Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Sto se odnesuva do "voskresenieto" vie mu se raduvate na raspnuvanjeto i izmacuvanjeto na Isus. Sto se odnesuva do nas Muslimanite,nie go sakame i mnogu poveke go cenime,taka sto ne veruvame deka Bog dozvolil da mu se sluci takvo nesto na eden tolku mil covek i Bozji pratenik i blizok do Boga takvo nesto. Vie spravata na koja bil "izmacuvan" denes ja smetate za sveta i ja velicate,na gradi ja nosite,na vrvot od vasite sveti mesta.

Sto se odnesuva pak do pedofilijata,pa drugar moj,takvite moze samo po crkvi da gi najdete (svestenicite). Homosexualcite isto taka si ja pravdaat bolesta so citati od vasata Biblija. Jasen e stavot i zakonot na Islamot prema vakvi bolestini.
Takvite samo vo vasi zemji mozat da opstanat a ne vo Islamski.

A sto se odnesuva do toa deka religiite odat vo zaborav,pa jas navistina neznam vo koj svet ti zivees ?

Pa vikam ja Kuranot e samo prepisana Biblija, vie ste sledbenici na Isus - Hristijani:) Toa sto ne sakate da si go priznaete e drug muabet.

Za pedofilijata samo zirno na drugite temi kakvi se klipovi i vesti ima od arapskite zemji. Glava boli .

A za religiite i sam kje dozivees da go vidis nivnoto zgasnuvanje. Mnogu brzo.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Pa vikam ja Kuranot e samo prepisana Biblija, vie ste sledbenici na Isus - Hristijani:) Toa sto ne sakate da si go priznaete e drug muabet.

Za pedofilijata samo zirno na drugite temi kakvi se klipovi i vesti ima od arapskite zemji. Glava boli .

A za religiite i sam kje dozivees da go vidis nivnoto zgasnuvanje. Mnogu brzo.
Za prepisot i za toa cii sledbenici sme nie,vo toj slucaj ispagja deka vie ne ste sledbenici na Isus i kako sto ne ste. Vie i den denes so zadovolstvo ja piete krvta na Isus i go jadete negovoto telo.
Da,nie isto taka sme i sledbenici na Isus i na Mojsie i na Avram i na Davud i na Solomon i na site Bozji pratenici a.s. Sozemetese vo sto veruvate.
Za Pedofilijata,nema sto da gledame i sto da barame po drugite temi i fotomontazi,dovolni se sekojdnevnite poplaki na decata od strana na svestenicite (hristijanski).

Za religiite,da,ke ostavime da pokaze vremeto.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.490
Za prepisot i za toa cii sledbenici sme nie,vo toj slucaj ispagja deka vie ne ste sledbenici na Isus i kako sto ne ste.
Абе ти си за у енциклопедија.
До сеа ни еднаш не успеа да погодиш дали соговорникот ти е атеист или Христијанин.На форумов, ако покушаваше по случаен избор да погаѓаш, нешто од прилика 50/50 ти е да погодиш. Статистичката веројатност дека барем еднаш ќе погодиш дали соговорникот ти е атеист или христијанин, ќе беше на твоја страна, ако по случаен избор погаѓаше до сеа.
Сведоштво за твојот волунтаризам кој извира од верската заслепеност, хронична болест на целиот исламски свет.

Н

нихилист

Гостин
Ни јас не верувам дека религиите ќе исчезнат за брзо време, премногу глупави луѓе има... Премногу. Да си толку затуцан, па во 21 век да имаш антропоцентрични гледишта ми е неразбирливо, ама ајде.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Ни јас не верувам дека религиите ќе исчезнат за брзо време, премногу глупави луѓе има... Премногу. Да си толку затуцан, па во 21 век да имаш антропоцентрични гледишта ми е неразбирливо, ама ајде.

. Запомни дека никогаш немало нити пак ќе има поголема глупост од негирањето на *Светиот Творец, Неговата *Света Мудрост (Која што Тој на чудесен начин за спасение на сите Ја отелотвори во Исус Христос) и Неговиот *Светол Дух (преку Кого го направи тоа чудо и ги прави најголемите вистински чуда)!

Ти посакувам се’ најдобро!

Ne postoi nitu edna pricina zaradi koja bi veruvale deka Isus bil poveke od Bozji pratenik (Bog ili Sin Bozji).
Toa sto go poseduval Isus go poseduvale i mnogu drugi Bozji pratenici (a.s).
Ako e pricina negovoto raganje bez tatko,togas ima i doagjanje na svet i bez tatko i bez majka duri.
Ako se pricina negovite cuda sto gi pravel,vo nekoi priliki nekoi drugi Bozji pratenici pravele i pogolemi cuda.

A ako navratime na zborovite od biblijata koi izleguvaat direktno od ustata na Isus,ke vidime deka i sam istoto go potvrduva.
Isus im se obrakja na Apostolite deka Bog nikoj nikogas ne go videl,dodeka site Isus go gledale. Isto im rekol deka tie ni glasot negov ne go slusnale,dodeka site go slusale Isus.
Isto taka,Isus vika i spomnati se mnogu vo biblijata kako Sinovi Bozji.

.

Сите коишто вистински се разбудиле за Уникатната Мудрост БОЖЈА и во сопственото срце Ја прифатиле за свој Господ и Спасител, сите тие биле и се’ Чеда БОЖЈИ!

Така на пример Св. Пророк Давид, помазан и исполнет со Светиот Дух, вели: >> Му рече Господ БОГ на Мојот Господ: Седи од Мојата десна страна, додека не ги положам непријателите Твои во подножјето на нозете Твои.‘ << (Ев.Матеј 22:44 + во Стариот Завет)

Таа Уникатна и Вечна Мудрост БОЖЈА е Првороденото Чедо БОЖЈЕ и Вечното Евангелие, Кого што Единствениот Вистински и Совршен БОГ наместо земја, машко семе или било каква поинава творба Го отелотвори во Исус Христос, за да ги спаси сите оние кои што ќе Го прифатат за свој Господ и Спасител!

Секој кој што Ја негира или девалвира Уникатноста на Вечната Мудрост БОЖЈА и Нејзиното отелотворување во Исус Христос, тој (несвестно или свестно) е слуга на лажниот “бог“ (ѓаволот), кој што се преправа во “ангел на светлината“ за да ја шири лагата и прави разни чуда само да го негира или девалвира Уникатното и Вечно Евангелие БОЖЈЕ, водејќи го неверниот и кривоверниот свет во најголемата можна пропаст и мака!

Совршениот БОГ да се смилува на сите и на сите да ги отвори срцата за Совршената Вистина во Исус Христос!

Амин

Господ БОГ ме имаше уште на почеток на Својот Пат, пред да бидат создадени творбите.
Поставена сум од вечноста, во почетокот, пред да ја создаде земјата.
Јас сум родена, кога уште немаше бездни, кога уште немаше извори, изобилни со вода.
Јас сум се родила пред да бидат втемелени горите, пред ридовите,
кога Господ БОГ уште не беше ја создал земјата, ни полињата, ниту првите прашинки на вселената.
Кога ги создаваше небесата, бев присутна, кога распростираше свод над лицето на бездната;
кога ги зацврстуваше облаците во височината и кога ја одреди силата на изворот на прадлабочината.
Кога му ги поставуваше на морето неговите граници, за да не му се прелеат водите преку бреговите, кога ги поставуваше основите на земјата,
Бев покрај Него, како градежничка, бев радосна, од ден на ден, радувајќи се пред Него сето време:
Се радував по почвата на Неговата земја, и мојата радост се човечките чеда.
И така, чедо, сега послушај ме: блажени се, оние што ги пазат моите патишта!
Послушајте ја поуката, за да добиете мудрост и не ја отфрлајте.
Блажен е човекот што ме слуша, и бдее пред моите врати секој ден, и кој ги чува моите довратници.

Зашто, кој ме нашол мене, нашол живот; и ќе добие благодат од Господа БОГА;
а кој греши против мене, нанесува штета на душата своја: сите што ме мразат мене, ја сакаат смртта."

(Изреки на Мудроста 8:22-36)

.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Neznam zosto si me citiral koga vo postot tvoj nema apsolutno nisto sto vrzuva so ona sto jas go napisav.
Napisi mi ti mene citati i pricini zosto bi veruval jas deka Isus e Bog ? Go rekol toa nekade Isus deka e Bog ? Ako go rekol togas kade i na kogo toa mu go rekol,osven tebe sto ti sepoti gjavolot vo uvce.
Pricina li e toa sto pravel cuda ? Pricina li e toa sto bil sozdaden bez tatko ? Koja e pricinata ? Nemora celo evangelie da mi citiras.
I onaka ti ne veruvas vo knigi nitu gi priznavas,sto li te natera matej da mi go citiras ?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Za prepisot i za toa cii sledbenici sme nie,vo toj slucaj ispagja deka vie ne ste sledbenici na Isus i kako sto ne ste. Vie i den denes so zadovolstvo ja piete krvta na Isus i go jadete negovoto telo.
Da,nie isto taka sme i sledbenici na Isus i na Mojsie i na Avram i na Davud i na Solomon i na site Bozji pratenici a.s. Sozemetese vo sto veruvate.
Za Pedofilijata,nema sto da gledame i sto da barame po drugite temi i fotomontazi,dovolni se sekojdnevnite poplaki na decata od strana na svestenicite (hristijanski).

Za religiite,da,ke ostavime da pokaze vremeto.

Neli gledas kolku si izdoktriniran. Morash li da bidesh nechij sledbenik? Morash li da veruvash u nekakov si Bozhji pratenik?

Ne be prijatel, oslobodi se od tie stegi i kje gledash poubavo.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Neli gledas kolku si izdoktriniran. Morash li da bidesh nechij sledbenik? Morash li da veruvash u nekakov si Bozhji pratenik?

Ne be prijatel, oslobodi se od tie stegi i kje gledash poubavo.
Ustvari,site nie sme sledbenici na nesto i nekogo. Ako mislis deka nie morame da sledime nekoj Bozji pratenik,ti si dokaz za toa deka e laga,bidejki i sam znaes deka ne moras. Jas ubeden sum vo toj Bozji pratenik i zadovolstvo mi e da bidam negov sledbenik a ne zaradi toa sto moram.

A toa sto ti go gledas kako sloboda ustvari e pranga i pogubuvanje. Veke ti kazav. Ako na ribata vo Moreto i zabranis da trca po sekoj crv,ke ti kaze deka ja prisiluvas i i zabranuvas nesto ubavo. No ke doznae i ribata deka si bil vo pravo togas koga ke se najde vo tava za przenje.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ustvari,site nie sme sledbenici na nesto i nekogo. Ako mislis deka nie morame da sledime nekoj Bozji pratenik,ti si dokaz za toa deka e laga,bidejki i sam znaes deka ne moras. Jas ubeden sum vo toj Bozji pratenik i zadovolstvo mi e da bidam negov sledbenik a ne zaradi toa sto moram.

A toa sto ti go gledas kako sloboda ustvari e pranga i pogubuvanje. Veke ti kazav. Ako na ribata vo Moreto i zabranis da trca po sekoj crv,ke ti kaze deka ja prisiluvas i i zabranuvas nesto ubavo. No ke doznae i ribata deka si bil vo pravo togas koga ke se najde vo tava za przenje.
Nema spas za tebe. Izguben slucaj si.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Neznam zosto si me citiral koga vo postot tvoj nema apsolutno nisto sto vrzuva so ona sto jas go napisav.

:) Прочитај пак! Иншалах да разбереш.

Napisi mi ti mene citati i pricini zosto bi veruval jas deka Isus e Bog ? Go rekol toa nekade Isus deka e Bog ? Ako go rekol togas kade i na kogo toa mu go rekol,osven tebe sto ti sepoti gjavolot vo uvce.

Ќе поверуваш ли и ќе се крстиш ако добиеш цитати кадешто Исус потврдува дека е Синот БОЖЈИ и дека БОГ ОТЕЦОТ е лично во Него, или само отецот на антихристите те тера да се противиш на Совршената Вистина?

Pricina li e toa sto pravel cuda ? Pricina li e toa sto bil sozdaden bez tatko ? Koja e pricinata ? Nemora celo evangelie da mi citiras.
I onaka ti ne veruvas vo knigi nitu gi priznavas,sto li te natera matej da mi go citiras ?

Причината е таа што Царот на Мирот е отелотворение на Мудроста БОЖЈА, а не на земја, машко семе или било каква поинаква творба!

Сваќаш?

Сите писма и писатели кои што не се противат на Уникатната Мудрост БОЖЈА и Нејзиното отелотворување во Исус Христос, се од непроценливо значење и полезност за поука, посебно оние коишто се пишувани од рацете на Неговите вистински Апостоли и следбеници!

Ниеден од ними - одкако Го прифати Царот на Мирот - повеќе не се фати за оружје нити проли туѓа крв и затоа тие се безкрајно поверодостојни од списите пишувани од кураишки крвави раце!

Сваќаш?

Иншалах да свати секој

Амин

.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Spiros be,forumot mat i maskara go stori. Ti uste malku ke kazes deka si Isus,deka si se vratil.

Najdi mi citat kade Isus rekol :" Jas sum Bog" avtomatski ke se prekrstam i Sitel ke ja povikam cela makedonija toa da go vidi. Ama citat kade Isus rekol: "Jas sum BOG" ili : "Molitemi se mene"
Sin Bozji,pa site sme nie sinovi Bozji po drug Citat. Efrem e Sin Bozji,Izrael isto taka... narocito vo s.zavet.

Kajgana Shop

На врв Bottom