Дали атеизмот е заснован на вера или на наука?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.019
Ти намерно се правиш блесав, или што? Не е битно дали имало Биг Бенг или не, микробрановото зрачење е факт и тој факт е во контрадикција со теоријата на плазма универзумот! Двајца нобеловци се попаметни од еден нобеловец.

Кој е тој линк за микробрановото зрачење? Прати го уште еднаш, не знам на кој мислиш.
Не само тие двајцата Нобеловци, туку позадинското микробраново зрачење е уште подобро истражено од сателитот КОБЕ, а подоцна (сега) од ВМАП, кој одлично во текот на овие десет години го има истражено микробрановото зрачење, што одлично се совпаѓа со ББ теоријата.
Ова е несомнено еден на најсилните докази на ББ теоријата.

Постојат и други мисии (Планк вселенското летало) и неколку кои се најавени (кои ќе бидат многу понапредни) што работат на "случајот". :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Добро, полека се разјаснуваат работиве. Ти не знаеш за друга теорија освен онаа за еволуцијата, само што некои нејзини делови ги негираш.
Е види сеа, малку е нескромно да помислиш дека имаш доволно знаење да негираш делови од една научна теорија. Подобро кажи дека не ти се јасни (не ги сфаќаш).
Не ти е јасно како настанува разгранување на видови, не ти е јасно како настанува абиогенезата и како едноклеточните организми преоѓаат во повеќеклеточни. Или, со твои зборови, ти ги негираш овие појави.
Да почнеме од последното: преод од едноклеточни во повеќеклеточни организми. Ти ја негираш оваа појава. Ама за твоја беља, има експериментален доказ за еволутивен преод од едноклеточни во повеќеклеточни, и тоа во процес пократок од 60 дена:
http://www.nature.com/news/yeast-suggests-speedy-start-for-multicellular-life-1.9810
Овој експериментален доказ го руши твоето негирање на можноста на овој процес! Нема потреба да ти објаснувам - погледни ги сликите, седни и плачи.
За останатите твои негирања - утре, морам да одам сега...

Sto kazuesh more momche:) Znaci ti se si sfatil i tvrdish deka se znaesh za evolucijata i deka za pomalku od 60 dena mozna e evolucija od ednokletocen u povekekletocen organizam:eek:

Majko moja, ti siminjam kapa:cuc:

Neverojatno objasnuvanje. Sekoja chest. Ne se trudi povekje. Ne znaev deka imash tolkavi ogromni poznavanja.

Ednash kazhav, i pak kje povtoram, ako si ti toj sto treba da ja objasni i brani evolucijata togash Biblijata i nastanokot na Adam i Eva i na celokupniot zhiv svet za 6 dena e bre AKSIOMA.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
ДНК не е изградена од протеини. Ама научниците имаат "clue" за тоа од каде дошле јаглехидратите за ДНК.
--- надополнето: 27 јануари 2012 во 15:55 ---
BTW Радикална теорија го објаснува потеклото, еволуцијата и животот, и го предизвикува конвенционалното знаење
http://www.sciencedaily.com/releases/2012/01/120126115127.htm

Точно грешка моја али јебига кога пишуваш на форуми а треба да работиш:)
--- надополнето: 27 јануари 2012 во 21:49 ---
ДНК не е изградена од протеини. Ама научниците имаат "clue" за тоа од каде дошле јаглехидратите за ДНК.
--- надополнето: 27 јануари 2012 во 15:55 ---
BTW Радикална теорија го објаснува потеклото, еволуцијата и животот, и го предизвикува конвенционалното знаење
http://www.sciencedaily.com/releases/2012/01/120126115127.htm

Не успеав да го дочитам текстот но ми звучи како верувањето во Гаја духот заштитник на Земјата т.е. дека самата планета е жива. Ако е тоа тогаш тоа е старо верување (цртанот капетан Планет) мислам на Маите и нема ништо радикално во тоа. На крај на краевите зошто да не.

G

galaxy

Гостин
Не успеав да го дочитам текстот но ми звучи како верувањето во Гаја духот заштитник на Земјата т.е. дека самата планета е жива. Ако е тоа тогаш тоа е старо верување (цртанот капетан Планет) мислам на Маите и нема ништо радикално во тоа. На крај на краевите зошто да не.
Не знам, читај, интересно е оти е објавено во релевантно списание, од сосема нормален професор, од сосема нормален универзитет. Од тоа малку што го прочитав ми изгледа вака

Antiteist

ateist
Член од
19 декември 2011
Мислења
127
Поени од реакции
104
Ajnstajn koga objavil E=m*c*c ni 10 luge ne se soglasuvale so nego. Taa statistika ne e vo nikakva korelacija so vistinata, bas naprotiv site jaki otkritija bile odbieni od naucnata javnost vo momentot na objavata.
Ubavo ti vika Ateist, pomiri se so faktot. Veruvas, a ne znaes.
Пак ти истото. Абе нема врска колку нобеловци се за или против! Теоријата за плазма универзумот е во колизија со фактот дека постои микробраново зрачење! Во факт нема што да се верува или не. Фактот постои и ја руши таа теорија! Теоријата за плазма универзумот е објавена во 1965 година и веднаш е побиена, а само некои како тебе ја вадат од нафталин, без да прочитале ниту збор од таа теорија.

F

Frankie Yale

Гостин
Пак ти истото. Абе нема врска колку нобеловци се за или против! Теоријата за плазма универзумот е во колизија со фактот дека постои микробраново зрачење! Во факт нема што да се верува или не. Фактот постои и ја руши таа теорија! Теоријата за плазма универзумот е објавена во 1965 година и веднаш е побиена, а само некои како тебе ја вадат од нафталин, без да прочитале ниту збор од таа теорија.
Тоа е само Игорче, не се возбудувај. :D

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Поздрав од Eric Lerner(the big bang Never Happened) (y)
Пази сега убаво, он е физичар нобеловец во делот на физиката што се бави со плазма.
Ти најверојатно немаш 3 дена школо, или и да имаш не е ни 1% од неговото.
Он тврди дека не постоел биг бенг, не мора на мене да ми докажуваш.
ЗАМИСЛИ СИ ДЕКА ДИСКУТИРАШ СО НЕГО, И КАКО ТИ МУ КАЖУВАШ ДЕКА биг бенг НАВИСТИНА СЕ СЛУЧИЛ.....

Antiteist

ateist
Член од
19 декември 2011
Мислења
127
Поени од реакции
104
Sto kazuesh more momche:) Znaci ti se si sfatil i tvrdish deka se znaesh za evolucijata i deka za pomalku od 60 dena mozna e evolucija od ednokletocen u povekekletocen organizam:eek:
Majko moja, ti siminjam kapa:cuc:
Neverojatno objasnuvanje. Sekoja chest. Ne se trudi povekje. Ne znaev deka imash tolkavi ogromni poznavanja.
Ednash kazhav, i pak kje povtoram, ako si ti toj sto treba da ja objasni i brani evolucijata togash Biblijata i nastanokot na Adam i Eva i na celokupniot zhiv svet za 6 dena e bre AKSIOMA.
Ако немаш аргументи - признај и не се бламирај повеќе.

За болдот: Не лажи! Никаде не тврдам дека се сум сфатил и се знам. Провери ги сите мои претходни постови!
Јас не тврдам дека за помалку помалку од 60 дена настанала еволуција од едноклеточен во повеќеклеточен организам, тоа го тврдат Вилијам Ретклиф, Форд Денисон, Марк Борело и Мајкл Тревисано во својот научен труд, еве го оригиналот:
http://www.pnas.org/content/early/2012/01/10/1115323109.full.pdf+html

Горниот експеримент е факт! Ти можеш да ги затвориш очите и да не сакаш да го видиш тој факт, ама тој факт ќе продолжи да постои независно од твојата фрустрација!
И што сега? Ќе кажеш дека не те интересира тој факт бидејќи ја руши твојата концепција? Или ќе кажеш дека лажат? Или дека погрешиле нешто во експериментот?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Горниот експеримент е факт!
Пази, да кажеш дека нешто е факт е заебана работа.
Еден у комшии исто тврди дека е факт дека жена му ја "онадел" само он. :LOL:
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 14:41 ---
Тоа е само Игорче, не се возбудувај. :D
Абе тебе те чеша газето, нели? :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Сметам дека и на мене ми е должност пак да го предупредам што ретарда си, зошто е нов.
Ништо од игнорирањето :)
И пази што квалификации даваш, стварно си мало дете и со детски манири...нормално, ама не секогаш некој ќе ти попушта на к*р да му се качиш ;)

F

Frankie Yale

Гостин
Ништо од игнорирањето :)
И пази што квалификации даваш, стварно си мало дете и со детски манири...нормално, ама не секогаш некој ќе ти попушта на к*р да му се качиш ;)
Не сакав да те навредам, туку да ти кажам дека имаш вишок на хромозоми. ;)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не сакав да те навредам, туку да ти кажам дека имаш вишок на хромозоми. ;)
Е да, решило детето на к*р да се качуе и готово.
Може мислиш дека вишокот хромозом е за цицање...
Ах, овие мајки што не им даваат млеко на децата, за *** се они.....после децата биле криви. Те разбирам од некоја гледна точка.

F

Frankie Yale

Гостин
Е да, решило детето на к*р да се качуе и готово.
Може мислиш дека вишокот хромозом е за цицање...
Ах, овие мајки што не им даваат млеко на децата, за *** се они.....после децата биле криви. Те разбирам од некоја гледна точка.
:confused: Што кажа сега...

Овој пост е доказ дека дијагнозата е точна. Ајде отидов да догледам фудбал јас.

Antiteist

ateist
Член од
19 декември 2011
Мислења
127
Поени од реакции
104
Поздрав од Eric Lerner(the big bang Never Happened) (y)
Пази сега убаво, он е физичар нобеловец во делот на физиката што се бави со плазма.
Ти најверојатно немаш 3 дена школо, или и да имаш не е ни 1% од неговото.
Он тврди дека не постоел биг бенг, не мора на мене да ми докажуваш.
ЗАМИСЛИ СИ ДЕКА ДИСКУТИРАШ СО НЕГО, И КАКО ТИ МУ КАЖУВАШ ДЕКА биг бенг НАВИСТИНА СЕ СЛУЧИЛ.....
Поздрав од баба Стана, која и при 75 години, со артроза на прстите и катаракта на левото око, лесно најде на Википедиа дека Ерик Лернер не е нобеловец!
Дај провери прво, пред нешто да треснеш.
Алфен е нобеловецот и творецот на теоријата за плазма универзумот. Лернер е писател и автор на книгата The Big Bang never happened каде го подржува Алфен. А физичари со многу повеќе школо од Лернер докажале дека тој напишал глупости.

Замисли си дека дискутираш со двајцата нобеловци што го откриле (измериле) микробрановото зрачење во вселената и како ти им кажуваш дека тоа нивното нема врска бидејќи има таму некоја теорија за плазма универзум (во која не смее да постои позадинско микробраново зрачење).
Демек, не признаваш факт дека постои микробраново зрачење, само затоа што постоењето на тој факт ти ја руши теоријата. Погрешноста на таа теорија нема никаква врска со тоа дали постоел или не постоел Биг Бенг.
Јасно ли е сега?
А потоа замисли дека дискутираш со сите оние други нобеловци кои тврдат дека Биг Бенг се случил и како ти им кажуваш дека Биг Бенг никогаш не се случил...

А она со трите дена школо... ајде без навреди, не знаеш што школо имам. А ти можеш да ги имаш формално сите можни денови од школо, ама што со тоа, кога си ги преспал сите часови, а особено оние кога се учела логика.

Kajgana Shop

На врв Bottom