ВИДЕО: Еве како размислува момче пораснато од лезбејки

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Prviot del e od Wikipedija.
Vtoriot ne e. Se gleda toa. Ima i izvor na knigi ako nekogo intersira.

Ne.
Не се психопати, ама хомосексуалноста е дел од психопатијата? :)) Ова како "ненормални" не е исто со "не се нормални" :pos:

Фројд сте го скокнале на факултет?
"Homosexuality is assuredly no advantage, but it is nothing to be ashamed of, no vice, no degradation, it cannot be classified as an illness; we consider it to be a variation of the sexual function produced by a certain arrest of sexual development. Many highly respectable individuals of ancient and modern times have been homosexuals, several of the greatest men among them (Plato, Michelangelo, Leonardo da Vinci, etc.). It is a great injustice to persecute homosexuality as a crime, and cruelty too...."

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Ти себе не си се залечила, па други ќе лечиш!
A sto, zar ako imam poinakvo mislenje od tebe sum bolna?
Znaci i ti si bolen togas. Za mene.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 20:10 ---
Не се психопати, ама хомосексуалноста е дел од психопатијата? :)) Ова како "ненормални" не е исто со "не се нормални" :pos:

Фројд сте го скокнале на факултет?
"Homosexuality is assuredly no advantage, but it is nothing to be ashamed of, no vice, no degradation, it cannot be classified as an illness; we consider it to be a variation of the sexual function produced by a certain arrest of sexual development. Many highly respectable individuals of ancient and modern times have been homosexuals, several of the greatest men among them (Plato, Michelangelo, Leonardo da Vinci, etc.). It is a great injustice to persecute homosexuality as a crime, and cruelty too...."
Mi se cini napisav deka nekoi seuste smetaat deka e bolest, a nekoi ne.
i "nenormalno" i "ne e normalno" ne e isto. Koga ke se rodi dete so deformitet (mi se cini bas ti me napadna za ova, ima pogore) ne e normalno, otstapuva od voobicaenoto, ne moze da bide normalno ako ima tri prsta na edna raka, a ne pet, znaci toa ne e normalno. No, toa ne znaci deka e "nenormalno" deteto.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 20:11 ---
Барав барав... стручно лице за тебе. :icon_lol:
E moze koleska da mi najdes...imam prepolna ordinacija...pomos ke mi bide dobrodojdena....

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
E moze koleska da mi najdes...imam prepolna ordinacija...pomos ke mi bide dobrodojdena....
Да бе после да ми ги преобратиш другарките лезбејки во хетеро. Не сакам. :icon_lol:
Инаку не знам што се мачиш да им реплицираш на сите, разбирам да имаш аргументиран став па да зборуваш но ти само лаеш напразно без аргументи без ништо. Ајде да видиме на маса извади на што ти се темелат твоите мислења освен "toa ne e normalno!!111 ike gorat u pekolot!!111!!"

G

galaxy

Гостин
А вие лично и професионално што сметате?

Еве на пример, ви доаѓа тинејџер во пубертет кој се плаши дека можеби нешто не е во ред со него. Како ќе постапите? Ќе го лечите? Ќе му покажете како да се прифати себеси каков што е? Или?

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
A sto, zar ako imam poinakvo mislenje od tebe sum bolna?
Znaci i ti si bolen togas. Za mene.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 20:10 ---

i "nenormalno" i "ne e normalno" ne e isto. Koga ke se rodi dete so deformitet (mi se cini bas ti me napadna za ova, ima pogore) ne e normalno, otstapuva od voobicaenoto, ne moze da bide normalno ako ima tri prsta na edna raka, a ne pet, znaci toa ne e normalno. No, toa ne znaci deka e "nenormalno" deteto.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 20:11 ---

Според ставовиве јас лично повеќе од 16 години не би ти дала, верувам прв пат се среќаваш сега со психологијата, си добила петка па мислиш готова си да лечиш луѓе :icon_lol:

Терај си со паметот...

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
А вие лично и професионално што сметате?

Еве на пример, ви доаѓа тинејџер во пубертет кој се плаши дека можеби нешто не е во ред со него. Како ќе постапите? Ќе го лечите? Ќе му покажете како да се прифати себеси каков што е? Или?
Bi mu pokazala kako se prifati sebesi takov kako sto e, se razbira. I sto e uste povazno kako da go prifati okolinata, osobeno roditelite.
Iako toa ne se poklopuva so mojot stav.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 20:20 ---
Според ставовиве јас лично повеќе од 16 години не би ти дала, верувам прв пат се среќаваш сега со психологијата, си добила петка па мислиш готова си да лечиш луѓе :icon_lol:

Терај си со паметот...
Jok. Moze ako gi premestis cifrite...
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 20:22 ---
Толку многу души те лечат? Со помин нека е..
Koga nekogo citiras, citiraj ja celata negova misla, ne samo delot sto tebe ti odgovara.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Да бе после да ми ги преобратиш другарките лезбејки во хетеро. Не сакам. :icon_lol:
Инаку не знам што се мачиш да им реплицираш на сите, разбирам да имаш аргументиран став па да зборуваш но ти само лаеш напразно без аргументи без ништо. Ајде да видиме на маса извади на што ти се темелат твоите мислења освен "toa ne e normalno!!111 ike gorat u pekolot!!111!!"
Argument?
Pa do pred 20 godini bese zvanicno bolest. I sega mislenjeto vo strucnite krugovi e 50-50.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192

Kajgana Shop

На врв Bottom