Патот до ЛОИ ЛОНДОН 2012

Се извинувам за мојата неписменост. Прочитав и на википедија, ама од кај дојде Полска во конкуренција, што има врска светското и кој ќе освои европско?! o_O

1) Hrv/Špa/Dan prvak

kvalifikacije za OI: Srbija i pobjednik Makedonija-Slovenija; plus Poljska na temelju SP-a

1a) Hrvatska prvak - izravno na OI
kval. grupe:
1 - Danska, Poljska, Srbija, Alžir; 2 - Španjolska, Mađarska, Mak/Slo, Brazil; 3 - Švedska, Island, Japan, Čile

2a) Španjolska prvak - izravno na OI
kval. grupe:
1 - Danska, Poljska, Srbija, Alžir; 2 - Švedska, Mađarska, Mak/Slo, Brazil; 3 - Hrvatska, Island, Japan, Čile

3a) Danska prvak - izravno na OI
kval. grupe:
1 - Španjolska, Poljska, Srbija, Alžir; 2 - Švedska, Mađarska, Mak/Slo, Brazil; 3 - Hrvatska, Island, Japan, Čile

2) Srbija prvak - izravno na OI

kvalifikacije za OI: Makedonija i Slovenija; Poljska aut
kval. grupe:
1 - Danska, Mađarska, bolji Mak-Slo, Alžir; 2 - Španjolska, Island, poraženi Mak/Slo, Brazil; 3 - Švedska, Hrvatska, Japan, Čile

prva 2 iz svake grupe idu na OI

Добро,па за кој мој ондак денес Пољаците се тепаа со Германија ако не им требаше место пред нас..стварно не сваќам сега.

надеж за полуфинале.

Абе каква надеж мутави ли беа они и незнаеа дека Данска сигурно ќе си тепа а исто и ние..мислам дека е грешна математиката.
Плус сега отварав 2 словенечки сајта и на нив со големи букви пишуеше борба за ОИ со Македонија.. Словенечките новинари не верувам дека се дудуци како нашиве .

]http://teamhandballnews.com/2012-olympic-qual-men/
Note, Poland may also become the 7th place WC nation, should one of the forementioned teams wins the European Championships (Danska, Spanija ili Hrvatska)

Ako go ukinale ova pravilo togas ke bide kako sto vikas ti ;)
Не го укинале. Данска, Шпанија и Хрватска имаат обезбедено квалификации за ОИ преку СП. Ако една од нив освои ЕП, дирекно ќе оди на ОИ а Полска ќе го заземе нејзиното место во квалификациите за ОИ. Значи Полска нема везе со 2те места од ЕП кои водат во квалификации за ОИ, Полска ќе оди во квалификации преку освоеното 8мо место на СП. Разбра сеа?

Ako taka se tolkuva praviloto , mnogu e jasna situacijata . Pobeda so Slovenija direktno ne nosi na kvalifikacii dodeka so poraz cekame Srbija da bide champion .

Абе каква надеж мутави ли беа они и незнаеа дека Данска сигурно ќе си тепа а исто и ние..мислам дека е грешна математиката.
Плус сега отварав 2 словенечки сајта и на нив со големи букви пишуеше борба за ОИ со Македонија.. Словенечките новинари не верувам дека се дудуци како нашиве .
Ние немаме новинари туку деца што пишуваат статии ,сега секој може да има свој веб портал и да препишува ,единствено нешто што е ок што сите статии се препишани(некои и од страна) така да може се и веродостојни
Што се однесува до расправава за ОИ ,дури ни самиот врв на ЕХФ не знае па не некој друг ,како и да е кај и да е ќе разбереме сите шо како :icon_lol:

Па така е бе што се буните сега.
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 00:21 ---
Ги измешавте луѓево со директниот пласман на СП и ОИ, пазете има овде и такви што не ги делат овие работи.:D

Се кладам нашиве не ни знаат математики да направат за Олимпискиве игри, сто посто ми читаат постови од форумов :pos:
Да нашпишам дека и Албанија има шанси, така и ќе објават од што се непиосмени :icon_lol:
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 02:24 ---
Абе само прашајте јас се ќе ви кажам :D

Значи сега ни останува да ја тепаме Србија, а Унгарија да си ја тепа Хрватска.
Во тој случај, ако Србија освои ондак, идеме во група со Данска, Унгарија и Алжир. Групата се игра во Данска, а понатаму идат два тима.

Ако ние ја тепаме Србија, Унгарија ја тепа Хрватска, но Србија не успее да го освои шампионатов тогаш се можни следниве случаеви:

-Данска или Шпанија освојуваат:
Ќе играме квалификациска група со Шведска, Унгарија и Бразил (домаќин Шведска)

-Хрватска освојува:
ќе играме квалификациска група со Шпанија, Унгарија и Бразил (домаќин Шпанија)

Ако се случи со Словенија да играме за 5-то место (што значи вечерва Унгарија да не ја победи Словенија) и ги добиеме одново имаме неколку случаеви ќе бидат истите случаеви како и претходниве.

Ако го изгубиме мечот со Словенија за петто место, тогаш ќе мора Србија да освои за да влеземе во квалификации. Тогаш би ја имале оваа група: Шпанија, Исланд и Бразил. (домаќин Шпанија)

Мислам дека ги опфатив сите случаеви :cool:

Од сите овие случаеви ни остана следново:

Ние ја тепаме Словенија, Србија освојува:

-Ќе играме квалификациска група со Данска, Унгарија и Алжир (домаќин Данска)

Ние ја тепаме Словенија,Данска или Шпанија освојуваат:

-Ќе играме квалификациска група со Шведска, Унгарија и Бразил (домаќин Шведска)

Ние ја тепаме Словенија, Хрватска освојува:

-ќе играме квалификациска група со Шпанија, Унгарија и Бразил (домаќин Шпанија)

Ние губиме од Словенија, Србија освојува:

-Ќе играме квалификациска група со Шпанија, Исланд и Бразил (домаќин Шпанија)

Море такви како него и како уште неколку од форумов да има во федерацииве,ќе ни цутат сите спортови :icon_lol:

ВИДЕО:Ќе ја прегазиме Македонија!

Изјавата е на словенскиов селектор.Само не знам што се занесува.Да не биде после како со Чешка работата.

Ма што ги ебам бе,ќе ги сечам. И кошаркарите и ракометарите на О.И. да ги видам,па уште да ккренат и некој медаљ и веќе ништо не барам на спортски план. :rolleyes:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom