Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Отворам Таск Менаџер и после одам во Processes ili vo Services, и како ке ги препознаам кој се драјверите од Графичката?
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 01:43 ---
Инаку на проблемов претходеше, Додека играв НБА 2К12, почнуваше да ми титка и по одредено време сам ми се гасеше компјутерот. Мислев дека е за тоа што имав само 1 гига рам, надоградив уште 2 гига..
Леле се извинувам, моја грешка :) (уште ме држи еуфоријата од натпреварот). Не во таск менаџер, туку во device manager > display adapters и таму е графичката, десен клик па избери Uninstall.
Е сега вака, ова за титкањето може да биде од две причини: рам меморијата е изместена и/или кулерот на процесорот не лади како што треба, па компјутерот достигнува одредена температура и како превентивна мерка се исклучува. Провери ги овие работи, во биосот би требало да има некое мени каде ќе ти ја покаже температурата на процесорот и fan speed (брзината на вртење).

L

Löwe

Гостин
Леле се извинувам, моја грешка :) (уште ме држи еуфоријата од натпреварот). Не во таск менаџер, туку во device manager > display adapters и таму е графичката, десен клик па избери Uninstall.
Е сега вака, ова за титкањето може да биде од две причини: рам меморијата е изместена и/или кулерот на процесорот не лади како што треба, па компјутерот достигнува одредена температура и како превентивна мерка се исклучува. Провери ги овие работи, во биосот би требало да има некое мени каде ќе ти ја покаже температурата на процесорот и fan speed (брзината на вртење).
Пробав со тоа со бришење на драјверите и рестарт, и се уклучи после таман трга компјутерот и се израдував кога за некоја минута пак застана.. Колку пари е една Графичка? Може ова шо ми се случува да е предизвикано од мавање на компјутерот поради нервоза?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Пробав со тоа со бришење на драјверите и рестарт, и се уклучи после таман трга компјутерот и се израдував кога за некоја минута пак застана.. Колку пари е една Графичка? Може ова шо ми се случува да е предизвикано од мавање на компјутерот поради нервоза?
Графички имаш од 3000+ денари, меѓутоа штом си ги избришал драјверите (значи компјутерот работи со основните видео драјвери) мислам дека проблемот не е во графичката. Провери го тоа што ти реков за процесорот или пак најубаво однеси го во сервис па таму да го средат проблемот.

L

Löwe

Гостин
Графички имаш од 3000+ денари, меѓутоа штом си ги избришал драјверите (значи компјутерот работи со основните видео драјвери) мислам дека проблемот не е во графичката. Провери го тоа што ти реков за процесорот или пак најубаво однеси го во сервис па таму да го средат проблемот.
Фала многу..

L

Löwe

Гостин
А како да на направам System Restore. Imam win 7, i koga ke go startuva System Restore mi dava NO RESTORE POINTS HAVE BEEN CREATED ON YOUR COMPUTER SYSTEM DRIVE. I nemozam restore da mu mavnam. Kako da napraam Restore Point?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
А како да на направам System Restore. Imam win 7, i koga ke go startuva System Restore mi dava NO RESTORE POINTS HAVE BEEN CREATED ON YOUR COMPUTER SYSTEM DRIVE. I nemozam restore da mu mavnam. Kako da napraam Restore Point?
чим немаш restore points, не можеш да направиш system restore
system restore point се прави, десен клик на мy computer, properties, лево system protection, одбери партиција и create...

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
ke mi pomogne li nekoj kako da proveram zaso pc mi blokira i se gase...sea sum uklucen so live cd mini xp i zatoa pisuvam so latinica nadevam se ke sfanete ama mi treba itno da go sredam

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Како можам на Гугл Хром да блокирам, на пример Фејсбукот да го блокирам да не може да се влегува на него од Хром-от?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Како можам на Гугл Хром да блокирам, на пример Фејсбукот да го блокирам да не може да се влегува на него од Хром-от?
0. копирај го URL - то

1. кликни на „клучот“ горе десно.

2. иди options

3. селектирај "under the hood"

4. кај networks стисни "change proxy settings"

5. иди кај "Security"

6. слекетирај "Restricted sites"

7. кликни "sites"

8. пастирај ја страната кај "add this website to the zone"

9. стисни add.

L

Löwe

Гостин
чим немаш restore points, не можеш да направиш system restore
system restore point се прави, десен клик на мy computer, properties, лево system protection, одбери партиција и create...
Imam Win 7, koga ke stegnam properties na My Computer ne e postapkata kako sto mi ja opisuvash..

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
0. копирај го URL - то

1. кликни на „клучот“ горе десно.

2. иди options

3. селектирај "under the hood"

4. кај networks стисни "change proxy settings"

5. иди кај "Security"

6. слекетирај "Restricted sites"

7. кликни "sites"

8. пастирај ја страната кај "add this website to the zone"

9. стисни add.
Gracias

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Како да направам некоја Програма да нема пристап до Интернет, да ја блокирам? (На Windows7)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Како да направам некоја Програма да нема пристап до Интернет, да ја блокирам? (На Windows7)
1. Start, пиши Windows firewall with advanced security, click.
2. Сеа имаш Outbound Rule и Inbound Rule. Стисни на Inbound Rules, па десно после New Rule
3. Селектирај Program
4. Кај Program Path одбери го .exe-то од програмот што сакаш да го блокираш.
5. Иди Next, па селектирај Block the connection, Next, име стави било какво.
6. Повтори го истово кај Outbound Rule (на почетокот).
Како да го избришам WIN 7 и да си вратам WIN XP?
Земи ХР CD, стави го во драјвот, рестарт на компјутерот, и ќе одиш во BIOS, ќе ставиш 1st boot device да е CD ROM, и автоматски ќе ти ја пушти инсталацијата. Тука прво ќе идеш format на C или D (зависи кај ти е Windows-от инсталиран), би требало да заврши за неколку секунди, и после инсталираш Windows XP.

Kajgana Shop

На врв Bottom