Како ги замислувате пеколот и рајот (ако воопшто постојат)?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Нема никаков доказ за Оној свет за рај и пекол воопшто за живот после смртта но ако веќе сакаме да ги видиме нашите блиски некаде тогаш тоа сигурно треба да биде Некакво прекрасно место со многу трева, дрвја, зеленило, реки, езера... убавини насекаде... преполни дрвја со плодови... и таму нашите блиски и наите домашни миленичиња пак со нас сите оние од кои смртта не разделила!

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Значи ако постои афтерлајф односно реинкарнација

Тогаш ние сме паразити, шо опседнуваат туѓи тела и владеат со нив.
Од друга страна, бројот на луѓе ќе биде фиксен, умираш, се префрлаш у друго тело, нема да има промени во популацијата, увек фиксен број. (освен ако не постои енерџи секс, па уз пребацуење да опнеш мома и да ти роди дете и да бидат 3ца место двајца.)
Има и други планети , а башка универзумот е во постојана експанзија.

S

smart ass

Гостин
Да имаш поколеније Педер/Наркоман/Коцкар!

Тоа е пекол:toe:

ме ─╤╦︻ спука

╲╲╲╲╲╲CS,WE7,CR9 ╱╱╱╱╱╱
Член од
13 април 2010
Мислења
143
Поени од реакции
2
pekolot bunar od lava vo centarot na zemjata i go vodi za precedatel gavolot i znam deka za rob go ima hitler
samo gospod go videl i go kaznil gavolot za losit decki so im go zamrsil mozokot so ubivane selani i mora vo centarot da bide poso gavolo saka zesko i mora da prezivuva a kako se snajduvaat drugite obicni smtrnici tamu na +200 stepeni neznam moze zosto se mrtvi i ne im preci zeskoto

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Да имаш поколеније Педер/Наркоман/Коцкар!

Тоа е пекол:toe:

Родителот е должен убаво да ги воспита и оттргне од тие работи, а тој што ќе биде педер, наркоман, коцкар сам ќе одговара за тоа.
А родителот ќе одговара долколку не им покаже дека грешат за друго нема кривица. Ако тие одлучат да бидат тоа, родителот нема кривица.

Член од
17 април 2010
Мислења
25
Поени од реакции
0
Во пеколот ќе патиме а во Рајот ќе уживаме

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Ја не би да идам ни у пекол ни у рај.
И ајде де и да идам у рај и ке седам недела, две, 100... 500 години, 3 милиони години и ке ми досади толку многу што ке сакам да се убијам. И толку ке биде нереално во сета таа вечност и тапа, и на господ ке му биде срам зашто нели имам апартман у рај а не сум задоволен.
И у пекол да ме стават, ке ме мачат нели демони година, две, пет, 80.000 години и више све ке ми е исто, дали ме мачеле или не, и демоните ке снемаат финти, нема нешто ново да ме изненадат, ќе се поругаат пред ѓаволот. И он сам нема да знае што да прави со мене.
И така... рај, пекол... и двете варијанти се проклето досадни. Не би сакал да се најдам на такво досадно место.

Член од
17 април 2010
Мислења
25
Поени од реакции
0
Има ебање во рајот? Или само треви ливади гозби.

Има изгледа не можеме да добиеме потполен опис на Рајот или пеколот тоа треба да е изненадување

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Пеколот би требало да биде патење од највисок степен. Цело време ќе чувствуваме депресија, носталгија или како да кажам болка поголема од таа кога мајка ќе изгуби син, лутање и лутање по нешто што никогаш нема да го најдеме,исто како во соништата кога сониме работи на кои им нема крај или немаме глас да извикнеме кога тоа е потребно. Халуцинации и привидувања како ги повредуваме нашите најблиски, како ги убиваме како го јадеме нивното месо. Меѓутоа сето ова ако се доживее тука е навистина болно ама да се доживее таму е 99 степени полошо. И секако други работи низ кои ќе минуваме таму се работи кои не можеме да ги замислиме, така да би биле среќни кога би го доживеале само спомнатото погоре.

А рајот е место каде ќе бидеме исполнети и физички и психички, никогаш нема да ни се здосади па макар живееле вечно. Од нас ќе исчезне секој траг на болка и тага, ќе бидеме задоволни и мирни.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Родителот е должен убаво да ги воспита и оттргне од тие работи, а тој што ќе биде педер, наркоман, коцкар сам ќе одговара за тоа.
А родителот ќе одговара долколку не им покаже дека грешат за друго нема кривица. Ако тие одлучат да бидат тоа, родителот нема кривица.
Најголем број на луѓе што стануваат педери (педер не се раѓаш, педер стануваш), станале тоа што се заради тешки трауми од детството, најчесто тепање и малтретирање од родител (татко).
Според многу психијатри нагонот кај хомосексуалците доаѓа од навиката да бидат малтретирани, понижувани и доминирани.

Затоа, ДА, родителите СЕ криви.

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Најголем број на луѓе што стануваат педери (педер не се раѓаш, педер стануваш), станале тоа што се заради тешки трауми од детството, најчесто тепање и малтретирање од родител (татко).
Според многу психијатри нагонот кај хомосексуалците доаѓа од навиката да бидат малтретирани, понижувани и доминирани.

Затоа, ДА, родителите СЕ криви.

Во тој случај родителот е крив што го довел до таква психичка состојба, па секако дека е крив. Ама има случаи кај што од чиста мира стануваат педери тука родителот нема кривица.

Kajgana Shop

На врв Bottom