Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Јас ќе застанам во одбрана на Санева! До лани, Санева и парирала на Бабето. Сега е тотално сменета. Многу е фина, премногу! И не е воопшто строга... Сега за Линеарни трансформации дозволи на повеќе студенти да дополагаат за повисока оцена. Малку претерува со предавања, ама потоа дава нешто поедноставно на усното.
__________________________________________________________________________________________________________________________

Што е попаметно за 4-ти семестар (и полесно, секако, сакам малку рехабилитација после АСП):

А)
1. Визуелно програмирање
2. Надежност на системи

Б)
1. Приферии
2. Надежност

В)
1. Визуелно
2. Периферии
“Гласам“ под А) ;) Земи си ја таа комбинација и уживај со изборните предмети. :D
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 12:20 ---
Како може Тунеска од усно да ослободи некого? :S
Од усно ослободува само ако си ги поминал “усно“ (читај писмено) двата теста што ги дава недела дена пред колоквиум, друг начин нема. Значи не ти бега усното кај Тунеска. Ја сум среќен што завршив со неа. Ми предаваше мат. 1 и мат. 2. Тешка е на карактер. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Аа епа така може, знам, јас мислев ослободување од тестовите дала на некого.

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Аа епа така може, знам, јас мислев ослободување од тестовите дала на некого.
Електро е ова никој не е привилегиран повеќе од другите. :P Сите сме еднакви пред електрашките закони. Знаеш - положуваш, не знаеш - паѓаш. Сосема друга приказна и други закони владеат на приватните факултети, но да не отвараме непотребна дискусија. :D

Член од
11 декември 2011
Мислења
51
Поени од реакции
19
може ли некој од постарите колеги да ми каже што треба да се учи Основи на електротехника 2... ја разгледаував книгата од Грчев последниве неколку дена и ми изгледа пообемна од првата, со премногу непотребни информации...Повторно ќе требаат да се учат само некои лекции или...? И кои лекции треба да се знаат цели, доколку се сеќавате? :)

AleksandarT

Reckless
Член од
16 ноември 2005
Мислења
180
Поени од реакции
9
може ли некој од постарите колеги да ми каже што треба да се учи Основи на електротехника 2... ја разгледаував книгата од Грчев последниве неколку дена и ми изгледа пообемна од првата, со премногу непотребни информации...Повторно ќе требаат да се учат само некои лекции или...? И кои лекции треба да се знаат цели, доколку се сеќавате? :)
Ленцов закон , ЕМС нешто беше
а за втор RLC ,RL,RC коло да се објасни ако не се лажам :D

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Кацарска ти предава?

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Ленцов закон , ЕМС нешто беше
а за втор RLC ,RL,RC коло да се објасни ако не се лажам :D
Не се лажеш, еве ја ќе гледам малку подетално да кажам пошто оваа сесија едвај ја откачив електротехника 2. :D Треба да се учат претежно главните формули што се (за магнетна индукција, флукс, магнетна енергија, магнетно поле итн.) како и нивните соодветни единици. ;) После Ленцов закон обавезно треба да го знаеш да го раскажеш што како со соодветните цртежи. :D Од вториот дел со наизменичните струи, RL, RC, RLC сериски и паралелни кола да им знаеш карактеристики, напон, струја итн. Резонанција и антирезонанција исто обавезно треба да знаеш. ;) И во глобала тоа е. И да, кај струите учи ги тие графици што се како се поставени струите и напоните, дали напонот доцни или предничи пред струјата и обратно. Не е тешко ќе видиш. :LOL:

Член од
11 декември 2011
Мислења
51
Поени од реакции
19
Не се лажеш, еве ја ќе гледам малку подетално да кажам пошто оваа сесија едвај ја откачив електротехника 2. :D Треба да се учат претежно главните формули што се (за магнетна индукција, флукс, магнетна енергија, магнетно поле итн.) како и нивните соодветни единици. ;) После Ленцов закон обавезно треба да го знаеш да го раскажеш што како со соодветните цртежи. :D Од вториот дел со наизменичните струи, RL, RC, RLC сериски и паралелни кола да им знаеш карактеристики, напон, струја итн. Резонанција и антирезонанција исто обавезно треба да знаеш. ;) И во глобала тоа е. И да, кај струите учи ги тие графици што се како се поставени струите и напоните, дали напонот доцни или предничи пред струјата и обратно. Не е тешко ќе видиш. :LOL:
Фала ви многу :)

Член од
14 декември 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
ве молам некој нека ми го даде бројот од Лидија професорката по математика:(

Член од
17 септември 2010
Мислења
20
Поени од реакции
1
Ke moze li nekoj da mi kaze koja e razlikata pomegu drzavna i privatna kvota, vi blagodaram.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Ke moze li nekoj da mi kaze koja e razlikata pomegu drzavna i privatna kvota, vi blagodaram.
Разликата е само во плаќањето, тие што се во државна квота плаќаат 200 евра за година, а оние во приватна 400 евра за година

Член од
4 август 2011
Мислења
178
Поени од реакции
517
Kolegi ve molam ako nekoj znae koga ima Tuneska konsultacii da pise..fala :)

Kajgana Shop

На врв Bottom