ВИДЕО: Еве како размислува момче пораснато од лезбејки

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
1990 tek e od SZO izbrisana, znaci 20 godini.
Мхм, а до која година се користеле електрошокови? До која година се користела индуцирана инсулинска кома како терапија за психоза? Тоа што пред 22 години била официјално избришана го прави поточно тврдењето дека е болест? И да била избришана пред еден месец, ИЗБРИШАНА е. Прилагоди се. Некој постручен од тебе ја избришал од листата. Прифати го тоа.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
1990 tek e od SZO izbrisana, znaci 20 godini.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 21:18 ---

Dolg period e da, tocno, no i samiot mozes da se uveris deka se uste se podeleni vo mislenjeto (psiholozite i psihijatrite).
И лани да било...тебе како стручно лице исто ти се фаќа.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Мхм, а до која година се користеле електрошокови? До која година се користела индуцирана инсулинска кома како терапија за психоза? Тоа што пред 22 години била официјално избришана го прави поточно тврдењето дека е болест? И да била избришана пред еден месец, ИЗБРИШАНА е. Прилагоди се. Некој постручен од тебе ја избришал од листата. Прифати го тоа.
Mislam deka imam pravo na svoe mislenje, na svoj stav.
A koga eden od clenovite me prasa dali bi go lecela, mislam deka napisav - ne. Znaci sum se prilagodila vo rabotata. A dali e toa moj stav toa e drugo.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 21:26 ---
И лани да било...тебе како стручно лице исто ти се фаќа.
Istiot odgovor od pogore vredi i za ovde.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
Па да, испаѓа ја копирав Алтернатив...мојот беше втор ;)
Mislam deka imam pravo na svoe mislenje, na svoj stav.
.
Значи сепак се работи за твоја лична определба, а не за стручно мислење. Ок, конечно сфатив...но не ја вплеткувај напразно психологијата каде не му е место. Немаше потреба личното мислење за ненормалноста да го темелиш врз стручноста во психологијата затоа што на крај испадна...дека е твое лично мислење. како што вели еден форумџија...дебанкирано

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Mislam deka otidovme malku nadvor od temata.
Znam samo deka nitu eden strucen tim ne bi dal dozvola na homoseksualen par da posvoi dete (na nasi prostori). A tesko i deka i takviot brak ke se legalizira. Sigurno deka ne e za djabe taka.

I na site ovde na koi im smeta latinicata i moite greski pri pisuvanje - makedonskiot ne mi e majcin jazik, taka da izvinete.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 21:33 ---
Па да, испаѓа ја копирав Алтернатив...мојот беше втор ;)
Значи сепак се работи за твоја лична определба, а не за стручно мислење. Ок, конечно сфатив...но не ја вплеткувај напразно психологијата каде не му е место. Немаше потреба личното мислење за ненормалноста да го темелиш врз стручноста во психологијата затоа што на крај испадна...дека е твое лично мислење. како што вели еден форумџија...дебанкирано
No problem:)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Mislam deka otidovme malku nadvor od temata.
Znam samo deka nitu eden strucen tim ne bi dal dozvola na homoseksualen par da posvoi dete (na nasi prostori). A tesko i deka i takviot brak ke se legalizira. Sigurno deka ne e za djabe taka.

I na site ovde na koi im smeta latinicata i moite greski pri pisuvanje - makedonskiot ne mi e majcin jazik, taka da izvinete.
Аргументов малку не е валиден затоа што мора да се нагласи дека се зборува за македонски стручен тим. Во голем број земји е веќе дозволен хомосексуалниот брак и посвојувањето на деца. Македонија, за жал, сѐ уште не може да се смета како пример за современа, космополитска, либерална земја во која психолозите и психијатрите се во тек со трендовите во своето поле (чест на исклучоците). Затоа и Шведска, на пример, не викна македонски тим кој ќе одреди дали ќе ги дозволат тие работи. ;)

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Аргументов малку не е валиден затоа што мора да се нагласи дека се зборува за македонски стручен тим. Во голем број земји е веќе дозволен хомосексуалниот брак и посвојувањето на деца. Македонија, за жал, сѐ уште не може да се смета како пример за современа, космополитска, либерална земја во која психолозите и психијатрите се во тек со трендовите во своето поле (чест на исклучоците). Затоа и Шведска, на пример, не викна македонски тим кој ќе одреди дали ќе ги дозволат тие работи. ;)
Naglasiv deka vredi za nasive prostori. Pa i za malce posiroko.
A, za da mozat da posvojat dete, najprvo ke mora da se legalizira takviot brak.
Ne e samo do psihijatrite i psiholozite.
Nekade e i drogata legalizirana, a znaeme kakvo zlo e toa;)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Naglasiv deka vredi za nasive prostori. Pa i za malce posiroko.
A, za da mozat da posvojat dete, najprvo ke mora da se legalizira takviot brak.
Ne e samo do psihijatrite i psiholozite.
Nekade e i drogata legalizirana, a znaeme kakvo zlo e toa;)
Забораваш дека не се хомосексуалците стерилни па да им е единствена опција посвојување деца.... ;)

Уште со некое "зло" ќе ги споредиш "твоите пациенти"? ;)

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Забораваш дека не се хомосексуалците стерилни па да им е единствена опција посвојување деца.... ;)

Уште со некое "зло" ќе ги споредиш "твоите пациенти"? ;)
Ne se, nikoj ne rece.
Ama vo nivniot brak toa e nevozmozno. Ke mora da "varaat":D

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Ова новиве психијатри почнаа и ин витрото за варање да го сметаат. Блазе нас со вакви кадри.
Nikoj ne zboruvase za in vitro.
Mislev na prirodno zacnuvanje.
In vitro moze da bide, ama pak samo ednata ke rodi (na
drugata zena biloski nema da i bide nisto) ili pak samo ke bide od edniot maz (na drugiot isto taka nema da mu bide nisto biloski).

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
drugata zena biloski nema da i bide nisto) ili pak samo ke bide od edniot maz (na drugiot isto taka nema da mu bide nisto biloski).
Затоа го оставив филмот, може и двете да родат од ист донор и да бидат крво поврзани децата.
Ти со сопругот крвно си поврзана? :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Зборуваме за опции за воспитување на дете во геј заедница, ин витрото е опција како што е и посвојувањето, сакала ти или не. :)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
ja citiram po pola stranica...

Тоа што цитираш по пола страна, прави само да добивам плус известувања. Секако никаков аргумент не даде и верглаш во место, не знам како латиницата не ти откажа до сега.

Единствено што заклучив е дека си упорна и амбициозна, сакаш да " бидеш" психијатар и прва таргет група ти се хомосексуалците, да ги излечиш.

Луѓето се сакаат и без твоја дозвола и твој потпис и живеат со фактот дека " се ненормални" , " не се нормални". Само што им е отежнат животот додека ја чекаат рецептата за лекот.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Единствено што заклучив е дека си упорна и амбициозна, сакаш да " бидеш" психијатар и прва таргет група ти се хомосексуалците, да ги излечиш.

Луѓето се сакаат и без твоја дозвола и твој потпис и живеат со фактот дека " се ненормални" , " не се нормални". Само што им е отежнат животот додека ја чекаат рецептата за лекот.

Лек за сите болести најде Рамче во народни приказни, еким лечам од разни болести - лек рицинус.

Kajgana Shop

На врв Bottom