ESport Macedonia Community организираат Online натпревар

Член од
9 август 2011
Мислења
57
Поени од реакции
3
Дремејќи на Фејсбук случајно ми пратија линк на FB на чет да кликнам лајк на сликата отворив линкчето и видов ESport Macedonia Community дека организира online турнир во counter strike.
Па решив на Кајгана како најмасовен форум за дискусии да разбиеме една дискусија окулу ова...
Како што успеав да забележам нигде не пишуваше кога ќе биде одржан Online турнирот.
Еве линк од фан страната http://www.facebook.com/ESMC.mk па видете...
Доколку знае некој нешто повеќе окулу ова слободно нека каже...

И да... Дали знае некој каков е тој Wild West сервер?!

alex_death

To be or not to be!
Член од
10 октомври 2008
Мислења
583
Поени од реакции
90
Според ова: линк, наградната игра за бесплатно влегување во турнирот трае до 10.02.2012. Значи ќе се одржи некогаш после таа дата. :)
Само што некако ми изгледа дека фејк е, никаде на друго место нема информации... :D

Адиктус

Дрф.
Член од
26 јануари 2008
Мислења
725
Поени од реакции
33
Само една фан страна на фејсбук со најава за „натпревар“ и недоволно информации за истиот. 46 фанови од кои 99% се деца, на ѕидот освен 4 слики од некои дечиња што сакаат бесплатно учество на некој си турнир (доколку воопшто има) и ништо повеќе. Како што гледам за награди ветуваат 10 сервера, пари и уште нешто (не сум сигурен што би значело тој договор или што и да е) на турнир каде што за учество се плаќа 300 денари, пари за кои не може да се земе еден сервер, да не збориме за другите награди. Организаторите никаде не се споменати нити пак се проверени луѓе кои претходно имаат организирано турнири.

Ништо чудно да е обид на некои дечиња да си соберат пари. Се надевам дека грешам.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Тури им пепел, сум поминал и сито и решето со кантерот. Ќе ти остави број од трансакциона сметка и после .!. турнир. А и ми се има десено, освојуеме турнир па пари ни немаат пуштено и то. Најубоо спремајте се за qWCG сега Мај,Јуни месец, бар на раат да се испукаме.

Член од
9 август 2011
Мислења
57
Поени од реакции
3
Па и мене така ми изгледа...
Плус пишува одете во табот Пријава, а не постој таков таб :D
Е ај НЗС да те видам?! :D

alex_death

To be or not to be!
Член од
10 октомври 2008
Мислења
583
Поени од реакции
90
Тури им пепел, сум поминал и сито и решето со кантерот. Ќе ти остави број од трансакциона сметка и после .!. турнир. А и ми се има десено, освојуеме турнир па пари ни немаат пуштено и то. Најубоо спремајте се за qWCG сега Мај,Јуни месец, бар на раат да се испукаме.
Абе вака online полесно е за луѓе берење, не иди секој на WCG. :)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Абе вака online полесно е за луѓе берење, не иди секој на WCG. :)
Епа баш оти не иде секој на qWCG не чинат вакви турнири. Лан си е Лан кој шо сака нека рече, да се мислам од дома дали админот му бил другар или комшија па дубари да ми праат, па да ме местат,па 16 битни и ќе треба по дома се да искршам.Вака играј си цела година, дојди на qWCG покажи шо знаеш ако стварно си мавал..

alex_death

To be or not to be!
Член од
10 октомври 2008
Мислења
583
Поени од реакции
90
Епа баш оти не иде секој на qWCG не чинат вакви турнири. Лан си е Лан кој шо сака нека рече, да се мислам од дома дали админот му бил другар или комшија па дубари да ми праат, па да ме местат,па 16 битни и ќе треба по дома се да искршам.Вака играј си цела година, дојди на qWCG покажи шо знаеш ако стварно си мавал..
Или серверите нема да им се добри, ќе лагува, па нервирај се и што е најлошо играј 3 партии. xD Инаку за LAN најдобро е, ни читери, ни багови во игра. Еве последни две CW што сум играл како прво не беа запознати со правилата, играа со bhop, silent run... etc
Вака WCG си знајш правила, ако ти се добри - играј, ако не седи си дома. :):)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Или серверите нема да им се добри, ќе лагува, па нервирај се и што е најлошо играј 3 партии. xD Инаку за LAN најдобро е, ни читери, ни багови во игра. Еве последни две CW што сум играл како прво не беа запознати со правилата, играа со bhop, silent run... etc
Вака WCG си знајш правила, ако ти се добри - играј, ако не седи си дома. :):)
Незнам од каде ти се правилава дека не смее да се игра со bhop и silent run (освен под ова ако не подразбираш скролање-шо е строго забрането) али јас silent run праам со CTRL и екстра е. А за бани хопот 3 години на qWCG не ми праеле проблем , така да тоа е 100% дозволено.

alex_death

To be or not to be!
Член од
10 октомври 2008
Мислења
583
Поени од реакции
90
Незнам од каде ти се правилава дека не смее да се игра со bhop и silent run (освен под ова ако не подразбираш скролање-шо е строго забрането) али јас silent run праам со CTRL и екстра е. А за бани хопот 3 години на qWCG не ми праеле проблем , така да тоа е 100% дозволено.
Silent run е "скролање" ;), инаку за правилава никогаш не сум бил на qWCG и незнам како е таму, но како што гледам турнири често online, пример на intel extreme masters:

• Jumping is only allowed by binding a key to „+jump“
• binding „+duck“ to mouse wheel is strictly forbidden
• Walking is only allowed with „+speed

Пред секој IEM натпревар се вади листа со правила, но секогаш се овие 3 горе наброени, значи нема bhop, srun... ect.
За скрипти, сите се забранети освен следниве:

• Buy-Scripts
• Demo-Scripts
• Say-Scripts
• Nickname-Script

Го имам во PC-во pdf-от со правилата од IEM6, ако сакаш ќе ти го пратам да си го разгледаш добро, 11 страни се. :)
Значи на сите светско познати турнири се СКОРО истите правила, е сега македонциве што не се разбирале толку да направат едно мало списоче со правила, тоа е друго нешто. :)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Silent run е "скролање" ;), инаку за правилава никогаш не сум бил на qWCG и незнам како е таму, но како што гледам турнири често online, пример на intel extreme masters:

• Jumping is only allowed by binding a key to „+jump“
• binding „+duck“ to mouse wheel is strictly forbidden
• Walking is only allowed with „+speed

Пред секој IEM натпревар се вади листа со правила, но секогаш се овие 3 горе наброени, значи нема bhop, srun... ect.
За скрипти, сите се забранети освен следниве:

• Buy-Scripts
• Demo-Scripts
• Say-Scripts
• Nickname-Script

Го имам во PC-во pdf-от со правилата од IEM6, ако сакаш ќе ти го пратам да си го разгледаш добро, 11 страни се. :)
Значи на сите светско познати турнири се СКОРО истите правила, е сега македонциве што не се разбирале толку да направат едно мало списоче со правила, тоа е друго нешто. :)

Не ми е јасно сериозно зошто не смее Бани хоп. Кога од било која екипа (sk,fnatic,mibr) и ред други изгледај демо каде шо играат на de_nuke, и сам ќе видиш како се качуваат на карпа сами. Значи без бани хоп на карпа нема шанси да се качиш сам.

alex_death

To be or not to be!
Член од
10 октомври 2008
Мислења
583
Поени од реакции
90
Не ми е јасно сериозно зошто не смее Бани хоп. Кога од било која екипа (sk,fnatic,mibr) и ред други изгледај демо каде шо играат на de_nuke, и сам ќе видиш како се качуваат на карпа сами. Значи без бани хоп на карпа нема шанси да се качиш сам.
Зошто не смее bhop? Дека е BUG во играта, и ти дава повеќе брзина (играта не е така замислена). Злоупотребување, еве замисли CT не знаат овие работи, а терористиве со silent run си ја изместуваат коцката на човекот, па ела погоди го со awp... :)
Инаку од многу различни турнири досега немам видено bhop некој да прави, пак ќе напоменам - на поголемите турнири не смее користење на багови, како што напомена на de_nuke карпата... на IEM забрането е качување таму. Најмногу ги знам нивните правила, дека најјаки турнири се, често гледам LOL, SC - за се си има посебни правила. Е сега на некој мал турнир не очекувам ни да знаат што е тоа bhop; srun, па така да играј си како сакаш. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom