Најупотребувано зборче или фраза?

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.859
Кое ви е!?
Кое ви онака, нај заразно? Што го употребувате речиси секој пат?

Како на пример: Да му се изм*чам.
Да му се насера.
Ај не јади трици...

Во последно време, стално викам: Ах рече Бах и тој си умре. Едно време ми беше: А бе муабетов е зашто су ти косе побелеле друже.

Нон стоп имам нови... :pos:

А иначе, како збор, кога објаснувам нешто, посебно памтам на факултет ме зезаа заради преголема употреба на “на пример“. Ми се случуваше да кажам, еве ќе земам пример: На пример. :pos: И ми броеја колку пати ќе кажам на пример. :D

-Кај си бе синко!
-Шо ти е бе лууууууд!:)

А порано се напињав со Шап ме габи!:)

топење, пловење, пливање.. :))

Зборчиња:

...океј...
Онака...
..,така?
Сфаќаш?

Фрази:
Океј, онака сфаќаш, така?

''Kako''- го користам редовно, нормално преку прашање , во изговор преку метафорично објаснување. Голем број на интернационализми секојдневно- едукација, адекватност, дефакто, дејуре, муабет,валда и ред други.
Ооо Темелко, на сите другари им викам, смешно име ми претставува, а фраза- памтим те пушко кад си пиштољ била.

1. fail/failnavme/failna/failnavte itn
2. абе сигурно (иронично)
3. добар ден добар ден како сте што правите (и покрај множината, го употребувам и кога поздравувам една личност)

па често, може и пречесто, у последно време ги користам името и презимето (повеќе презимето де) на нашиот ни фудбалски селектор како метафора за зборот кој (кај нас) е метафора на машкио полов... you know...

I'll burn in hell... :unsure:

Откако ја слушнав EPIC фразава од уште по EPIC тип, постојано ја користам.

МА НЕМОЈ ДА МЕ ЈЕБЕШ БРЕ ! :D

fuck-it-im-going-home.jpg

па често, може и пречесто, у последно време ги користам името и презимето (повеќе презимето де) на нашиот ни фудбалски селектор како метафора за зборот кој (кај нас) е метафора на машкио полов... you know...

I'll burn in hell... :unsure:
Сакаш да кажиш- Ме боли Тошак или иди у Џон Тошак почесто користиш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom