Вчера ја инсталирав картицата и тера супер. Ама ептен ме стави во мисла со напојувањево, а и во право си. Тукушто земав CM Silent Pro 600W од Vortex. Малку солено ама за следниот „build“ инвестиција. Фала на коментарот повторно.
Ниту пола нема да искористиш од тие 600вати
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
За CrossFireX ili za SLI се некако малце( бидејќи со 2 такви карти во иднина би требале околу 500 вати максимум но препорачано е да се има 40% headroom за напојувањето, со оглед на тоа дека капациторите слабеат и моќноста се намалува со текот на времето, од 10-20% за година дена активно користење!
извор: extreme psu calculator), a за сингл карта се многу
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
И пријатно сум изненаден за цените на кулер мастер напојувањата во Вортекс!
од 10 па до 20% се поефтини од сет!
CM REAL POWER 520w за ~4200!!
Silent pro 500w за ~4800!
Додека за графички карти на АМД, најдобри цени нудат мебиус. 10000 за хд6870 и 8400 за хд6850.
Најдобри цени имаат. Да знаат сите што планираат да купуваат...а парите им се мал проблем и каде секој заштеден денар е добредојден.
![Палец горе (y) (y)](/styles/default/xenforo/smilies/thumbsup.png)
и се извинувам што отидов малце off-topic
Дечки... значи одма да се пожалам и ми треба ИТНА ПОМОШ од вас... е зедов GTS450 2048 MB, е немаше стандардната ни HD6770, па морав таа... добро ама... е пуштам NFS: The Run и повеќе сецка одколку што сецкаше со 9400 GT. Memory Clock 553 ми покажува на GPU Meter... дечки кажете што е проблемов... бтв. имам 1 Год гаранција на GPU
My Spec:
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4400+, 2301 MHz
GPU: GeForce GTS450 2 GB DDR3
RAM: 3 GB DDR2 800 MHz
Фала ви однапред !
Што збориш бе..
Нова картичка со 1 година гаранција????
да не си зел некое репарирано лајно ???
ова немогуче е бидејќи најниската гаранција за GPU кај нас е 2 години....
п.с. графичката си ја утнал тотално... бидејќи си ја зел многу потапа верзијата gts450 2gb
ddr3 so 128bit...
gddr5 со 128bit мемориски интерфејс, но само со 1GB VRAM ти е многу подобрата варијанта...
Зашто не се консултираш прво пред да купиш нешто ? :/