LCD телевизори

Член од
2 април 2011
Мислења
2
Поени од реакции
1
Имам порачано самсунг ue40d6530 http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=31837&id=56&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action= но бидејќи не сум најдобро упатен во овие работи :D ке ве замолам за ваше мислење дали сум го направил вистинскиот избор за таа сума како и за предностите и мааните на овој модел. Однапред благодарам. Поздрав.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Имам порачано самсунг ue40d6530 http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=31837&id=56&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action= но бидејќи не сум најдобро упатен во овие работи :D ке ве замолам за ваше мислење дали сум го направил вистинскиот избор за таа сума како и за предностите и мааните на овој модел. Однапред благодарам. Поздрав.
Игор јас имам Самсунг исто серија 6 и сум презадоволен од телевизорот. Медиа плеерот пушта практично се што ќе му ставам. Не знам каква апликација користи за инсталација на PC, за мојот модел има Samsung PC Share Manager и го инсталираш на компјутер, му кажуваш кои фолдери сакаш да ги гледаш или слушаш на тв и функционира. Се надевам ќе бидеш задоволен од телевизорот. Со среќа.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
добар избор друже и многу пари си му ја плеснал ама ајде за убаво нека е :)
гледајки му ги спецификациите можам да искоментирам за неговиот " Mega Contrast "
значи кога ке видеш на некој телевизор Mega contrast , High contrast , Ultra contrast знај дека има Shit (срање) Contrast
од друга страна има се што би можел да имаш на еден телевизор и ако не се лажам има сателитски бирач?
со здравје да си го корисиш

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
добар избор друже и многу пари си му ја плеснал ама ајде за убаво нека е :)
гледајки му ги спецификациите можам да искоментирам за неговиот " Mega Contrast "
значи кога ке видеш на некој телевизор Mega contrast , High contrast , Ultra contrast знај дека има Shit (срање) Contrast
од друга страна има се што би можел да имаш на еден телевизор и ако не се лажам има сателитски бирач?
со здравје да си го корисиш
Во право си Мите, ама таквиот коментар за контраст го имаат скоро сите производители. Моделот на Игор е еден од подобрите, па претпоставувам дека ќе има добар контраст и слика.
Игор обиди се да најдеш на интернет подесувања за сликата за твојот телевизор. Побарај на Google, AVSForum-от или па некоја вебстрана што му правела review на твојот модел. Има добра разлика од оној „Синема“ мод кој што е оригинално таму.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Во право си Мите, ама таквиот коментар за контраст го имаат скоро сите производители. Моделот на Игор е еден од подобрите, па претпоставувам дека ќе има добар контраст и слика.
Игор обиди се да најдеш на интернет подесувања за сликата за твојот телевизор. Побарај на Google, AVSForum-от или па некоја вебстрана што му правела review на твојот модел. Има добра разлика од оној „Синема“ мод кој што е оригинално таму.
абе да ама ниту една плазма нема проблем со контрастот :P
јас не за жабе јадев бурек и се расправав со некој луге неколку постови назад хехе
инаку има некој ЛЦД и со добар контраст ама ретки се тие
во секој случај ми се свига телевизорот башка за 3Д

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
Што и да земеш се хакува со менување на моделот значи ке можеш да гледаш и avi и mkv фајлови и ред други срања пред 10 страни пишав како се прави тоа...
друже пиши ако знаеш дали можам да го хакнам мојот Плазма телевизор Panasonic TX-P42S30E и како? Не ми чита се - најмногу ми е за мкв фајлови. Има конекција за интернет и го апдејтував во најновиот софтвер

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
друже пиши ако знаеш дали можам да го хакнам мојот Плазма телевизор Panasonic TX-P42S30E и како? Не ми чита се - најмногу ми е за мкв фајлови. Има конекција за интернет и го апдејтував во најновиот софтвер
нема што да "хакнуваш" ти
тој Панасоник се чита па дури и МКВ со ДТС
едноставно пробај го советот и туторијалот што ти го даде "icemaher"

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
нема што да "хакнуваш" ти
тој Панасоник се чита па дури и МКВ со ДТС
едноставно пробај го советот и туторијалот што ти го даде "icemaher"
Е па пробав ама не чита. И тоа симнав неколку верзии. И што ми дал icemaher? каков туторијал. Ако мислиш за преводот тоа го средив (ми ги вадеше у мал фонт) со AVIAddXSubs 9.9.
ога ги пуштав мкв фајловите. Еден не ми го читаше воопшто, еден ми го читаше ама ми сецкаше.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Е па пробав ама не чита. И тоа симнав неколку верзии. И што ми дал icemaher? каков туторијал. Ако мислиш за преводот тоа го средив (ми ги вадеше у мал фонт) со AVIAddXSubs 9.9.
ога ги пуштав мкв фајловите. Еден не ми го читаше воопшто, еден ми го читаше ама ми сецкаше.
на 110 страница пост број #1638
не е тоа за преводот

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
Да ти кажам право ноб сум за тие работи. Пробав ама не ми ги дава сите тие опции. И не е убаво објаснето што да правам. Ако можеш да ми објасниш чекор по чекор ќе ти бидам многу благодарен.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Како не е објаснето друже, не знам што уште треба да се објаснува. Симни го тој мквмерџ, подеси го тоа што ти пишува да го селектираш за header compression, внеси го мкв фајлот и само подеси да ти направи нов мкв фајл во друг фолдер. Па пробај го пак на телевизорот. По просто здравје.

Друго, доколку некој сака да нема никаков проблем со читање на видео фајлови, деновиве прочитав тестирање на колега МиланРс од преводи онлајн, човекот ја тестирал SAMSUNG 43D450 плазма со мкв фајлови со дтс звук, се живо чита без никаков проблем.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Имам објаснето неколку страни наназат со менување на моделот (т.е го менува софтверот)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Извини друже ама кај мене не пали тоа, а и не ми е телевизорот Самсунг ???
Без разлика дали ти е самсунг или некоја друга марка треба само да влезеш во сервис менито

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Извини друже ама кај мене не пали тоа, а и не ми е телевизорот Самсунг ???
абре не го слушај тој тоа што го напиша е за Самсунг некој модели
кај секој телевизор си е различно сервис менито и различни опции дава .....
кај него едноставно на тој модел што го има му е забранет пристапот за одредени фајлови преку фирмверот
а кај тебе за сите формати ти е отклучено бидејки телевизорот се си подржува
и ако измениш некоја опција погрешно одма фрли го телевизорот во губре
али ако си голем мераклија да чачкаш по такви ствари еве ти онда туториал за Панасоник плазма

Press and hold the {VOL -} button ON THE PLASMA TV.
Then press the {INFO} button on the remote control 3 times.

"Start Adjustment Menu" message will be displayed followed
by the Service Menu after few seconds.

ADJUST {Picture Adjustment}
WB-ADJUST {White Balance Adjustment}
OPTION {Option Setting}
V-SUS {V-SUS Adjustment}
AGING
SRV-TOOL {Service Tool}

Kajgana Shop

На врв Bottom