ВИДЕО: Еве како размислува момче пораснато од лезбејки

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Муабетот од погоре, дури ни рицинус не го прочистува.
Затоа пред да си легнеш потсети се зошто го финансираш образовниот систем во земјава. И зошто одвојуваш за застарена литература во која дури и самиот автор е лудак кој на себеси неможе да си помогне.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
Се извињавам за офтопикот, само еден пост ќе е, ветувам (y)
Nekade e i drogata legalizirana, a znaeme kakvo zlo e toa;)
Стела, вон темата ме интересира која дрога е легализирана, каде и какво зло носи? Да те потсетам дека лепакот е кај нас легален.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Се извињавам за офтопикот, само еден пост ќе е, ветувам (y)
Стела, вон темата ме интересира која дрога е легализирана, каде и какво зло носи? Да те потсетам дека лепакот е кај нас легален.
Nema potreba da naveduvam, veruvam deka znaete kade vo koi zemji i koja.
Isto vazi i za prostutucijata.
--- надополнето: 1 февруари 2012 во 09:44 ---
Затоа го оставив филмот, може и двете да родат од ист донор и да бидат крво поврзани децата.
Ти со сопругот крвно си поврзана? :)
Moze da bidat decata. Ama ednata zena (ili edniot maz, zavisi kakov e parot) nikogas nema da mu bide nisto na edno od decata (dokolku imaat poveke, pa ednata e majka na ednoto, druga na drugoto, ili pa edniot e tatko na edno drugiot na drugot).

Tebe da ne te rodile dve majki? Ili mozebi si zacnata od dvajca razliciti mazi?

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Nema potreba da naveduvam, veruvam deka znaete kade vo koi zemji i koja.
Isto vazi i za prostutucijata.
--- надополнето: 1 февруари 2012 во 09:44 ---

Moze da bidat decata. Ama ednata zena (ili edniot maz, zavisi kakov e parot) nikogas nema da mu bide nisto na edno od decata (dokolku imaat poveke, pa ednata e majka na ednoto, druga na drugoto, ili pa edniot e tatko na edno drugiot na drugot).

Како бре нема да му биде ништо другата личност? Тебе твоите ти се родители само зашто си крвно поврзана со нив? Или е битно кој ќе те израсне и воспита? Секој може да направи дете, а секој не може да биде родител.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Зборуваме за опции за воспитување на дете во геј заедница, ин витрото е опција како што е и посвојувањето, сакала ти или не. :)
Nikoj ne rece deka ne e opcija. Ama sepak edniot maz (ili ednata zena) nema da mu bide ama bas nisto biloski na toa dete.

Se razbira, i ako go posvojat znaat deka ne mu se nisto, ama toa e veke druga tema.

Imaat i treta opcija. Bese kazana vo eden od pocetnite postovi.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Ајде вака да видиме, во темата за вонбрачно дете напиша вака:

stela_maris напиша:
I da e vonbracno, i da e bracno pa se razvel od zenata, i da e vdovec...vo sekoj slucaj da.
Pogotovo prviot slucaj mi kazuva deka e odgovorna licnost. Ete ima vonbracno dete, no go izdrzuva, ne go napustil, go priznal za svoe.
Ama pod dva uslova:
Prvo, zenata koja sto e majka na deteto da ne se mesa vo nasiot zivot, osven toa sto se odnesuva na deteto (viduvanje, poseti i sl.)
Vtoro, uste povazno od prvoto, da saka da ima uste deca.Tesko bi se pomirila so faktot deka nema da imam svoe dete.

Inaku, zavisi od situacijata, se razbira, no bi nastojuvala deteto da zivee so nas.
Od prakticni pricini.
Детево вонбрачно девојче крв ли ти е што го прифаќаш како свое?
Сега на крај кога се испреврти нормално и ненормално, само дефинирај лицемерие што е и да се откажеме од темава.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Како бре нема да му биде ништо другата личност? Тебе твоите ти се родители само зашто си крвно поврзана со нив? Или е битно кој ќе те израсне и воспита? Секој може да направи дете, а секој не може да биде родител.
Taka e se slozuvam.
Ama neli ke odat taka protiv svojata priroda?
Maz so maz, zena so zena, ama bi sakale dete da imaat?

Primetiv dela me sledis kade i na koi temi pisuvam, pa ke najdes odgovor na svoeto prasanje.
Ne ni e temata taa tuka da pisuvam.
--- надополнето: 1 февруари 2012 во 09:57 ---
Ајде вака да видиме, во темата за вонбрачно дете напиша вака:

Детево вонбрачно девојче крв ли ти е што го прифаќаш како свое?
Сега на крај кога се испреврти нормално и ненормално, само дефинирај лицемерие што е и да се откажеме од темава.
Eve go gledas mojot stav.
Ama jas znam deka toa ne e moe bilosko dete. Toa e fakt. Toa mi bese muabetot.
Licemerno e toa sto sakaat dete a vamu bi bile so nekoj od svoj pol. Nekako mi e toa licemerno.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Taka e se slozuvam.
Ama neli ke odat taka protiv svojata priroda?
Maz so maz, zena so zena, ama bi sakale dete da imaat?

Primetiv dela me sledis kade i na koi temi pisuvam, pa ke najdes odgovor na svoeto prasanje.
Ne ni e temata taa tuka da pisuvam.
Против која своја природа одат? Тешко ли е да сфатиш дека полот е битен само при оплодување? Збориме за двајца луѓе, во пар, кои се сакаат и сакаат свое дете, што е тука против природата?

Те следам, просто ме воодушевуваш.

Според твојата логика, ако може така да се нарече, е лицемерно и посвојување деца, пошто нели они Биолошки не можат да имаат свое дете.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Против која своја природа одат? Тешко ли е да сфатиш дека полот е битен само при оплодување? Збориме за двајца луѓе, во пар, кои се сакаат и сакаат свое дете, што е тука против природата?

Те следам, просто ме воодушевуваш.
Sledi me, koj ti brani.
Za dete treba maz i zena. Tie se maz i maz, zena i zena. Ako ne e protiv prirodata neka si napravat edno, nema da im brani nikoj. Mazot so mazot, zenata so zenata. Ako ne e protiv pririodata kako sto vikas.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Eve go gledas mojot stav.
Ama jas znam deka toa ne e moe bilosko dete. Toa e fakt. Toa mi bese muabetot.
Licemerno e toa sto sakaat dete a vamu bi bile so nekoj od svoj pol. Nekako mi e toa licemerno.
Па и они ќе знаат дека едно од децата не е биолошко и што има врска? Ако кај тебе нема врска и кај нив ќе нема. Или ти не си лицемерна, а они се? Плус ти ќе бидеш со некој кој претходно бил во брак и имал дете - тоа као нормално, а овие што се сакаат не се нормални. Туку ти си нормална :pos: Ма дај молимте прочитај се дека се доведе во ќор сокак и само верглаш „ тоа е мој став, тоа е мој став“. Имај си став никој не те убедува во спротивното, само не ми се докажувај со теории кој не држат вода.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Тоа што цитираш по пола страна, прави само да добивам плус известувања. Секако никаков аргумент не даде и верглаш во место, не знам како латиницата не ти откажа до сега.

Единствено што заклучив е дека си упорна и амбициозна, сакаш да " бидеш" психијатар и прва таргет група ти се хомосексуалците, да ги излечиш.

Луѓето се сакаат и без твоја дозвола и твој потпис и живеат со фактот дека " се ненормални" , " не се нормални". Само што им е отежнат животот додека ја чекаат рецептата за лекот.
Ne sakam da bidam psihijatar.
Si ja rabotam svojata rabota kako sto treba, da imalo edna poplaka ne bi bila veke na rabotnoto mesto.
Prijatno!

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Sledi me, koj ti brani.
Za dete treba maz i zena. Tie se maz i maz, zena i zena. Ako ne e protiv prirodata neka si napravat edno, nema da im brani nikoj. Mazot so mazot, zenata so zenata. Ako ne e protiv pririodata kako sto vikas.
Ај сега повнимателно следи ме: Како пар, маж и жена, ќе направат дете ако едниот од нив е стерилен, а таков природата го направила? Против природата ќе одат па ќе смислат друг начин?

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Па и они ќе знаат дека едно од децата не е биолошко и што има врска? Ако кај тебе нема врска и кај нив ќе нема. Или ти не си лицемерна, а они се? Плус ти ќе бидеш со некој кој претходно бил во брак и имал дете - тоа као нормално, а овие што се сакаат не се нормални. Туку ти си нормална :pos: Ма дај молимте прочитај се дека се доведе во ќор сокак и само верглаш „ тоа е мој став, тоа е мој став“. Имај си став никој не те убедува во спротивното, само не ми се докажувај со теории кој не држат вода.
A sto e nenormalno vo toa sto nekoj bil prethodno vo brak so zena i dobil dete, mozebi ostanal i vdovec. Sto smrta za tebe ne e normalna?
Teorii ima kolku ti dusa saka, samo malku otvori nekoj priracnik od mojava struka;)

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Значи кој ИДИОТ си мори ѕвездо падалицо, тоа е чудо нешто.

Топиков на темава е видео за дете што е израснато од две лезбејки, а преку него момчево си кажува дека немало никаков проблем во неговиот психички развој (а тоа добро се гледа од неговата елоквентност), и само по себе е еклакантен пример против сите оние што верглаат против хомосексуалноста како појава (вклучувајќи те и тебе).

А ти и покрај тоа ко верглаш и верглаш ко Максим по Дивизија глупост до глупост (небаре си имала свое мислење)... Човек тебе ти кажува дека лижавчињата можат и розеви да бидат, и ти покажува такво, и ти уште тролаш против тој факт....каков БОТ си ти човече!!!

Ти не си психолог, ти си шизофреничар, оти си замислуваш дека си психолог и овде ни продаваш финоќа и евтиноќа...

Kajgana Shop

На врв Bottom