Фан Клуб: Рома

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
Јас еве ќе кажам едно големо БРАВО! Сите се заслужни за денешниот исход. Можевме уште пет да дадеме, но одлично е и вака. :)

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Гледајте и уживајте .. кои асистенции на Ламела а кои голови на Тоти ... Пјанич бомбардер, не е важно дали шутнал со лева или десна ... Борини не за жабе се наоѓа во топ10 таленти во светот, се гледа тоа ... игравме без Де Роси но Гаго одлично го замени и изигра перфектно, одбраната на ниво, додека Тадеи ја живее својата втора младост, неможам да си поверувам на очите кога ќе видам како Тадеи игра како лев бек :D .. а Стек ѕвероња, како само ја фати онаа контра на Едер, која покрај голот им беше единствена шанса !!
-Замислете, играме без двајцата најдобри играчи оваа сезона во нашиот тим, тоа се Освалдо и Де Роси и тоа сега за сега не се осети ...
Само да кажам дека на последните 5 натпревари имаме 5 победи со гол разлика 15-2:vozbud::vozbud: и 6-ти натправар со Катанија кој треба да се доигра, каде што имаме активен резултат и ни фали уште еден гол :) .. и поседот на топката беше 75-25%:vozbud:

-Енрике испадна паметен човек, а не инат како што го мислев, да беше инат строго ќе си останеше на своите ставови, но свати дека ова е Италија и од секој натпревар учи по нешто ново, тој и ден денес си ја практикува својата формација и својата тактика, но не толку буквално како што го правеше на почетокот на сезоната .. Рома игра ралично од другите и тоа почна да има резултати, ќе видиме до кога ;)

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
The International Federation of Football History & Statistics (IFFHS) has come up with a table with the most popular players in activity inEurope. Francesco Totti is the most well known player in front of Del Piero and Cristiano Ronaldo.

The final standing:
Francesco Totti Italia AS Roma 4.587
Alessandro Del Piero Italia Juventus FC Torino 4.433
Cristiano Ronaldo Portugal Real Madrid CF 4.094
Dimitar Berbatov Bulgaria Manchester United FC 3.360
Arda Turan Türkiye Club Atlético de Madrid 1.153

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Една одлична информација, Рома го купи Борини за 3,5мил евра плус Окака отиде на позајмица во Парма со право на откуп !!
Марквино е наш играч, но прво треба да го продадеме Пизаро, Фиорентина се заинтересирани за него, нудат 2-3мил а ние бараме 5мил, за 4мил може да оди :cool:
дел од изјавата на Енрике во пресрет на мечот со Јуве :)
“The Bianconeri showed in the League game here that they are winners. They came to Rome and played their game, we’ll have to do the same tomorrow in Turin.”

А тука читајте малку за циклонот "Рома" кој ја зафати цела италија :vozbud:
http://www.football-italia.net/node/14939

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
Една одлична информација, Рома го купи Борини за 3,5мил евра плус Окака отиде на позајмица во Парма со право на откуп !!
Марквино е наш играч, но прво треба да го продадеме Пизаро, Фиорентина се заинтересирани за него, нудат 2-3мил а ние бараме 5мил, за 4мил може да оди :cool:
дел од изјавата на Енрике во пресрет на мечот со Јуве :)
“The Bianconeri showed in the League game here that they are winners. They came to Rome and played their game, we’ll have to do the same tomorrow in Turin.”

А тука читајте малку за циклонот "Рома" кој ја зафати цела италија :vozbud:
http://www.football-italia.net/node/14939
Maлце пари се за Пизаро. Такви играчи што знаат да ја задржат топката вредат повеќе, иако има 31 година и кусур. 7-8 милиони најмалце вреди...ова 4 милиони е смешна сума.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Due to these great performances, Borini was bought outright from Parma on a co-ownership deal for 4.7 million Euros on January 23, 2011. Source: Wikipedia
and???
--- надополнето: 24 јануари 2012 во 19:55 ---
Due to these great performances, Borini was bought outright from Parma on a co-ownership deal for 4.7 million Euros on January 23, 2011. Source: Wikipedia
and???

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.748
Поени од реакции
22.961
Шта речи? Коју послуку порати?
Ај, сега целосно нека си се фокусираат на лигата и борбата за излез во Европа. За трофеи, ваљда од наредната сезона.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Шта речи? Коју послуку порати?
Ај, сега целосно нека си се фокусираат на лигата и борбата за излез во Европа. За трофеи, ваљда од наредната сезона.
Тоа е тоа ... добро е што е Куп, се надевам Енрике ги увиде грешките во поставеноста на играчите, посебно во одбраната ... ни фалеа неколку играчи, но тоа не е оправдување, со Јуве во декември игравме со многу послаб состав па извадивме поволен резултат, кога тие беа и покомплетни од овој натпревар .. бековите беа катастрофа, ниту можеа да постават офсајд стапица, ниту беа на време вратине во дефанзива да помогнат, и централните не беа поарно, Кјаер класично се излета за првиот гол, можеби Хајнце ќе го сватам, постар снемал воздух и логично е некој да го претрча или излета, ама на Кјаер не му простувам .. сега имаме утакмица со Болоња дома и се надевам овој резултат и испагањето од Куопт нема да влијае на формата ..

Ламела е 19 години и има наскротлив темперамент, се гледа тоа и мајстор за провокации како Киелини си ја заврши својата работа, направи ситен фаул над Ламела, не баш ситен, попречи полукнтра, а за тоа се добива и жолт, НО судијата не виде а Ламела исфурстриран го удри и си го доби тоа што го заслужуваше ...

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Ново засилување за Рома и Марквињо, просечен бразилец 24-25год. кој игра средина, гледав клипови на нет, добар е и со топка и без топка одлично се движи, вака на гледање би рекол дека е подобар од Греко,Симплицио,Перота и Пизаро .. што знам, можеби ќе испадне како случајот Мансини, од анонимус во одличен играч, добро кај овој играч е тоа што е универзалец, можел да игра да и лев бек и лево крило .. денеска пристигнал во Рим, утре на медицински прегледи и веднаш на тренинг, а како што гледам Де Роси не е сеуште спремен, може Марквињо да го видиме и на клупа против Болоња.

-Имаме нови трансфер цели, некој си
Mickael Ciani
од Бордо, централен бек и Босингва бил понуден, незнам што како ... незнам што играч е тој Циани, али Босингва убаво би ни дошол ...

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Ново засилување за Рома и Марквињо, просечен бразилец 24-25год. кој игра средина, гледав клипови на нет, добар е и со топка и без топка одлично се движи, вака на гледање би рекол дека е подобар од Греко,Симплицио,Перота и Пизаро .. што знам, можеби ќе испадне како случајот Мансини, од анонимус во одличен играч, добро кај овој играч е тоа што е универзалец, можел да игра да и лев бек и лево крило .. денеска пристигнал во Рим, утре на медицински прегледи и веднаш на тренинг, а како што гледам Де Роси не е сеуште спремен, може Марквињо да го видиме и на клупа против Болоња.

-Имаме нови трансфер цели, некој си
Mickael Ciani
од Бордо, централен бек и Босингва бил понуден, незнам што како ... незнам што играч е тој Циани, али Босингва убаво би ни дошол ...
ај да не се мачам :P да барам по интернет кажими дали е повреден анхел. наеднаш се изгуби па почна тадеи лев бек да игра хаха
бразилецов не знам како ќе игра во италија ама 100% сум сигурен дека барем за на клупа е добар
а овај немам појма кој е од бордо не пратам многу француско...

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
ај да не се мачам :P да барам по интернет кажими дали е повреден анхел. наеднаш се изгуби па почна тадеи лев бек да игра хаха
бразилецов не знам како ќе игра во италија ама 100% сум сигурен дека барем за на клупа е добар
а овај немам појма кој е од бордо не пратам многу француско...
како се исгубил бе, па против Јуве играше лев бек :)

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
на фејсбук страната на аsromastreaming има еден линк до програм, што овозможува да гледате онлајн стриминг на утакмиците на рома. Ако сакате, инсталирајте го, за во вакви случаеви кога даваат други утакмици на телма. Треба и да се регистрирате, со активациски код на мејл. Програмот е на италјански али не верувам дека ќе имате проблеми.

Kajgana Shop

На врв Bottom