- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.368
- Поени од реакции
- 84.607
исто како и оние со мизерна селска логика за хумор, која ја глеаме секоја година, на таканаречените карневали.koga ke protestiraat LUGE togas ke bide malku po seriozno, ovie ne se
исто како и оние со мизерна селска логика за хумор, која ја глеаме секоја година, на таканаречените карневали.koga ke protestiraat LUGE togas ke bide malku po seriozno, ovie ne se
Зборам за порано кога беше помирно, мојот дедо потекнува од едно село во кое мнозинство се албанците и турците а малцинство македонците. И можам да кажам дека ден денес останаа добри пријатели никогаш не ги попречи религија или национална основа. Најповеќе има удел тука политиката, а после како давеник за сламка, се фаќаат за секаква поделба.Соживот имаше во смисла дека беше помирно ама тоа поради самиот систем кој имаше цврста рака и луѓето се плашеа од законот. Денес никој не онади жива сила. Да нема врска религијата со соживотот, луѓето од различни религии постојано ќе склопуваат бракови, чисто како пример. А самиот знаеш колкав е процентот на луѓето од различни религии кои се сакаат, посебно во исто село.
Религијата ги дели луѓето. Крај.
nemam ideja kakov karneval e, ne sum slusnal nikogas, no samo gi zamisluvam tie sto protestiraat so tie bradite i dolgite pantaloni, mi se gadi da im se priblizamисто како и оние со мизерна селска логика за хумор, која ја глеаме секоја година, на таканаречените карневали.
Eне ти го клипот од Вевчани на прва страна.nemam ideja kakov karneval e, ne sum slusnal nikogas,...
mi pomina netot, nemam mb, ke treba da menjam serverEне ти го клипот од Вевчани на прва страна.
Градоначалникот изгледа не е информиран дека Вевчани е друга општина.Посети:: 97
На просутните им се обрати и градоначалникот на Струга кој рече дека муслиманите од оовј град од секогаш биле за соживот и толеранција, и пораќа дека скапо ќе го чини секој оној кој ќе посегне по соживотот и ќе се исмејува со светата вера.
e sega i ti da se naprai pogolem odza od vernicite, za pak da si lapne mandat simply cleverГрадоначалникот изгледа не е информиран дека Вевчани е друга општина.
Не сум знаел дека знаме со двоглав орел на црвена основа е знаме на сите муслимани, види мајката...Посети:: 97
Муслиманите од Струга протестираа против маските од Вевчани
![]()
Во Сам себе го убил стил, обично така сме умирале досега ...Извикувајќи пароли: „Долу каури“, „Умрете каури“, „Долу Вевчани“ и „Господ е со нас“, денеска во Струга неколку илјади припадници на исламската вероисповест протестираа пред зградата на Општина Струга.
Како мислат да умреме? Сами од себе или 9/11 way?
На протестот се извикуваа само верски пароли. Такви навредливи пароли воопшто немаше, и да имало тоа било од поединци кои не беа поддржани од топлата. Муслиманите во Струга денес покажаа како треба да се протестира, без никаков инцидент. Имаше повеќе од 3-4 илјади граѓани кои го искажаа својот револт кон паганите од Вевчани. Тоа копиле што го направи тоа работел во амбуланта во Лабуништа. Од една страна јаде леб од муслиманите од друга страна ги пцуе. Сам си ископа гроб човекот. После карневалот воопшто не е ојден на работа, а богами и не верувам дека ќе излезе од Вевчани уште еднаш.Извикувајќи пароли: „Долу каури“, „Умрете каури“, „Долу Вевчани“ и „Господ е со нас“, денеска во Струга неколку илјади припадници на исламската вероисповест протестираа пред зградата на Општина Струга.
Извикувајќи пароли: „Долу каури“, „Умрете каури“, „Долу Вевчани“ и „Господ е со нас“, денеска во Струга неколку илјади припадници на исламската вероисповест протестираа пред зградата на Општина Струга.
kaj e sega mirot i tolerancijata ???
samiot islam uci na miri i na tolerancija
toa i mu lezi vo negovata osnova
ili celta e da go minimaliziraat palenjeto na Makedonskoto zname pred opstinata