Како ги замислувате пеколот и рајот (ако воопшто постојат)?

M

makedon^

Гостин
Jas znam deka sekoj od nas posle smrtta moze da go boli samo poloviot organ. Diskusijava znaci e GROB, se diskutira za nesta so se iluzija, t.e nikoj nema 3 chisti od toa so komentira nema nisto videno, znaci temava e rekla kazala, odnosno nema zaso da prajme muabet pa ke izmislime raj i pekol i ke fantazirame, Pozdrav

M

makedon^

Гостин
Mozam samo da kazam, gluposti gluposti i samo sluposti pisite, aj pogledenete gi nestata realno plis

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Пеколот го замислувам како животот во Македонија денес,:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: а рајот обратно од тоа.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Нормално како и сите други
Рајот- убаво , мирно спокојно место.
Пеоколот- гангстери.

Член од
1 мај 2010
Мислења
128
Поени од реакции
4
Еве вака ќе изгледа ама само приближно.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
а сте се размислиле некогаш колку ви е добар/лош животот???
aко ви е мед и млеко нели е резултат на претходниот живот-доказ дека сте биле многу добри
ако ви е лош обратно....??
ако ви е и добар и лош нели може тоа да е резултат колку сте биле добри и лоши во претходниот живот?!?
дали некогаш сте размислиле дека токму овој може да е задгробен живот...? а што потоа?? циклус кој постојано кружи?
ај да бидам малце баш он топик: ни полошо, ни подобро од ова што е денес (ова што го гледаме и на ТВ) ако правиш добри дела ке си уживаш во дубаи и други убави места а пак ако си лош ке си трпиш лошо-Индонезија-земјотреси, африка-глад итн итн...

Г

Господ

Гостин
Мене ми рекоа дека кога ќе дипломирам ќе ме прателе во пеколот за да видам што е рај.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Pekol nema a rajot e zelenilo cista okolina sve dabovi suma buki nesto smreka trava zelena engleska tolplo 25-28 stepeni site mladi zdravi site dobri i zivotnite isto so bile so nas e taka e rajot ako go ima.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Рајот го замислувам како... една ливада да има езерца и мали убави куќички ... таму луѓе и убави работи растителен и животински свет...

А пеколот го замислувам како една шума со исушени дрва и има една голема дупка каде што гори оган :pos2:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.983
Поени од реакции
12.620
Pekol nema a rajot e zelenilo cista okolina sve dabovi suma buki nesto smreka trava zelena engleska tolplo 25-28 stepeni site mladi zdravi site dobri i zivotnite isto so bile so nas e taka e rajot ako go ima.
Твојот рај!
А мојот? Групен секс насекаде, разновиден избор на дроги, музика каква сакаш...битно, најбитно е да има: кафетин, ранитидин и цигари.

Kajgana Shop

На врв Bottom