Македонија - Чешка - ОДИМЕ ВО БЕЛГРАД!

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А

Анноун

Гостин
1 . што не е фер што одиме понатаму со 1 бод , а идиотите германија со 4 , не е фер !

2. Арно се сети Шундовски да почне напред со Бранко Ангеловски . Е не , Мали Лазаров ќе го гледам како закаснето додава.

3. Респект за Стевче , и покрај 2те контри кои ги утна , ипак не е 20 години човекот. ОД друга страна , голем аплауз за младите Манасков и Стоилов. Сме немале таленти . Пф !

4. Одбранбениот бедем - 10ка . Па човеку , какви фаули јебо те. Дрски , тешки фаули , но не за исклучување. Браво Митков, Марковски Јоноски.

5. онечно се сетија нашите играчи дека имаме уште едно крило , посебно во второ полувреме феноменални удари на Темелков.

6. Кире капитенски . Не истроши толку топки , но беше далеку попродуктивен. То царе , у 3та брзина е уште , а пак е ПРВ стрелец на првенството.

7 Мирколувски ноу комент . Ја реши ! Каква партија на секој дел од теренот . Олраунд !

8 браво за цела репезентација , оти овие 180 минути ги изиграа на максимално жестоко ниво . Заслуживте повеќе ЦАРЕВИ , но главите горе. Можете да играте против секого.

Напад на Белград !!!

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.339
Поени од реакции
5.370
Денес од суеверие менвам тактика.За Литванија сите изгубени ги гледав во кафич, а победените дома (тогаш не толку ради суеверие колку шо не можам да поднесам детски муабети после некоја грешка дека не не бивало итн.)И за ракометот продолжив така, ама изгледа е обратно.Вечер не седам дома, време е за победа!
Исто и јас :pos:
За кошарката дур гледав дома сите победи, дојде денот ко игравме со Русија и ај реков ќе одам на плоштад ќе гледам и го папавме...
Сега за ракомето со Шведска и Германија ги гледав дома и немаме победи, денес ојдов кај еден другар и ОП ПОБЕДА !!! ЗНАЧИ ТРЕБА ДА СЕ МЕНУВА АТМОСВЕРАТА :D

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Сабајле рано идам да му запалам свеќа на МИРКУЛОВСКИ и да се помолам малце да игра исто така и другите утакмици :D

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Е ајде, откако се смирија малку емоциите и не кочи форумов да си го кажам и јас моето мислење:

Заслужена победа и заслужен пласман во следната фаза. Таму не чека пекол, ама навикнати сме ние на то.
За играта: Првото полувреме ич ама ич не бев задоволен како го изигравме а посебно бев бесен на Кирката. Добро беше тоа што во последните 4-5 минути од првото полувреме не примивме гол. Таа серија продолжи 5-6 минути во второто полувреме.
Борко :cuc: . Секоја чест мајсторе. Многу е добро кога се има вакви голмани во репрезентација како Борко и Диви.
На Миркуловски да му се позлатат рацете да даде Господ ! Борбен до максимум и ефикасен кога најмногу треба. Само криво ми е шо не успеа цепелино со Темелков.
Исто така криво ми е и за Алушо... На 39 години игра со цела своја сила и борбено до крај. Многу жал ми падна ко ги промаши оние 2 контри.

А Манасков, браво за детето ! Добро е што ја врати самодовербата (колку-толку) и успеа да постигни два гола. ЌЕ ТЕ БИДИ ДЕТЕ ! ПОДОБАР И ОД ТАТКО ТИ ЌЕ БИДИШ !

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Денес од суеверие менвам тактика.За Литванија сите изгубени ги гледав во кафич, а победените дома (тогаш не толку ради суеверие колку шо не можам да поднесам детски муабети после некоја грешка дека не не бивало итн.)И за ракометот продолжив така, ама изгледа е обратно.Вечер не седам дома, време е за победа!
Ебати суеверие ! МАКЕДОНИЈА!

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Така е кога оваа нација е поделена на две знамиња и два државни грба;)
Од една страна моќните:

Од друга страна комуњарскиве творевини

Некој да не гледа од страна ќе помисли дека имаме 50 национални обележја.Така е кога една нација не стои под едно знаме, туку е поделена на милион делови.
Муабетот ми беше дека има премногу индијанци во Ниш коишто наликуваат на оние индијанците во Нба со Кока Кола капата.
Едно што ми се допаѓа на оваа Европско е што сите се отидени со национални обележја, а не како во Задар со обележја на Чкембари, Комити, Фемили, ЦПБ и други навивачки групи.Капак на се беше ударниот транспарент на Чкембари мислиш Ирска игра:place:Мислам дека во тоа ја научивме лекцијата дека на репрезентација се оди со национални обележја, а не клубски.Ќе бидеме подобри се надевам до следното.

Сега незнам кај се сите тие горди „скопјани“ на форумот да видат како „сељаци“ и „провинцијалци“ им ја возвишуваат нацијата?Дали ќе имаат образ пак да плукаат?

Држете се сите заедно во Белград.Белград не е Ниш.Одете групно и не се делете на помали групи.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Свака част за ракометарите и публиката:cuc:.
Покажавме дека можеме да изиграме добро и под притисок.
Според мене ова не е некој голем успех,незнам зашто толку радување.Се очекуваше пласам понатаму,ова е само стварање притисок на ракометарите безпотребно.
Не е лесно да се повтори успехот на кошаркарите,цела Македонија го очекува тоа али многу тешко.
Играме со Данска јак противник (можеби најлесниот во споредба со Србија и Полска ).Па играме со Полска,многу тежок противник,и на крај со домаќинот (офффф колку би ми било мерак да ги тепаме сред Белград)исто така една јака репрезентација.
Али без оглед на понатамошните реаултати јас сум горд на лавовското борење,горд на нашите репрезантитивци кои гинат за нашето знаме.:)

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Многу тешко ќе биде, треба да ги тепаме Данска, Полска па и Србија, многу не кочи тоа што имаме само 1 бод, али нема песимизам ОДИМЕ НА ПОБЕДА (y)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ако приметив добро на снимкава, 10 минути НЕ ПРИМИВМЕ ГОЛ, значи од 37 до 47 не примивме гол, 10 МИНУТИ !!! :cuc:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.043
Ако приметив добро на снимкава, 10 минути НЕ ПРИМИВМЕ ГОЛ, значи од 37 до 47 не примивме гол, 10 МИНУТИ !!! :cuc:
Јас колклу што се сеќавам немавме примено гол ни во последните 3-4 минути од прв дел и негде до 37-ма минута...:D

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Чешкиот селектор сега сигурно го знае значењето на фразата: На нероден Петко капа не се крое. И да, боље да сме аутсајдери, отколку аут.

П.С Не знам дали е случајност, ама Michelle Anne беше банирана од темава (на еден ден) и после тоа Македонија тепаше. :D Шала. :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203

Послушајте патриоти
да ви кажам словото,
на Ѓуѓовден бев затворен,
в црни темни зандани.