao ugovor na 3 ipo godine! Sjutra stize u Firencu!

GLASINE:

Pominje se da Marko Donadel ponovo dodje u Firencu! Sjutra ce se sastati Corvino sa sportskim direktorom Napolija!

Fiorentina je zainteresovana za Sanceza iz Valensijena!

Kjevo zainteresovan za Gulana!

Juve Stabija zainteresovana za Acostija!

Munari se vec oprostio od Fiorentine,blizu je Sampdorije!

Espanjol odustao od Cercija,Genoa i dalje "napada"!

Milan je poslao ponudu za Montoliva i Kharju,ali su obje ponude odbijene! Menadzer Kharje izjavio da on ostaje u Firenci!

Otpala je mogucnost povratka Dainelija,on je sada blizu Katanije! Natali ostaje u Firenci!

Vidjet cemo sta ce Corvino uraditi u poslednji 18 sati zimskog prelaznog roka! Nadamo se najboljem!

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
tragedija:propadna transferot na el hamdaoui....navistina golema steta :cautious:

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
има големи шанси утре да не се одигра натпреварот во Болоња бидејќи врне многу снег таму.. како и многу други средби од цела италија да бидат одложени...

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
ма ебете си мајката, говеда смрдливи неспособни !!!!

Член од
7 септември 2008
Мислења
828
Поени од реакции
35
хахах класика еј,
овој ал хем на два пати го ебат од ајакс не го пуштаат, вака направиле и летоска у последен ден некои гаранции бараат и ајт чао нема време. туку манаџементот на фиорентина се покажа по кој знае кој пат глупав наместо да си ја средат работата со време.
и како по обичај останавме со некои порпаднати фудбалери од јувемерда чиј рок на траење е обично пола сезона, а можеби и време е и корвино да си оди, имаше катастрофален трансфер летото сега пак не успеа во тоа што и малку се надеваат навивачите.

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Dve pobedi po red,sto taka?Dobro igravme u vtoro poluvreme,sala na strana.Amauri iako ne dade gol odigra super.Ajde taka neka produzat

Kajgana Shop

На врв Bottom