Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ова е премногу!!! Тоа во Вевчани беше невкусно ама не ми се верува дека се дрзнаа црква да запалат маматa да им ја ебам !!!
Не ти се верува..ало.. кај живееш со кого делиш простор и воздух знаеш ли. Нема што да не ти се верува..

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
хаха и јас сега брзав да најдам таква тема пошто сега доаџам сакав да направам ваква тема но добро имало пред мене инаку и јас ко појдов вејке да видам што се случувам вејке беше касно беа стигнати пожарните и привршуваа со гасненјето за огнот така да чекам повеке информации од некој кој бил на настанот пред мене

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Подетални информации за случките моментално во Струга ?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Лелеее...
Не ми се свиѓаат овие работи, у пм.
Па добро бе, религиозните објекти се пред се културни и историски објекти и срамота, срамота е вакво нешто да се прави....
Многу се нервирам. МНОГУ.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Овие торбешите сега да ги слушнам нивните коментари, шо толку ги напашаа вевчанци. Сега веќе дефинитивно сум на страната на вевчанци и го оправдувам нивниот гест, наредниот карневал јас ќе се маскирам во оџа и ќе ги палам албанските знамиња, и тие вахабистичките зелените со бели хумористични цртежи од ова торбешиве неписмени мамата мамина вшуп.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Јас сум моментално во центарот на Струга и во градов сега за сега е мирно .... се надевам дека нема да ескалира инцидентов ..... а ако после ова мпц никако не изреагира тоа е неприфатливо

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Ескалираат состојбите во струшкo, запалена црквата во Лабуништа
Нов тежок инцидент се случи вечерва во струшкото село Лабуништа, каде како што информира полицијата запален е православен храм. Кон местото на настанот упатени се противпожарни екипи, како и екипи на полицијата.

Вечерашниот е еден во низата што се сличуваат во струшко по протестите на муслиманските верници во петокот против навредливите маски на вевчанскиот карневал.

Немилиот настан се случува само неколку часа по средбата на градоначалникот на Струга и престатвници на месните заедници од селата со доминантно муслиманско население во струшко, на која, како што беше информирана јавноста се дискутирало за мерките за смирување на тензиите кои нарушуваат меѓуетничките односи.
--- надополнето: 30 јануари 2012 во 22:29 ---
Јас мислам дека овие ја претераа, незнам за вас. Некој од Струга ако е нека потврди дали е точно ?!

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
опа опа опа ... цркви ќе палат зар .. ај да видам сеа каква реакција ќе има значи пази црква запалена+симнато знаме македонско+графити врз црква+менување на имиња на школи по албански екстремисти = инцестните кога ќе им дадеш "права"

и после некој ќе ми збори дека и они биле луѓе ?!? ма нееееее тоа не се луѓе тоа е ѓубре

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Дефинитивно ова е сценарио, а не неконтролирани испади.

И сега Ахмети ќе излелезе херој кај албанците оти покажал заби на нашиов со ваквите потези.

А па гебелсите ќе го направат Грујо херој кога по неколку дена успешно ќе ја изменаџира ситуацијата, ќе се уапсат можеби 1-2 (кои никогаш судски нема да одговараат понатаму).

Циркус, шо друго да кажам, се ми е веќе некако видено.

M

Mario Gómez

Гостин
Сега гледам некој протести се организирале во Ск, мислам луд ќе е кој ќе оди заради религија да си го ризикува животот. Нека му го мислат тие од карневалот пред да направат таква глупост... македонците како народ сами ствараат провокации и сега и турците и муслиманите ќе ги изгубиме. Кога можат јас цел живот да се дружам со муслимани и максимално да им ја почитувам религијата, бидејќи знам колку им е важна можат и тие сељаците од вевчани таму.

Kajgana Shop

На врв Bottom