PayPal (официјална тема)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ах бе друже те зезнале на лесна финта. Основно правило е дека кога се купува од Ибеј а се плаќа преку PayPal плаќањето да се изврши преку Checkout на Ибеј и да се заврши целата процедура со надлежност на Ибеј. Не за џабе тоа го пишува и во правила како совет за да не бидете измамени. Ако ти го пушти овој итемот што си го купил в ред, но ако не ти го пушти не верувам дека можеш да тужиш или да си ги повратиш парите затоа што ако си регистриран со држава Словенија или Бугарија а користиш картичка од Тутунска Банка или некоја друга Македонска банка тогаш може да бидеш уште позаебан и PayPal тебе да те обвини за перење пари бидејќи акаунтот ти е нелегален и до држава со која PayPal сеуште нема полиса за работење.... Следниот пат внимавај!

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Ќе видиме може на крај ќе си го добие резервниот дел .Ме чуди iphone да рикне така брзо.

Од ЕЈПЛ само лаптоп друго Андроид .

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
средив работа јас
ај сега некој нека ми објасне како функционира paypalot бидејки се немам занимавано со него
дали исто како moneybookers се uploade пари или овој директно си влечи од картица?
бидејки сега кога го верификував гледам дека имам 1.50 евра т.е ми ги врати тие што ми ги зема за верификување
е сега
ако пазарам производ од 10 евра да речеме тогаш прво ке си ги повлече тие 1.50 евра и останатите 8.50 од картица ?
и друго што сакам да прашам е да речеме добијам пари од некаде тогаш тие се на paypal акаунтот а не на картицата директно така ?
па сега треба да направам withdraw за да отидат на картицата а тоа си зима и провизија секако така ? 2 долари ако не се лажам
епа толку од мене отидов на пазарење јас хехе

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
па најубо да му напишеш таму да ти даде доказ дека стварно ти го испратил производот .....
да му прате доказот на пејпал.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ќе си го купела за 41долар + 39 за шипинг а тука во мобилара за истите пари заедно со работна рака ти местат плочка.....

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
средив работа јас
ај сега некој нека ми објасне како функционира paypalot бидејки се немам занимавано со него
дали исто како moneybookers се uploade пари или овој директно си влечи од картица?
бидејки сега кога го верификував гледам дека имам 1.50 евра т.е ми ги врати тие што ми ги зема за верификување
е сега
ако пазарам производ од 10 евра да речеме тогаш прво ке си ги повлече тие 1.50 евра и останатите 8.50 од картица ?
и друго што сакам да прашам е да речеме добијам пари од некаде тогаш тие се на paypal акаунтот а не на картицата директно така ?
па сега треба да направам withdraw за да отидат на картицата а тоа си зима и провизија секако така ? 2 долари ако не се лажам
Мислам дека не може пејпал така да ги двои уплатите. Според мене, ќе ти земе 10 евра од картица директно. Ти со тие 90тина денари купи си нешто за под 2 долара или донирај ги некаде каде што мислиш дека си задоволен од услугата. Јас никогаш не сум префрлал пари од пејпал на картица па да си ги вадам во кеш така да тука не можам да ти помогнам. До сега главно сум купувал работи или сум префрлал некому.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
1. да
2. да
3. не знам

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Жена ако неможеш да прелажеш,тогаш кого :pos:
лол :D

па најубо да му напишеш таму да ти даде доказ дека стварно ти го испратил производот .....
да му прате доказот на пејпал.
пишано!

Ќе си го купела за 41долар + 39 за шипинг а тука во мобилара за истите пари заедно со работна рака ти местат плочка.....
барав Коруне :) никој нема - затоа од и-беј се одлучив ..

јбг, ќе почекам недела-две, може и ќе стаса.. who knows ..

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Тоа е лошото кај ејпл ако ти се расипе некој дел самата поправка те чини ко да си купил нов Лаптоп.Се надевам дека конечно ќе поефтинат со деловите.Инаку мобилен е најзаебана работа нема делови за се а поготово ако е стар повеќе од 3 години ти си оут оф лак.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
:( не можеш ништо...прво немаш легален Пејпал (официјално Пејпал не работи со Македонија)...второ си се согласила на трансакција надвор од ибеј....

...памет во глава и внимавај наредниот пат...
за делот дека официјално не работат со Македонија, имам до сега 2 пати отварно dispute и сум немал никакви проблем со акаунтот, кој е регистриран на адреса во Германија, односно со неверифициран акаунт и парите ми биле вратени.

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
За парите, можда ќе си ги вратиш, можда и не (ако пејпел се смилуваат над тебе). Затоа на ибеј има еден куп правила, ако ги почитуваш, сите ќе бидат среќни и весели. Таму убаво си пишува, купувајте си само преку ибеј, не наседнувајте на трансакции надвор.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
на ибеј прво основно и златно правило.
никогаш ама никогаш немој да склучуваш транскација надвор од ибеј. ако ја склучиш надвор, ибеј не ти гарантира.
за адресата колку што ја видов 50/50 дека ке стигни ако и воопшто ти го има пратено.
и незнам што им одите на сила. ке ги уплашите ???
за тужба преку пејпал незнам како ке направиш, ке кажиш ваљда.
ама пред да стигнеше до тужба требаше да пробаш со арно да се разбериш. ако тргниш по тие патишта ..........

Г

Гучи

Гостин
Само што напраив акаунт на ПејПал и да внесам број од картица (иначе имам виза електрон од тутунска) и ми појавува ерор:
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

Да фак?! да не треба да има пари на картичката или? и како иде после, некој код треба да ми пратат по пошта или за нешо друго беше тоа? :)

ЕДИТ:
сеа па ова ми го покажува:
The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal.

На почетокот одбрав земја Словенија, кај грешам?

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
на ибеј прво основно и златно правило.
никогаш ама никогаш немој да склучуваш транскација надвор од ибеј. ако ја склучиш надвор, ибеј не ти гарантира.
за адресата колку што ја видов 50/50 дека ке стигни ако и воопшто ти го има пратено.
и незнам што им одите на сила. ке ги уплашите ???
за тужба преку пејпал незнам како ке направиш, ке кажиш ваљда.
ама пред да стигнеше до тужба требаше да пробаш со арно да се разбериш. ако тргниш по тие патишта ..........
пробав со арно. не враќаше ништо на е-маил, затоа и отворив dispute.

Kajgana Shop

На врв Bottom