Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е премногу!!! Тоа во Вевчани беше невкусно ама не ми се верува дека се дрзнаа црква да запалат маматa да им ја ебам !!!

Не ти се верува..ало.. кај живееш со кого делиш простор и воздух знаеш ли. Нема што да не ти се верува..

хаха и јас сега брзав да најдам таква тема пошто сега доаџам сакав да направам ваква тема но добро имало пред мене инаку и јас ко појдов вејке да видам што се случувам вејке беше касно беа стигнати пожарните и привршуваа со гасненјето за огнот така да чекам повеке информации од некој кој бил на настанот пред мене

Подетални информации за случките моментално во Струга ?

Лелеее...
Не ми се свиѓаат овие работи, у пм.
Па добро бе, религиозните објекти се пред се културни и историски објекти и срамота, срамота е вакво нешто да се прави....
Многу се нервирам. МНОГУ.

Овие торбешите сега да ги слушнам нивните коментари, шо толку ги напашаа вевчанци. Сега веќе дефинитивно сум на страната на вевчанци и го оправдувам нивниот гест, наредниот карневал јас ќе се маскирам во оџа и ќе ги палам албанските знамиња, и тие вахабистичките зелените со бели хумористични цртежи од ова торбешиве неписмени мамата мамина вшуп.

Јас сум моментално во центарот на Струга и во градов сега за сега е мирно .... се надевам дека нема да ескалира инцидентов ..... а ако после ова мпц никако не изреагира тоа е неприфатливо

Ескалираат состојбите во струшкo, запалена црквата во Лабуништа
icon_at_textsize.gif
Нов тежок инцидент се случи вечерва во струшкото село Лабуништа, каде како што информира полицијата запален е православен храм. Кон местото на настанот упатени се противпожарни екипи, како и екипи на полицијата.

Вечерашниот е еден во низата што се сличуваат во струшко по протестите на муслиманските верници во петокот против навредливите маски на вевчанскиот карневал.

Немилиот настан се случува само неколку часа по средбата на градоначалникот на Струга и престатвници на месните заедници од селата со доминантно муслиманско население во струшко, на која, како што беше информирана јавноста се дискутирало за мерките за смирување на тензиите кои нарушуваат меѓуетничките односи.
--- надополнето: 30 јануари 2012 во 22:29 ---
Јас мислам дека овие ја претераа, незнам за вас. Некој од Струга ако е нека потврди дали е точно ?!

опа опа опа ... цркви ќе палат зар .. ај да видам сеа каква реакција ќе има значи пази црква запалена+симнато знаме македонско+графити врз црква+менување на имиња на школи по албански екстремисти = инцестните кога ќе им дадеш "права"

и после некој ќе ми збори дека и они биле луѓе ?!? ма нееееее тоа не се луѓе тоа е ѓубре

Дефинитивно ова е сценарио, а не неконтролирани испади.

И сега Ахмети ќе излелезе херој кај албанците оти покажал заби на нашиов со ваквите потези.

А па гебелсите ќе го направат Грујо херој кога по неколку дена успешно ќе ја изменаџира ситуацијата, ќе се уапсат можеби 1-2 (кои никогаш судски нема да одговараат понатаму).

Циркус, шо друго да кажам, се ми е веќе некако видено.

Сега гледам некој протести се организирале во Ск, мислам луд ќе е кој ќе оди заради религија да си го ризикува животот. Нека му го мислат тие од карневалот пред да направат таква глупост... македонците како народ сами ствараат провокации и сега и турците и муслиманите ќе ги изгубиме. Кога можат јас цел живот да се дружам со муслимани и максимално да им ја почитувам религијата, бидејќи знам колку им е важна можат и тие сељаците од вевчани таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom