eBay (официјална тема)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.069
Поени од реакции
23.519
не би требало тоа да има врска, нека си ја впиши твојата адреса кога порачува преку ибеј. ако има порачувано знае како.
и сега малце ризик, или нема да се сложат или ке му ја испратат на неговата адреса или никому ништо , ке си стигни на твоја.
сега тоа е, кој ризикува тој добива:)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ќе му кажам да го нарача само уште вој дел не ми е јасен:

Под сликите во делот Shipping има : We ship worldwide
Items will be sent by the International Regular Air Mail operating by the China Post.
The shipping period takes almost 10-14 business days.
It may takes about 12-30 business days to reach some destinations such as Argentina, Brazil, France, Malta, Mexico, Russian Federation, Spain etc.
The Address Provided by Paypal will only be used.
Please notice that Sat, Sun and Public Holiday does not count as working business days.

Дали некој може да ми го појасни болдот?
пошто јас колку што знам англиски е дека испорачува само на адресата на која ти е рег. пејпал ..
Пиши му порака да ти прати на твоја адреса, инаку отиде производот во неповрат во некој непостоечки град....

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.069
Поени од реакции
23.519
не бе нема врска, многупати имам така начекано и си ја прифаќа адресата од ибеј.
во најлош случај можеби ке му ја пратат на пријателму од америка кој има претпоставувам реална адреса од реален град, или ке му ги рефундираат парите со образложение дека не се поклопуваат адресите .
во секој случај пак иди на моето, кој ризикува тој добива.
ако нејке да ризкува нека го плати тука од продавница и рајат да си биди.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
не бе нема врска, многупати имам така начекано и си ја прифаќа адресата од ибеј.
во најлош случај можеби ке му ја пратат на пријателму од америка кој има претпоставувам реална адреса од реален град, или ке му ги рефундираат парите со образложение дека не се поклопуваат адресите .
во секој случај пак иди на моето, кој ризикува тој добива.
ако нејке да ризкува нека го плати тука од продавница и рајат да си биди.
Зашто да ризикува кога може само да пише порака дека не сака на адресата од пејпал туку на таа од ибеј?
Така се ќе реши.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
7
Поени од реакции
1
Имам порачано нешто од ибеј и сеа добив тракинг број. Пишува дека иде по parceltogo tnt. Е сеа каде и да го внесам бројот и на офи ијалната на тнт и на парцелтугоу ми вика де не постои. Платено ми е на 27.01 а шипинг дата имам 31.01. Дали некој има искуство со ова, дали треба уште време за да тргне пакетот или нема ни да се појави никаде и ќе си стигне по пошта?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам порачано нешто од ибеј и сеа добив тракинг број. Пишува дека иде по parceltogo tnt. Е сеа каде и да го внесам бројот и на офи ијалната на тнт и на парцелтугоу ми вика де не постои. Платено ми е на 27.01 а шипинг дата имам 31.01. Дали некој има искуство со ова, дали треба уште време за да тргне пакетот или нема ни да се појави никаде и ќе си стигне по пошта?
Контактирај го продавачот.

K

kalimer0

Гостин
Што се случува кога нема tracking number? Производот е shipped ама кај tracking number стои

Sale date: 01/24/12
Tracking number:​
--​

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Што се случува кога нема tracking number? Производот е shipped ама кај tracking number стои

Sale date: 01/24/12

Tracking number:

--
Ништо, ќе си чекаш некои 20-25 дена да ти стгине производот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.069
Поени од реакции
23.519
ти вика нема информации или ??
оти му требат неколку дена да се ажурираат податоците.
Зашто да ризикува кога може само да пише порака дека не сака на адресата од пејпал туку на таа од ибеј?
Така се ќе реши.
за да не ја заташкаат работата, ама не го кошта ништо нека проба.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
а некој имал искуства со позлатени продукти ?
порачав нешто евтино па сега си мислам царинарите гарант ке прават проблем ке мислат златно е и вредно ...

Член од
29 јануари 2012
Мислења
7
Поени од реакции
1
ти вика нема информации или ??
оти му требат неколку дена да се ажурираат податоците.
На тнт страната ми пишува item not found а на ибеј кога кликам тракинг не е помината ни првата фаза accepted. Најверојатно не е ажурирано или не е тргната сеуште пратката евентуално но јас сепак го прашав продавачот како што ми рече Корун па чекам одговор сега

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Сакам да прашам дали може да се стави продукт на продажба на eBay од Македонија? И дали може тоа да се направи без PayPal акаунт, само со Кредитна Картичка ( Visa Electron)?

Се извинувам не најдов тема за продажба на eBay па овде прашувам.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Ќе може некој да ми помогне да купам производ од ибеј со негов акаунт, односно он да купи па да му дадам пари?

Член од
12 февруари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Дали некој има искуство со продажба на ebay и ако може подетално да објасни.

Kajgana Shop

На врв Bottom