Цензура на интернетот - SOPA/PIPA/ACTA/PCIP (Генерална дискусија)

Вергилиј

Развртник
Член од
12 јануари 2012
Мислења
65
Поени од реакции
40
eheeeheehehehehehehehehheehahhaa.jpg
Ако дојде до некоја сајбер-војна, јас ја сечам линијата со испрекинати точкици.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
IP од демек реорганизиарниот мегааплоад

http://109.236.83.66/
Scam / Fake е ова, не е MU!

Освен FS, VideoBB, FilePost и Videzer ги исклучија заработките преку нив.

... се очекува наскоро и FSC да исклучи. Катастрофа.

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Што бе катастрофа ? Се слушате ли што зборувате вие?

Преку што заработуваат тие MegaUpload, Filesonic и сличните на нив? Да не направиле нешто друго освен што имале пари да закупат сервер и преку тие сервери да прават пари врз грбот на некој друг. Не се за жалење индустриите за музика и за филмови и било што ама зарем го жалите тој Ким Дотком?

Јас разбирам пиратерија пиратерија, ама да направиш над 100 милиони долари профит и да имаш еден куп такви колишта и куќишта врз база на аплодирање на датотеки кои што ги прекршуваат авторските права на еден куп луѓе.

Не живеете во демократија ниту во анархија свестете се, живеете во капитализам! И вие да бевте на местото на американските власти ќе го нарпавевте истото.

Keep fighting the good fight. ~s

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583

Преку што заработуваат тие MegaUpload, Filesonic и сличните на нив? Да не направиле нешто друго освен што имале пари да закупат сервер и преку тие сервери да прават пари врз грбот на некој друг. Не се за жалење индустриите за музика и за филмови и било што ама зарем го жалите тој Ким Дотком?

Јас разбирам пиратерија пиратерија, ама да направиш над 100 милиони долари профит и да имаш еден куп такви колишта и куќишта врз база на аплодирање на датотеки кои што ги прекршуваат авторските права на еден куп луѓе.

Не живеете во демократија ниту во анархија свестете се, живеете во капитализам! И вие да бевте на местото на американските власти ќе го нарпавевте истото.

ти си анти пират ? дома се ти е оргинал нели ?

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
каде реков дека сум анти-пират? само едно е да бидеш пират како јас и ти а друго е да бидеш пират и да имаш изградено вила и 5 скапи коли врз база на само тоа и ништо друго.

не велам дека е фер тоа што го осудија човекот во Америка, ако го суделе требало да го судат во Нов Зеланд, само размисли дали е фер тоа што тој го правел и колку пари направил од туѓ труд.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022

Прашај ги YouTube колку заработуваат... еден од најголемите пиратски сајтови.

Во меѓувреме уште една лоша вест (за нас не), Uploaded.to ги блокира US адресите... така да, немаат веќе овие пристап до сајтот. Еве што им излегува:

... после сето ова, сите сајтови што се занимаваат со варезот се преплашени.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.610
Да бе, од лиценциран Windows, со лиценциран Аантивирус, полн со купена музика, филмој и така натаму...освен ако најнов гледан филм му е некој од овие што ги даваат на телевизија...

Е ова најмногу ме нервира, се курчи некој овде, море така треба, бла бла, а 99% од работите во компјутеро му се пиратски:tapp:
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 22:50 ---
каде реков дека сум анти-пират? само едно е да бидеш пират како јас и ти а друго е да бидеш пират и да имаш изградено вила и 5 скапи коли врз база на само тоа и ништо друго.

не велам дека е фер тоа што го осудија човекот во Америка, ако го суделе требало да го судат во Нов Зеланд, само размисли дали е фер тоа што тој го правел и колку пари направил од туѓ труд.
А ако не се тие луѓе (што направиле еден куп пари) од каде 99% работите што ти се в компјутер ?

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Џабе е то со SOPA / PIPA. За MU колку само галама се крена, а не пак за тоа...

Американците си ги уништија сите цените сајтови, сега самите сајтови ќе им возвраќаат. Се очекува FS повторно да се врати како што беше (да им исплаќа на аплоадерите), но ќе ги блоираат US.

... и така, на сите сајтови што им беа на MU стои ова:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.730
навистина не знам што е толку тешко да го разберете white eagle :)

David^^

Ристовски
Член од
9 декември 2011
Мислења
165
Поени од реакции
42
Абе ви се чудам на логикава ваша. Да користиш пиратерија било демократија. Во светот на бајките живеете вие? Која демократија, тоа е кршење на авторски права (а ако некој ти го крши правото, тогаш тоа не е демократија). Сакате филмови, игри, музика итн? Купете си ги. Кој ви го прекршува тоа право?
Мене ми се смеевте во темата која ја отворив за помош со купена игра, зошто сум купувал игри. Па логично е нешто ако сакам да го имам, да го купам.
Јас сум огромен противник на пиратеријата и се надевам дека конечно ќе се укине. На кој не му се плаќа - има и слободен (бесплатен) софтвер.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.472
Абе ви се чудам на логикава ваша. Да користиш пиратерија било демократија. Во светот на бајките живеете вие? Која демократија, тоа е кршење на авторски права (а ако некој ти го крши правото, тогаш тоа не е демократија). Сакате филмови, игри, музика итн? Купете си ги. Кој ви го прекршува тоа право?
Мене ми се смеевте во темата која ја отворив за помош со купена игра, зошто сум купувал игри. Па логично е нешто ако сакам да го имам, да го купам.
Јас сум огромен противник на пиратеријата и се надевам дека конечно ќе се укине. На кој не му се плаќа - има и слободен (бесплатен) софтвер.
Ако му ја позајмиш играта на другар во маало да ја пресними, дали е тоа криминал?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А разбираш ли ти дека имаше купено ПИРАТСКА игра а не оригиналната? Иста ко ние што си ги симнуваме од нет само ти си ја купил од некој што фактички ти свршил работа, ја симнал и ти ја снимил.

Значи исти си ко нас, туруруруру

Kajgana Shop

На врв Bottom