Прво,финале е на Европско првенство.Темава заслужува да има малку подобар вовед,а не ултра националистички песни каде што ми се спомнуваат маршови,реки и триста други глупости.
Не ме интересира дали на Македонија повеќе би му одговарало тоа Данска да биде шампион,кога најверојатно во која и да е група,ќе одиме на Олимписки игри.
Реков,после меѓусебното дудлање измеѓу Шведска и Данска дека скандинавските земји ми се намбер уан омразени земји и кој било да освои освен тие гнаси.
Данска едвај преку нас фактички обезбеди и финале.Педерски не тепаа,имаа среќа и тако даље.
Имаат добра игра,али таа во глобала им се заснова врз Хансен.Да му закачат фластер србиве на барбикава и пола работа ќе биде завршена.
Србија пак,е понесена од домашната публика,домашниот терен и од самото финале.После победата над ривалот Хрватска,очекувам да летаат по теренот и да продолжат во исто темпо.Станиќ и Илиќ ако имаат уште една ваква вечер како оваа,им нема спас на данците.А и не верувам дека ќе одолеат на атмосферата која ќе се створи во Арена.(сеа во финале ќе се соберат србиве,ипак не е заебанција)
Да не ја тупам као оној Магдинчев.За Србија ќе навивам утакмицава,без да се потресувам и палам.Не сум србоман,македоман сум ако уопште го користиме тој глуп израз,ама помило би ми било да освои соседна земја која за мене игра подобар ракомет,иако застарен како и нашиот,затоа што игра колектив,а не индивидуи,отколку пичкеси материне земја,која едвај се провлече до финале и тоа преку Македонија.