Барзани на 21 Март 2012 прогласува независна Република Курдистан

• Креатор на темата Креатор на темата Казаки
  • Време на започнување Време на започнување

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.970
Локација
Zaporozhye
Курдското прашање сега само зрее.
Кога тоа ќе експлодира има на Блискиот Исток многу држави да отидат јабана.

Не,туку некој си ја бара слободата и независноста.За секој човек тоа се две свети работи.Кога можат некои народи на Балканот да имаат по две држави,зошто да не можат 30 000 000 Курди да добијат своја држава?Прашање на време е.

Не,туку некој си ја бара слободата и независноста.За секој човек тоа се две свети работи.Кога можат некои народи на Балканот да имаат по две држави,зошто да не можат 30 000 000 Курди да добијат своја држава?Прашање на време е.

Tokmu taka, koga mozat Albancite da si imaat dve i pol drzavi, a se (+-)pet milioni narod, zasto da nemaat svoja sopstvena drzava i Kurdite koi se pomegju 35 i 40 milioni narod, sto da si priznaeme ne e mala sala .............. !!!

А србите колку имат?

Една и пол. Босанците половина. Ние Македонците ниедна, зошто оваа не е држава. Оваа е само една смешна имитација на држава, како Триумфалната капија на Грујо...

Една и пол. Босанците половина. Ние Македонците ниедна, зошто оваа не е држава. Оваа е само една смешна имитација на држава, како Триумфалната капија на Грујо...

Bugarite si imaat edna drzava, Grcite edna i pol(pola od Kipar t.e. Juzen Kipar), Srbite edna i pol(pola od BiH t.e. Republika Srpska), Hrvatite edna i pol(del od BiH t.e. Herceg-Bosna) i.t.n. da ne nabrojuvam !!!
Makedoncite si imaat edna drzava Republika Makedonija, kakva e takva e !!!
A na tie sto ne im se svigja ovaa drzava i sto velat deka bila smesna imitacija na drzava, pa nikoj ne im brani, kuferite i dzenem, neka odat nekade kade sto kje najdat "vistinska" drzava, ama neveruvam deka kje najdat nekade takva drzava kakva sto oni sakaat !!!
Neka ne ostavat nas Makedoncite da si ziveeme na raat vo ovaa edinstvena nasa drzava, kakva e-takva e !
Tuka mislam pred se na Bugarofilite i na Jugonostalgicarite !

Опа, дојде шумарот и ги набрка сите... :ROFLMAO: Ние ќе си одиме во првата прилика, тоа бездруго, туку никој не може да ни забрани да си прајме дангара со вас што верувате дека живеете во Држава...

Патем, сега го гледам Самоил Малчевски на ТВ кај Васко Ефтов....:pos: Под неговото име - „политичар“!!! :pos: Да ви се серам и во државата и во политичарите да ви се посерам и да ви се насерам!!!!:pos:

Северен Ирак може да прогласат, ама во Трција ќе почекаат едно 100 години

Патем, сега го гледам Самоил Малчевски на ТВ кај Васко Ефтов....:pos: Под неговото име - „политичар“!!! :pos: :pos:
Стварно:pos:... не заебавај, мора да е виц.... :pos::pos:

Опа, дојде шумарот и ги набрка сите... :ROFLMAO: Ние ќе си одиме во првата прилика, тоа бездруго, туку никој не може да ни забрани да си прајме дангара со вас што верувате дека живеете во Држава...

Патем, сега го гледам Самоил Малчевски на ТВ кај Васко Ефтов....:pos: Под неговото име - „политичар“!!! :pos: Да ви се серам и во државата и во политичарите да ви се посерам и да ви се насерам!!!!:pos:

Vidi druze temava se odnesuva za Kurdistan, a ne za Makedonija !
No koga vekje ja svrtevme temava na druga strana, aj taka neka bide ........ jas sum druze Makedonec ne sum nitu VMRO nitu SDSM, ne sum nitu Bugarofil, nitu Srbofil, nitu Albanofil, nitu Turkofil, nitu Grkofil, nitu pak sum Jugonostalgicar !!!
Kakva e takva e, sepak edna i edinstvena e, druga, rezervna varijanta za zal nemame !!!
Inaku ti seri si po toj Samoil Malcevski, poseri go cel, ic ku* ne me boli, seri si i po drzavata i po politicarite, komu mu e gajle za tvoeto mislenje ...... serenje de !!!

....... jas sum druze Makedonec ne sum nitu VMRO nitu SDSM, ne sum nitu Bugarofil, nitu Srbofil, nitu Albanofil, nitu Turkofil, nitu Grkofil, nitu pak sum Jugonostalgicar !!!

Што па кур мене ме заболе ти што си.. Ај` скини ми се с курца....:icon_mrgr:
--- надополнето: 4 февруари 2012 во 16:35 ---
Стварно:pos:... не заебавај, мора да е виц.... :pos::pos:

Абе нам сега ни се чини комедија, ама на крајот ќе сфатиме дека е трагедија...
--- надополнето: 4 февруари 2012 во 17:07 ---
Барзани ќе прогласел независен Курдистан, а не гледаме дека ДОМА пола територија ќе ја изгубиме.... И Садам како Грујо тераше инает со цел свет и на крајот му врзаа јаже околу гуша!!! Сега секое маало ќе прави држава на територијата на Ирак. Нас ќе не ебат уште погрдо. Потоа ќе не возат во двоспратните автобуси и ќе не провираат низ Триумфалната капија... Што време дојде, и Бугарите не заебаваат....

П.С.Типичен пример на млад македонски политичар:

C7C32861A7BD524B8DB4AD977A4AE659.jpg

Не знаеш, чо`ек ли е - стаорец ли е....:pos: И уште колумнист во угледниот и влијателен ( :facepalm: ) дневен весник „Вечер“!!!!

„Зоштоооосииимеее мааајјјкооооо родииилааа,
лелеееее-бреееее... “

Тука е битно како ќе реагира Турција.
А Турција е сериозна принципиелна држава, која не смее да си дозволи врти-капа политика.
Така да, верувам дека Турција прва ќе го признае Курдистан, останувајќи доследна на својата надворешна политика и доследно следејќи ги сопствените принципи, за кои жестоко се залагаше во случаите на Косово, Чеченија....

:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom