Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Праев back up на D, али до пола стигна и го стопирав. Сеа пробувам да го избришам, но по повторното стартување на Pc во пак се враќа... Како би можел целосно да го избришам знае некој?

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.555
Поени од реакции
7.125
Ако се разбира некој од фејсбук, нека ми помогне нешто.

Кога ставам статус ми испаѓа ова,
стискам Okay, не се појавува на ѕид статус/видео/било шо и кога кликам на профил, ми вика дека сеуште не се апдејтувал статусот, дали сакам да ја напуштам страната, мавам океј и таму, и на ѕид кај мене го има тоа.
Во news feed-от го нема статусот, го има кај мене на ѕид, и само ако ми отворат профил го гледаат другите.
Исто и кај други луѓе неможам да ставам работи.

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
sedam na live cd zatoa nemam kirilicna poddrska
imam 2 particii na komp C(windowsot i programi) i D(bitni moi podatoci) i posle reinstall na windowsot mi vika D not formatet i mi bara da go formatiram nesaka da go otvore ..kako da go otvoram D ida gi zacuvam podatocite na usb ili cd ?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
imam 2 particii na komp C(windowsot i programi) i D(bitni moi podatoci) i posle reinstall na windowsot mi vika D not formatet i mi bara da go formatiram nesaka da go otvore ..kako da go otvoram D ida gi zacuvam podatocite na usb ili cd ?
А зошто си на лајв ЦД, и Ц ли не ти го гледа? Можеш да го подигнеш виндоусот или не?
Кое лајв ЦД користиш, некои во себе имаат Андилит програми... Ако не симни си Recuva или GetDataBack.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Од Windows директно прво пробај со алатка за враќање. Ете пример GetDataBack.

После отвори Start->Accesories->Command Prompt
Пиши:
chkdsk d: /F /R

И со малку среќа после половина час, час а можеби и повеќе Д ќе се опорави целиот со сите негови податоци. Ама пак прво со алатката погоре среди за поважните податоци.

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
vaka ima virus u boot sectorite i hdd ne go koristam dodeka ne gi zemam podatocite od d...na live cd sum i nemozam da instaliram nisto...imam hirens boot cd 1.5 i nz so nego ke mozam li da sredam...inace d uste ne e formatirano pisi format now..yes/no i ako moze toa da go trgnam imam dr hdd i na niv se ke prefrlam i ke go sredam vaj

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
vaka ima virus u boot sectorite i hdd ne go koristam dodeka ne gi zemam podatocite od d...na live cd sum i nemozam da instaliram nisto...imam hirens boot cd 1.5 i nz so nego ke mozam li da sredam...inace d uste ne e formatirano pisi format now..yes/no i ako moze toa da go trgnam imam dr hdd i na niv se ke prefrlam i ke go sredam vaj
Да Hirens CD-то има алатки да средиш. Прво штом имаш вирус на бут секторите, не пробувај тој диск да го закачиш на друг компјутер ќе го вирусосаш и другиот. Имаш неколку антивируси во Мини ХР, во Hirens очисти прво од вируси. Второ. Имаш и Recuva а и неколку други алатки за Undelete. Направи си заштита на тие податоци за секој случај. Трет чекор. Имаш неколку алатки за MBR, Може ќе успее да ти ја врати оригиналната состојба на D партицијата (во повеќето случаи ми успеало), но немој да ја скокнеш претходната точка, за да не ги изгубиш неповратно податоците.

А ова последново можеш и со chkdsk d: /F /R од команд промт да направиш
Е па со среќа...:), Па кажи што си направил

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
Да Hirens CD-то има алатки да средиш. Прво штом имаш вирус на бут секторите, не пробувај тој диск да го закачиш на друг компјутер ќе го вирусосаш и другиот. Имаш неколку антивируси во Мини ХР, во Hirens очисти прво од вируси. Второ. Имаш и Recuva а и неколку други алатки за Undelete. Направи си заштита на тие податоци за секој случај. Трет чекор. Имаш неколку алатки за MBR, Може ќе успее да ти ја врати оригиналната состојба на D партицијата (во повеќето случаи ми успеало), но немој да ја скокнеш претходната точка, за да не ги изгубиш неповратно податоците.

А ова последново можеш и со chkdsk d: /F /R од команд промт да направиш
Е па со среќа...:), Па кажи што си направил
Vtor cekor mi go objasni samo malce poveke ako sakas..za recuva i drugite znam ama kako da zastitam d ne mi go otvara nikako NEW RAW mi pisuva deka e ...da idam format na D koa ke mi se pojave i posle so recuva i slicni takvi ke mozam li da gi vrnam slikite..samo sliki mi trebat ..objasni mi podobro ke te sfanam razbiram se poveke u kompjuterite

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Vtor cekor mi go objasni samo malce poveke ako sakas..za recuva i drugite znam ama kako da zastitam d ne mi go otvara nikako NEW RAW mi pisuva deka e ...da idam format na D koa ke mi se pojave i posle so recuva i slicni takvi ke mozam li da gi vrnam slikite..samo sliki mi trebat ..objasni mi podobro ke te sfanam razbiram se poveke u kompjuterite
Не, никако формат не прави и не ни треба да ти го отвара D дискот.
Recuva Програмот отвори го (Има и други слични, не сум работел со нив). Ќе ти ги најде како избришани фајлови. Фактички Undelete ќе си направиш на потребните фајлови. И никако не ги ставај пак на D дискот. Ако немаш доволно место на C дискот, ставај ги на USB.

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
Recuva Програмот отвори го (Има и други слични, не сум работел со нив). Ќе ти ги најде како избришани фајлови. Фактички Undelete ќе си направиш на потребните фајлови. И никако не ги ставај пак на D дискот. Ако немаш доволно место на C дискот, ставај ги на USB.
fala bratche sega ke uklucam pc da probam pa ke ti kazam ako sakas bidi online za ako zaglavam da pomognes
--- надополнето: 27 јануари 2012 во 12:12 ---
biram local disk d za scan i mi dava path do not exists...drugo care?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
biram local disk d za scan i mi dava path do not exists...drugo care?
Не го барај Д, не ти треба, физички диск треба да види
Уствари почекај малце да видам, сега ќе отворам Хирен цд то и ќе видап па ќе ти пишам

Е вака, да не досаѓаме овде пиши на ЛП, сега за почеток во Recuva на првиот избор стисни other, на вториот -I'm not sure, На третиот екран штиклирај Enable deep scan. натаму ако имаш прашања на ЛП пиши

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
Не го барај Д, не ти треба, физички диск треба да види
Уствари почекај малце да видам, сега ќе отворам Хирен цд то и ќе видап па ќе ти пишам

Е вака, да не досаѓаме овде пиши на ЛП, сега за почеток во Recuva на првиот избор стисни other, на вториот -I'm not sure, На третиот екран штиклирај Enable deep scan. натаму ако имаш прашања на ЛП пиши
proba go nejke da otvore nisto..oti d ne otvara a drugoto mi e unlocated space probuva sega nejke toa pisi mi pp

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Пробувам да инсталирам виндоус7,го ставам цд-то,рестартирам и ми се појавува reboot and select proper boot device пораката,а имам ставено боот опцијата да биде примарна од цд/двд има ли некој решение за ова?

Kajgana Shop

На врв Bottom