Животно осигурување!

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.425
Поени од реакции
16.728
А кој работи БИЛО ШТО од љубов?! Нормално дека работат за профит, не се добротворна организација.
Само не гледам ЗОШТО би правела било што друго, за да оставам некому пари (ако тоа ми е намерата).
Инаку, кога излегуваш од земјава, автоматски и животот ти е осигуран... во случај да цркнеш на одмор.
Сеедно, јас мислам дека е паметна работа.
Причиниве човече :))))
Па у тој случај осигурај буквално се и немаш гајле.

Како и да е, за мене ова се залудно потрошени пари.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
Животно осигурување е бесмислена работа ,само глупи Американци можат да се палат на тоа..
ne e bas toa taka jas imam pozitivni iskustvo okolu zivotnoto osiguruvanje plakjam godisno po 650e vo osiguruvane od grc avstrija i pred edna godina imav nezgoda odnosno imav fraktura na pokazalecot na levata raka i vednas mi bese isplatena premija odnosno 2% od sevkupnata premija toa sto toa se vika zivotno osiguruvanje ne znaci deka samo vo slucaj na smrt se isplakjaat pari ili po zvrsuvanjeto na dogovorot ke dobies golem visok mozam da vi kazam deka osiguranjeto plakja se smestaj nedaj boze vo bolnica lekuvanje razni ppovredi pri nezgodi sekako dokolku ste fizicki navistina povredeni i neka ne ve laze nikoj deka osiguruvanjeto e nedobrotvorno gresite mnogu steta e sto kaj nas nemame standard site da si imame edna vakva polisi taa znaci eden vid stabilnost eden vid na stedenje na vasite pari

Член од
15 октомври 2011
Мислења
28
Поени од реакции
2
Мило ми е што одредени луѓе знаат што е најдоброто за нив и нивното семејство... За останатите кои сеуште мислат дека ова не е соодветното решение како би заштедиле за во иднина (и заштитат семејството) нека им е Господ на помош!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мило ми е што одредени луѓе знаат што е најдоброто за нив и нивното семејство... За останатите кои сеуште мислат дека ова не е соодветното решение како би заштедиле за во иднина (и заштитат семејството) нека им е Господ на помош!
Те молам почна сериозно не ја терај темава во патетика.

Член од
15 октомври 2011
Мислења
28
Поени од реакции
2
Те молам почна сериозно не ја терај темава во патетика.
Извинете за закаснетиот одговор, бев во странство месец дена и не бев во можност да стигнам да одговорам!

Она што го пишав пред тоа, не е патетика, туку сожалување на одредени поединци за нивната малограѓанштина! Ако самите не се свесни дека секој ден ги очекуваат ризици, за кои може да предизвикаат лоши последици, тогаш тоа е нивно право! Ако самите не се грижат за својата иднина и своите деца, тогаш јас за нивните - па ИЧ!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако самите не се грижат за својата иднина и своите деца, тогаш јас за нивните (ПАРИ) - па ИЧ!
Као ти за нив секој ден ја врзуваш главата со водена крпа па легнуваш :icon_lol:
Ти недостига еден збор во реченицава ќе го додадм во заграда.

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Мајка ми има животно осигурување во некоја австриска осигурителна компанија. Не сум сигурна точно како беше, ама знам дека се склучува договор со времетраење од 10 години па нагоре... и нормално, исплаќаат убава сума на пари при разни повреди и смрт, а по завршувањето на договорот може човекот да си одлучи дали ќе го продолжи, ќе си ја земе целата сума назад или секој месец ќе му стигнува пензија.
Значи, осигурување+штедење :)

Член од
15 јули 2011
Мислења
201
Поени од реакции
117
Еден другар што го знам осигуран е во Кјуби и имаше несреќа при работа, имаше скршеница на раката. И му дадоа боледување од работа. Кјуби го одби барањево да плати надомест бидејќи несреќата не била од трајна природа (значи ако раката останела скршена до крај на живот ќе плателе али вака бидејќи најверојатно ќе заздрави не плаќаат). Зарем смее вака да се прави?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Еден другар што го знам осигуран е во Кјуби и имаше несреќа при работа, имаше скршеница на раката. И му дадоа боледување од работа. Кјуби го одби барањево да плати надомест бидејќи несреќата не била од трајна природа (значи ако раката останела скршена до крај на живот ќе плателе али вака бидејќи најверојатно ќе заздрави не плаќаат). Зарем смее вака да се прави?
Осигуран е од ризик „осигурување при незгода“?

Член од
15 јули 2011
Мислења
201
Поени од реакции
117
Од кога Кјуби имаат животно осигурување?
Сега прашав поубаво, колективно осигурување е, кое нели работодавецот го плаќа. А под тоа спаѓа нели повреда на работно место.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Претпоставувам има индивидуално осигурување што покрива само три ризици: смрт од незгода, смрт од болест и траен инвалидитет. Третово се исплаќа во зависност од процентот на повреда... И претпоставувам не му се вклучени другите 2 ризици кои може да постојат: трошоци за лекување и дневен надомест, па затоа и ништо не му исплатиле. Животно осигурување мислам дека немаат Кјуби..
И колективно да има, истиве работи му се покриени.
И како совет, нека оди да побара да си ја види полисата во Кјуби, па нека му објаснат што му е покриено, што не, па и условите нека си ги прочита.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Спаѓа, ако плаќал газдата. Осигуран е, треба да му се плати штетата...ако плаќал газдата во Кјуби.
едит: Порано плаќаа повреда при работа, сега и тоа го измениле гледам во корист на осигурителните компании. Ако е осигуран од ризици претходно набројани, ништо не добива.

Член од
15 јули 2011
Мислења
201
Поени од реакции
117
Спаѓа, ако плаќал газдата. Осигуран е, треба да му се плати штетата...ако плаќал газдата во Кјуби.
едит: Порано плаќаа повреда при работа, сега и тоа го измениле гледам во корист на осигурителните компании. Ако е осигуран од ризици претходно набројани, ништо не добива.
Работи во државна фирма така што големи се шансите при повреда на работа да е осигурано. Сакаш да кажеш дека скоро ова е изменето и дека ниту една осигурителна компанија сега не плаќа при повреда на работа?

Kajgana Shop

На врв Bottom