....кога над глави ни летаа куршуми на нас умерените...ваквите храбри борци се бореа со брановите во Грција...или пиеа мартини и бркаа фуфици..."Лесно е да бидеш голем Македонец во Прилеп и голем Албанец во Тетово" ....тешко е да бидеш ЧОВЕКАко више решило да пукне војна,нека пукне..ќе се бориме ...
Ти немаш визија а и тие како тебе, и вашите непријатели и затоа не ти е јасно што пишувам јас.Да, и после зебрата и лавот заедно ќе пијат вода од ист извор... или волкот и овцата во нашиов случај.
Posiguren izvor od mene nemozes da najdes zasto ja sum od labunista .Donekade si vo pravo so vikas deka se torbesi a se pisat albanci. No torbesi ne se pisat skoro nikoj site se pisat albanci i vejke period od 3-6 god masovno decata gi pustaat na uciliste na albanski jazik i vejke skoloto prerasna vo albansko uciliste odnosot na ucilnici vo koi se odrzuva nastava na albanski jazik VS makedonski jazik se 60 % za albanckiot jazik a doprva sleduvaat onie periodi koi pocnaa od prvo odd sekoj da odat na albanski jazik. Taka da mozeme slobodno da kazeme deka e albansko seloЛабуништа се 100% повеќе торбеши ... остај ти демографија , они и турци и албанци и бошњаци се пишат , сигурен извор.
Остај ти тоа.....ние еднаш се заебавме со 2001....така да ако сега се стрчаме да им возвратиме,тогаш западна Македонија ќе треба да им ја дадеме на поклон,под притисок на големите сили.....бидејќи нели ќе излезе дека ние ги тероризираме.Светските институции?
Друже, ЕУ и ООН, до сега на дело покажале и докажале колку нив им е гајле за Македонија. Тогаш кога им е во интерес, а сега немаат интерес, така да верувај дека не се замараат. А светот знае све, само што не му е гајле. Не треба да очекуваме дека од надвор некој ќе ни помогне. Тоа нема да се случи никогаш.
Пиши уште еднаш и со уште поголеми букви, можеби ќе прочита и ќе ти одговори Ивона.Зошто на Сител ТВ викаат дека не е запалена Црквата во Лабуништа?
Zoommk.com pogledni ja prvata objava se ke ti stane jasno!!Абе зашо народот да излага на протести, кога излегоа на протести на кале добија ќутек, си има полиција држава и све да се занимава со тие работи, преку кур веќе народот да зема све у свои раце.. ситуацијава може мирно да се реши.
Заебаваш?Според Сител не била запалена црквата.
Па се боревме во 2001, мислам дека не „победивме“, ни загинаа луѓе и ништо асално не се случи ни за државата, ни за тебе, ни за мене. За Грујо и Бранко и баграта не се борам пријателе.Ако више решило да пукне војна,нека пукне..ќе се бориме ...
Па токму заради тоа и пишав во првиот мој пост дека они не знаат поинаку. Прости луѓе се и некој ги напалил и сега отишле и запалиле црква. Се кладам дека 80% од нив утре ќе се каат, ама ја ебаа работата. Значи ги осудувам дефинитвно, мора да се реагира со полиција затоа што не смее вака да се прави. Се во притвор, а одговорни кривично да се гонат.Вербална навреда и вакво неандерталско однесување не се поистоветуваат... тоа беше цела поента и нормално дека може и на народот да му скисне од нецивилизираното однесување на дивјаците па да покаже преку карневал јасно што мисли. Некој од после ако го експлоатира тоа за политички цели е друга работа.