MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Земав пред еден месец со 2 ресивера, плакјам на рати една година за вториот, тоа е цена за користење на вториот ресивер, 1000 денари е на 12 рати, а инсталацијата сам ја поврзав просто е, секој може да се снајде за 5 минути се мести

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
еве денес зедовме 2 ресивера за FamilyMax+ ..ги поврзавме се, и пишува: Барам сервер .. - и потоа Нема конекција. отако ќе напише Нема конекција, трепкаат зелно за линк и црвено за рекординг ..тоа оти сеуште не е пуштена линијата? :?

е да, има и Х на средината на екранот :D

пс: дали 2риот ресивер, мора да оди исто така во рутерот?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
еве денес зедовме 2 ресивера за FamilyMax+ ..ги поврзавме се, и пишува: Барам сервер .. - и потоа Нема конекција. отако ќе напише Нема конекција, трепкаат зелно за линк и црвено за рекординг ..тоа оти сеуште не е пуштена линијата? :?

е да, има и Х на средината на екранот :D

пс: дали 2риот ресивер, мора да оди исто така во рутерот?
Мислам дека има проблем рисиверот да се синхронизира, треба да имаш појак сигнал. Ќе мора да интервенира екипа од Телеком ако е ова проблемот. Што се однесува за вториот рисивер мора да оди преку рутер.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Мислам дека има проблем рисиверот да се синхронизира, треба да имаш појак сигнал. Ќе мора да интервенира екипа од Телеком ако е ова проблемот. Што се однесува за вториот рисивер мора да оди преку рутер.
зошто појак сигнал? мислев, ова да не ми го покажува оти сеуште не е пуштена линијата?

а да, видов дека за вториот треба пак преку рутерот да оди ..

да не знае некој каде има такви кабли? едно, 20-20м. ми требаат ..

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Пред 5 минути и кај мене стигна ресиверот и истото го пишува изгледа треба да се почека некој ден, а кабел имаш на битпазар 10-15мкд метар или поквалитетен во електрометал, логинг во други продавници за електрика/електроника

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
зошто појак сигнал? мислев, ова да не ми го покажува оти сеуште не е пуштена линијата?

а да, видов дека за вториот треба пак преку рутерот да оди ..

да не знае некој каде има такви кабли? едно, 20-20м. ми требаат ..
Работат кај тебе и двата ресивери?
кај мене само едниот тој поголемот ѕ6000 а помалиот ѕ2000 неќе, ги поврзав на трета и четврта порта од рутерот

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Пред 5 минути и кај мене стигна ресиверот и истото го пишува изгледа треба да се почека некој ден, а кабел имаш на битпазар 10-15мкд метар или поквалитетен во електрометал, логинг во други продавници за електрика/електроника
најдов кабел тука, во локална продавница - 25м - 300ден.

кај мене само едниот тој поголемот ѕ6000 а помалиот ѕ2000 неќе, ги поврзав на трета и четврта порта од рутерот
појма неам, сеуште немам линија пуштено :) кога ќе пуштат ( не верувам дека ќе е пред понеделник ) ќе проверам дали работат и двата.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
да, работат :) баш денес ми пуштија линија, после 9 дена -.- ..незнам зошто неќе кај тебе :)
кај мене, едниот е горниот спрат, другиот доле. кабелот беше ептен мал, и купивме 25м кабел, си се поврза се ок :)
пробај направи му ресет 2-3 пати, ќе го биде ;)
btw; ти замрзнува сликата на моменти?

ПРАШАЊЕ: кои "услуги" односно апликации се плаќаат? дали Фејсбук апликацијата или игрите се наплаќаат?

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
да, работат :) баш денес ми пуштија линија, после 9 дена -.- ..незнам зошто неќе кај тебе :)
кај мене, едниот е горниот спрат, другиот доле. кабелот беше ептен мал, и купивме 25м кабел, си се поврза се ок :)
пробај направи му ресет 2-3 пати, ќе го биде ;)
btw; ти замрзнува сликата на моменти?

ПРАШАЊЕ: кои "услуги" односно апликации се плаќаат? дали Фејсбук апликацијата или игрите се наплаќаат?
Се јавив и ми го укључија и вториот сега работат и двата, исто и кај мене едниот е со кабел од 20 метри, и да ми замрзнува сликата ама само на тој помалиот ресивер, поголемиот работи перфектно

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
на 14 или 16 мбпс ви се синхронизирани рутерите на тие што имате по 2 ресивери?

пошто треба да земам и јас втор ресивер, но страв ми е да не ми се намали брзината на интермецот.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Мислам дека овие од T-Home мора да направат да може да се гледа на PC преку IP адреса од ресиверот... да можеш да менуваш канали преку PC софтвер, имам зборувано со некои во странство кои ја имаат оваа феноменална опција. Исто така, она што го снимаме да може преку УСБ портата да се копира и зачувува на некое друго место, на пример на PC.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Мислам дека овие од T-Home мора да направат да може да се гледа на PC преку IP адреса од ресиверот... да можеш да менуваш канали преку PC софтвер, имам зборувано со некои во странство кои ја имаат оваа феноменална опција. Исто така, она што го снимаме да може преку УСБ портата да се копира и зачувува на некое друго место, на пример на PC.
За болдираното, имаше прашање на нивната страна на фејсбук и рекоа дека сега за сега не е овозможена таа опција, се чекало надградба на софтверот за да усб портата биде функционална.
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 22:01 ---
на 14 или 16 мбпс ви се синхронизирани рутерите на тие што имате по 2 ресивери?

пошто треба да земам и јас втор ресивер, но страв ми е да не ми се намали брзината на интермецот.
Ако си преку бакар, тогаш подобро прашај затоа што мислам дека би се намалила брзината. Доколку си на оптика, тогаш немај гајле, слободно поврзи уште еден ресивер нема да се намали брзината на интернетот (проверено).

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
За болдираното, имаше прашање на нивната страна на фејсбук и рекоа дека сега за сега не е овозможена таа опција, се чекало надградба на софтверот за да усб портата биде функционална.
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 22:01 ---

Ако си преку бакар, тогаш подобро прашај затоа што мислам дека би се намалила брзината. Доколку си на оптика, тогаш немај гајле, слободно поврзи уште еден ресивер нема да се намали брзината на интернетот (проверено).
Да, на оптика можеш максимално до 3 ресивери без влијание на брзината.

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
Дали тоа има нов канал на Макс? Денес вртам каналиве, и ја глеам ОБН. Досеа ја имаше? или нова е?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Дали тоа има нов канал на Макс? Денес вртам каналиве, и ја глеам ОБН. Досеа ја имаше? или нова е?
Која бројка е ?
Кај мене денес приметив дека сите канали се поместени за 2 бројки наназад (ги тргнале двата инфо канали што беа на местото хрт и уште една телевизија)

Kajgana Shop

На врв Bottom